Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 581
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
Остава да споделиш и наема, че да сравним със софийските (в подобно състояние).
Че все ни дават за пример какво било там и някъде другаде (в смисъл колко по-добро е там).

# 406
  • София
Това последното е далеч от "в прилично състояние".
За мен е направо ужасно. Може би ако не беше претрупано като сергия на битак би хванало око.

Т.е. ако махнем покъщината, състоянето от ужасно, ще стане на хващащо око!?  Rolling Eyes

За мен състоянието е средно-статистическо за Германия.

Не знам, затова написах - може би. Така, както изглежда на снимките, изобщо не мога да преценя. Лично аз не бих го наела в това състояние.

# 407
  • Германия
В Бавария най-общо казано. Ламперията по тавана е мноооого разпространен деко-елемент 😅 някои са по приемливи, други си крещят 80-90те на миналия век, да не кажа и по-рано 🙈

Мандаринка, 610€ “студено”, 875€ с режийни (ток, парно, вода и паркомясто), на село, до средно голям град.

# 408
Здравейте,

съвсем отскоро си търся апартамент, като нямам никакъв опит в това.

Харесах си този горе-долу, мислите ли, че цената е разумна за такъв апартамент.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b167464359178038&slink=92o0f1&f1=1

# 409
Аз бих го наел за 400 евро, вместо да го купувам за 132к + комисионна + нотариално прехвърляне + мебели и техника (пише, че не вървят с него) + да му плащам после данък и поддръжка.

Но какво значение има дали някой друг го мисли за разумно - няма да го купува друг, а ти - така че както ти си прецениш.
Успех!

# 410
  • София
За цената - не знам, но вече евтино няма.
Зависи за какво го купувате - за живеене, за под наем, да усвоите едни пари.
Ако сте поне  2 със сладурчето от снимката - ще е малък и тесен.
Но пък точно тези най-бързо се дават под наем, лесни са.

# 411
  • София
Между другото банята действително е огромна
 Живяла съм в Германия под наем и там наистина ми е правило впечатление, пе баните им са винаги големи. Супер е.

# 412
Благодаря за отговорите,

ние живеем в чужбина и ми се иска да имаме къде да се прибираме като си идваме в София.През останалото време може да го пуснем като Airbnb.
Но се замислям, че въпреки и за малко време да си идваме, ще ни е доста тясно, да.

# 413
  • София
Здравейте,

съвсем отскоро си търся апартамент, като нямам никакъв опит в това.

Харесах си този горе-долу, мислите ли, че цената е разумна за такъв апартамент.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b167464359178038&slink=92o0f1&f1=1

Според мен на този етап е ок цената. Може малко да поискате намаление. Инапе сградата и общите части изглеждат добре.

# 414
  • Sofia
Въпросът ми може би не е за тук, но не успявам да открия тема, в която се обсъждат строителни фирми/инвеститори, която да е актуална. Загледах се в няколко обяви на Контракт Сити, но намирам доста противоречива информация за качеството, което предлагат и неизпълнение на договорени гаранционни условия. Някой има ли скорошни впечатления за тях?

# 415
За немската баня никой там няма да я изрине и да налее десетки хилядарки за нова.И това не е само там.В Нидерландия и Белгия масово баните са със стари,криви бели плочки,стари мивки,душове и никой не капризничи,защото няма избор.За всяко жилище,има опашка от желаещи въпреки огромните наеми и купища изисквания.Като имате време може да погледнете чужбински сайтове за отдаване под наем,ще се изумите от архитектурни решения,обзавеждане и пр.Теснотии,старо,може и влага да има,но пък скъпо.
Цитат
610€ “студено”, 875€ с режийни (ток, парно, вода и паркомясто), на село, до средно голям град.
Изобщо не е скъпо.

# 416
  • София
В Бавария най-общо казано.

Мандаринка, 610€ “студено”, 875€ с режийни (ток, парно, вода и паркомясто), на село, до средно голям град.
Трудно ще преценим спрямо България, защото по българските села рядко има тристайни апартаменти под наем.
Цъкнах произволно област Пазарджик, ето какво може да се вземе за 500 лв във Велинград (ако сравним Велинград с немско село като размер, макар че курортът си е курорт и би следвало цените да са по-високи).
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2d161617436122882

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 08:14 от Илит

# 417
Немците имат по-различни разбирания от нашите за размерите на баните. Членува във ФБ немски групи, в които хора споделят проекти за къщи. И в НС акцент  пада върху големи бани, почти задължително с вана.
Попадна ми обява от Луксимо за стартиращ строеж до парка Заимов. https://www.luximmo.bg/38179
Интересни цени, мащабен строеж с над 200 ап. Дадена е цялата инфо, вкл. локацията. Това не е ли близо до наказателния паркинг?

# 418
То вече някаква немалка част е продадена/резервиана. На мястото на щетите на Алианц , дефакто точно около 20-30 метра от единия вход ня метрото.
Строител е Хидрострой, което на фона на изявите на шефа му напоследък че вече България не го кефи… не знам  как ще се отрази.
Иначе те сами си го продават- https://teatralna.bg/

# 419
Благодаря за отговорите,

ние живеем в чужбина и ми се иска да имаме къде да се прибираме като си идваме в София.През останалото време може да го пуснем като Airbnb.
Но се замислям, че въпреки и за малко време да си идваме, ще ни е доста тясно, да.

Абсолютно безсмислено е да се дават толкова пари, за 1-2 седмици в годината, ако изобщо. За AirBNB трябва да го дадеш на фирма да го стопанисва и локацията не е оптимална. По-добре си инвестирай парите в акции / ЕТФ-и, след 10-15 години ще си много по-напред отколкото ако ги закопаеш в този апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт