Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 607
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
  • София
беше ирония, не питане и не сравнение..
За новото строителство..как живеете в онази стая с тераса и гледка  50% към тухлите
а за другото как се води 3 ст. ап. броят помещенията??

Две стаи с кухня е двустаен. Кухни, бани, килерчета са обслужващи помещения.
Стая с кухня, спалня  и баня е гарсионера.
Стая с баня е боксионера.
В обявите си пишат свободни съчинения. Озадачават ме проектите, които предлагат преди и след. Бутане на стени и т.н.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 20:40 от Тук съм

# 151
Някой купувал ли е имот от частен съдия изпълнител?Има ли някакъв смисъл да се занимава и какви са особеностите?

# 152
има, ако успееш ти да купиш

# 153
Недей на всяка цена. Ние купихме един такъв, но старата собственица е луда. Съди наред ЧСИ, нас, мъжа ми, фирмата ни, пощальона който носел призовката. Съди в един съд, там я отрежат. Отиде в друг. После в следващ. Сега пратила до висш незнам си къв съд. Те навсякъде я режат, оная не спира. Така че, ако усетиш че е луд/а бе се занимавай.

# 154
Цитат
Две стаи с кухня е двустаен.
Стая с кухня, спалня  и баня е гарсионера.
Получава се и второ,че е с две  стаи и кухня,пък гарсониера.Би трябвало,само стая и кухня да е гарсониера.

# 155
Гарсониери, боксониери… влезте по групите да видите как от такива жилища се правят тристайни 😃 за българина дори липсата на квадратура не е проблем! Кухни се местят в коридори, вградени гардероби и къде ли не, тръбата на аспиратора се пъха в тая на тоалетната и всичко е точно, стаи се преграждат и се правят нови стаи без истински прозорец, виждала съм и перални на тераси и мръсна вода вързана към улука… та хич не се изненадвам, че брокерите наричат жилищата както им го говорят звездите

# 156
Аз пък много се дразня някой като каже "кухнята не я бройте за стая!", пък после тия същите делят един наем  СС и спят в хола. И точно същите са първи да превърнат кухнята в спалня на собственото жилище, за да имат стая повече.

# 157
Когато дойде в нас преброителката, каза - колко стаи имате и  уточни : не се брой- кухня, трапезария, баня тоалетна, килер и хол - това са обслужващи помещения!
Само в БГ е грешно- прочетете обява в чужбина .. примерно 2 спален ап. вкл. 2 спални + хол + кухня или заедно и.т.н.
ОК в БГ са наложили хола/ дневната да се брой за стая - и така стая и хол - 2 стаен. .. , но да ми смяташ и кухнята за стая ..не е ок- дразнещо е!

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 11:58 от pinko

# 158
  • София
Всичко идва от лоша лексика. Ако вместо да наричаме апартаментите двустайни и да се чудим кои стаи са преброени и включени в това, ги наричаме двуспални, както би бил буквалният превод от западните обяви, объркванията ще са сведени до минимум.

Ако аз пиша сама обява, бих написала така: Апартаментът с N спални, дневна с кухненски бокс, N бани... и тн. Лошото е, че сайтовете, като имот-бе-ге-то, са устроени различно и там хол, кухньохол, дневна, трапезария и подобни се броят за стая. От друга страна, при продажба е по-важно да се знае бройката на стаите, защото всеки може да им смени предназначението, докато при наемите трябва твърдо да са на брой спални обявите.

# 159
  • София
Недей на всяка цена. Ние купихме един такъв, но старата собственица е луда. .....
Така че, ако усетиш че е луд/а бе се занимавай.
това как се "усеща"
Аз за редовен имот се чудя как да разбера съседите ок ли са? Като знам при нас какво да (и при брат ми са станали още по зле)...
Освен да започна да следя обявите в дадените квартали по от рано... и които са повече време в сайтовете...има нещо гнило.

# 160
Мда, двуспален е едно, а двустаен съвсем друго. И няма нищо неясно - в единия случай имаме ап. с две спални, в другия с 2 стаи. Двустайния може да се продава и за офис, там ги интересуват брой помещения например, както и другия де, но не е чак такава драма, който се интересува ще пита.

# 161
Недей на всяка цена. Ние купихме един такъв, но старата собственица е луда. .....
Така че, ако усетиш че е луд/а бе се занимавай.
това как се "усеща"
Добър продавач: Като отидеш на оглед, човекът отваря, изпразнил е жилището от лични вещи, опитва се огледите да минат успешно, за да има повече наддавачи и по-висока цена съответно.
Лош: А другият вид "продавачи" - ЧСИ се налага да разбива бравата, за да се проведат огледи; внася мин.сума и отлага продажбата 6 пъти; явява се сам или чрез близки и наддава на търга; на огледа личните му вещи са навсякъде или пък е изкорубил тоал.чиния,мивка и т.н. Заплашва те да не купуваш, че ще оспорва до дупка, казва си в прав текст, че няма да напусне, че банката му е взела апартамента.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 15:31 от HappyHeartbeat

# 162
Когато дойде в нас преброителката, каза - колко стаи имате и  уточни : не се брой- кухня, трапезария, баня тоалетна, килер и хол - това са обслужващи помещения!
Само в БГ е грешно- прочетете обява в чужбина .. примерно 2 спален ап. вкл. 2 спални + хол + кухня или заедно и.т.н.
ОК в БГ са наложили хола/ дневната да се брой за стая - и така стая и хол - 2 стаен. .. , но да ми смяташ и кухнята за стая ..не е ок- дразнещо е!

Точно така е, както казва Пинко - за преброяването. То се прави по обща европейска методика, иначе няма да може да се сравнят данните. Кухнята/кухненския бокс трябва да са отделени с някакъв вид преграда от друго помещение (напр. модерният кухньохол), за да се води цялото това голямо помещение стая. Щом няма преграда, целият кухньохол се води кухня (сервизно помещение), не е стая. Нашите инвеститори/строители/архитекти и др., които са си пробутали в ЗУТ кухньохолът да се води стая, си е чисто наш проблем.

Ето пускам обяви от Париж - жилището е с ХХХ стаи (pièces) , УУУ спални (chambre), хол (séjour/salon) , кухня cuisine) , баня, мазе, балкон ги пишат отделно.

https://www.maisonsetappartements.fr/fr/75/annonce-vente-apparte … 6eme-2781391.html

https://www.maisonsetappartements.fr/fr/75/annonce-vente-apparte … 6eme-2748387.html

https://www.maisonsetappartements.fr/fr/75/annonce-vente-apparte … 6eme-2759708.html

# 163
Страхотно, на 27 квадрата двустаен не са включили кухнята от 2.25 квадрата като стая, иначе щеше да е тристаен.  Т.е. на pinko едностайния в Малинова има потенциал да стане двустаен (и всички да са щастливи, че не включват кухнята в сметките).
А иначе този в 16та зона на Париж би трябвало да е безстаен - че той има само "кухня", трапезария и хол - само обслужващи помещения според вас.

# 164
  • София
Безкрайно отдавна искам да дам пример с Париж. И техните тристайни между 20 и 40 квадрата. И двустайни между 14 и 19 квадрата.

Общи условия

Активация на акаунт