Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 477
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Имам дилема дали да продам собствен имот в Дружба 2,ЕПК,3стаен, който отдаваме под наем,т.к. живеем в друг района - Кр. Село до Метростанция, но имаме нужда от по-голямо жилище. Изскочи ни оферта за 3стаен,тухла 2006 в нашия вход за 2000 евро/кв.м. Според вас колко върви кв.м. на ЕПК в Дружба 2? Така като гледам е около 1500-1700 евро/кв.м. Как ви се струва тази цена за имот в този район и в близост до МС Красно село? Бихте ли продали и купили в този момент в който яко са се надули цените?

# 361

Отилия, преди модераторите пак да са те надушили, да ти припомня, че в края на миналата година ти писах как вървят цените на епк-тата в Изток, и то на по-кофти място, несанирана сграда и т.н. Simple Smile Горе-долу са такива, само дето тук е малко по-скъпо не само заради квадратурата, а и поради още 1-2 причини. В Артекс е по-скъпо де, но можеш да погледнеш и там.

# 362

Блокът може да е строен и за внуците на Тодор Живков и да е здрав, но е на 40+ години. . Общите части и асансьорът ме съмнява да са топ. Едва ли сградата е санирана, т.е. и външният й вид е средно окаян 🙄

Е, ако трябва да избирам, със сигурност бих избрала блока, строен за дъщерята на Т.Ж. и мъжа ѝ. Ако ще да е на 140 години. Laughing

https://goo.gl/maps/8M7Wf9mrUcw9itM46

Ох, влизала съм в Диамантите на Артекс. Страхотни разпределения, височини, усещането е много приятно.

И след 30 години ще сменяш и Артекса, че и той вече ще е поостарял, така ли?

# 363
Явно за хубав апартамент в София, човек трябва да приготви едни 400-500К евро. Simple Smile

# 364
Винаги можеш да проявиш гъвкавост и да спреш да търсиш многостайни в скъп квартал, с охрана и т.н.
Питай колко човека в темата определят апартамента си като хубав, без да е 130 квадрата Wink

# 365
Явно за хубав апартамент в София, човек трябва да приготви едни 400-500К евро. Simple Smile

Абцолютно!
Ако искаш нормално жилище, големи помещения, самостоятелни спални,кухни, хол, трапезария, .. Паркиране в двора или подземния гараж на 2 коли! Това е цената.

# 366
Винаги можеш да проявиш гъвкавост и да спреш да търсиш многостайни в скъп квартал, с охрана и т.н.
Питай колко човека в темата определят апартамента си като хубав, без да е 130 квадрата Wink

Така е, като не може, както искаме, ще искаме, както може. Simple Smile

# 367

Виждаш ли колко е лесно.
Ето нещо достъпно в чудесен квартал, несаниран панел, само за малко над 2 200 евро кв. - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c167523856970821&slink=92gxkx&f1=7

# 368

Виждаш ли колко е лесно.
Ето нещо достъпно в чудесен квартал, несаниран панел, само за малко над 2 200 евро кв. - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c167523856970821&slink=92gxkx&f1=7

Страхотен е. Simple Smile Ще изчакам да го вдигнат на 200К и го взимам. Simple Smile)))

# 369
А така. Не е 130 квадрата, не е на Докторски паметник, но и Сухата река си има предимства.

# 370
А така. Не е 130 квадрата, не е на Докторски паметник, но и Сухата река си има предимства.

Аз мислех, че се шегуваш. Сухата Река, панел, надявам се наистина да се шегуваш. Както и да е, дори си мисля, че ме бъркаш с някого. Апропо просто си гледам, какво става на пазара на НИ в София. Дори в елитните квартали с имоти за по половин милион евро, като излезнеш на улицата тротоарите, граднинките, улиците - всичко е в окаяно състояние. Така че не знам на какво отгоре ги искат тези цени, но явно има кой да ги плаща, да видим до кога.

# 371
Апропо просто си гледам, какво става на пазара на НИ в София. Дори в елитните квартали с имоти за по половин милион евро, като излезнеш на улицата тротоарите, граднинките, улиците - всичко е в окаяно състояние. Така че не знам на какво отгоре ги искат тези цени, но явно има кой да ги плаща, да видим до кога.

Е, имаш избор - отиваш  в някоя друга държава, където тротоарите, градинките и улиците са идеални, и си купуваш едни 200 квадрата НС, с перфектно разпределение и ремонт, слънчево, с гледка, интелигентни и възпитани съседи, при това по 100 евро на квадрат.

# 372
Избор има. Отиваш на квартира на топ локация за без пари. Звучи привлекателно пред алтернативата за 1 милион лева без лихвите.

# 373
Изобщо не се шегувам с несанирания панел в Сухата река, как може някой да помисли такова нещо.
Но е хубаво от време на време някой да приземява малко темата, когато се отплесне в посока хейт на многостайни апартаменти в сграда на БОДК, или в Яворов, или на Оборище. В края на краищата погледнете как вървят средните жилища - евтини ли са, в какво състояние стигат до пазара, падат ли им цените. И как очаквате цените на редките за пазара многостайни жилища на добро място да са ниски.

# 374
Апропо просто си гледам, какво става на пазара на НИ в София. Дори в елитните квартали с имоти за по половин милион евро, като излезнеш на улицата тротоарите, граднинките, улиците - всичко е в окаяно състояние. Така че не знам на какво отгоре ги искат тези цени, но явно има кой да ги плаща, да видим до кога.

Е, имаш избор - отиваш  в някоя друга държава, където тротоарите, градинките и улиците са идеални, и си купуваш едни 200 квадрата НС, с перфектно разпределение и ремонт, слънчево, с гледка, интелигентни и възпитани съседи, при това по 100 евро на квадрат.

Това още на 18 го направих. Simple Smile

Избор има. Отиваш на квартира на топ локация за без пари. Звучи привлекателно пред алтернативата за 1 милион лева без лихвите.

За половин милион евро си купувам един дивидентен ETF с годишна доходндост от 3,5-4% и с 1500 евро на месец мога да си наема без проблем 130 квадрата тристатен апартамент, че дори ще ми и останат.

Изобщо не се шегувам с несанирания панел в Сухата река, как може някой да помисли такова нещо.
Но е хубаво от време на време някой да приземява малко темата, когато се отплесне в посока хейт на многостайни апартаменти в сграда на БОДК, или в Яворов, или на Оборище. В края на краищата погледнете как вървят средните жилища - евтини ли са, в какво състояние стигат до пазара, падат ли им цените. И как очаквате цените на редките за пазара многостайни жилища на добро място да са ниски.

Е къде видя хейт? Казах само, че този апартамент ми харесва, защото е точно до моя блок, където съм израаснала. Цената не я коментирам, всеки сам си преценява. Simple Smile Щом има кой да плаща такива цени, лошо няма.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 09:45 от KartoffelSuppe

Общи условия

Активация на акаунт