🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 1 (08.02 - 22.02) - * СТАРТ * 🌴

• 56 882
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 510
Във фейса има предложение на разменят местата на  Джаферович  и Филип Буков.
Не е хич лоша идеята Joy
Буков има отлична дикция и е актьор т.е. няма да се върти като изоглавен да слуша какво му говорят в слушалките.
Ще си го отиграе.
И да не е Буков (щом е играч) Карамазов да върнат. Вечен имаше един сезон на Сървайвър, в който смениха водещия насред сезона. Ама кой ще се трогне от хейта и недоволството на зрителите. Джаферката си е взел хонорара

# 511
  • Вестерос
Именно, ама толкова им е акъла

# 512
Снощи нямах възможност да гледам и след малко ще пускам на запис, но след като успях да ви изчета, направо ме е страх да го пусна. 😆

Поне се посмях с коментарите ви.

Засега смятам да гледам, пък да видим, може да има положително развитие.

# 513
  • Варна
Сравнително отскоро са дублетни.
И според мен решението да ги направят дублетни е грешка. Тъпо е . Освен това в мн. число  се чува дългото и, а не й.

# 514
Ваня в ударенията ме дразни, за толкова години не научи такива елементарни неща, че в конструкцията "не се" ударението е на "се", а в думата "дали" е на "и".  
Да, защото на сръбски/хърватски/босненски е на първа сричка. “Nise” (не се) и “da li” (дали), като две думи и с твърдото (сръбско) Л Simple Smile Не е дразнещо това, всеки чужденец бърка, и Лео Бианки също, но не дразни. Джаферчо има скороговорка и логорея едновременно. Чисто визуално ми е доста противен също.

# 515
Ваня както сте писали коментира като фуболен коментатор. Като цяло го понасям, предимно в ударенията ме дразни, за толкова години не научи такива елементарни неща, че в конструкцията "не се" ударението е на "се", а в думата "дали" е на "и". 
Как да ги научи като отвътре си напира обратното 😂
Обичам си го Ваня,но признавам,че беше зле.Само когато коментираше игрите се ядваше.
А игрите скучни,безкрайно протяжни и безинтересни.
Мноого прости,викащи и противни жени видях.Няколко първобитни създания от мъжки пол и едно безумно подобие на съвет.
Догледах си с кеф мача на Ливърпул и после се върнах пак на БТВ,така ще гледам този сезон оттук оттам.
Очаквам с нетърпение да прочета коментара на Дяволо за първия епизод.

# 516
Да почна с нещо положително в името на  плурализма. Innocent
Направи ми впечатление, че игрите са доста добре обезопасени и това ще пази участниците от травми нещо, което не се прави нито ИВ, нито във Фермата.

Рекламните блокове са много къси дето се вика  положението там е сон шонзмо с трайна перспектива - без изгледи за промяна. Така че смелчаците и навитаците, които ще жертват от времето си да го гледат, поне няма да се налага да кибичат дълго по време на рекламните блокове. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ванката в стремежа да си каже рецитацията и да не обърка някоя дума така монотонно ги реди, че отегчения зрител лесно може да бъде приспан.

Студиото където се провеждат Съветите е огромно, но леко кичозно, а лентата, по която се движи кутийката на вота, вместо Ваня да я донесе на ръце, ми прилича на поточна лента в консервена фабрика.

Не знам как ще се оттласнат от дъното, както е предвидил приятеля на Дяволо, нещата ми изглеждат неспасяеми. Тая работа ми прилича на загробване на проекта Сървайвър во век и веков в Бг, което е ужасно.

# 517
Ваня поне да коментираше като футболен коментатор - щеше да ми привлече вниманието да поглеждам към екрана, да вложи емоция. Я онзи ден баща ми си пуснал по БНТ 3 всички голове от световното - еми човекът с такава емоция и децибели коментираше, че не може да не ти привлече вниманието.
Зоран да бяха взели щеше да е атрактивен водещ. Или Митко би бил много добър вариант. Ваня и в сезона си беше безличен, нищо по-различно тук. Честно казано жена му повече става за водещ. Ако бяха ги разменили - той в ИВ участник, а тя водеща тук, щяха да си спестят доста хейт.

# 518
положението там е сон шонзмо с трайна перспектива , поне няма да се налага да кибичат дълго по време на рекламните блокове.
Че кой гледа рекламни блокове? Превъртаме ги. Вчера пуснах отначало Сървайвър в 20.30 и си превъртях всичките блокове до 23.07, когато свърши предаването.

Sans changement - сон шанжмон (носово) - без промяна

# 519
Аз за мое огромно съжаление няма да участвам в темата тази година, защото твърде много ми идва негативизма 🙏 , но исках да кажа, че воин и войн наистина са дублети, езикът е като жив организъм и се развива и трябва да сме доволни, че не тъпче на едно място като езиците на някои наши съседки. Simple Smile

# 520
  • Варна
Аз за мое огромно съжаление няма да участвам в темата тази година, защото твърде много ми идва негативизма 🙏 , но исках да кажа, че воин и войн наистина са дублети, езикът е като жив организъм и се развива и трябва да сме доволни, че не тъпче на едно място като езиците на някои наши съседки. Simple Smile
Променя се, но в случая не в по-добра форма.  Напълно излишно е воин и войн да са  дублети при условие, че няма двусмислие при воин, а има такова при войн. /мн. число/
Защо са избрали непрепоръчваната дублетна форма за мен е загадка.

# 521
Скрит текст:
Пуснах нова анкета!

Уф, снощи ми изникна нещо важно и не можах да гледам с вас, както бе плана. Явно са се разгорещили страстите, но не знам нищо, надявам се по-късно днес да смогна да изгледам епизода и да си напиша мнението. И после ще ви чета. Надявам се, че от понеделник ще съм си обичайно на линия и във форма. 😉
Не вярвам да се е случило нещо кардинално важно още в първия епизод, че да изисква въпрос за анкета, но той може да се сложи и на по-късен етап. И днес има епизод. Утре също. Като не знам какво се случва избирам този общ въпрос, който обаче си е важен.

Един приятел на когото вярвам и разбира от телевизия ми писа снощи на лично във фейсбук (но без да ми издава нищо), че сезона ще се гледа и коментира много, но така е конструиран, че да понесе много критика от старите фенове, които искат по-изтънчена и ефирна игра за ценители.
Само, че за да получим всичко това, този формат изисква време/години да се разгърне и да придобие популярност, защото с ТВ рейтингите от миналия сезон и рехавите коментари никоя телевизия няма да даде зелена светлина за любимия ни формат. Така че първо трябва да има сигурна фен база и след това да се надгражда и променя. Като една къща, първо трябва да се положат едни стабилни основи, за да не се получава онзи другия сценарий. По 1 сезон на 5-7 години...

To проблемът е,  че е негледаемо за зрителите до 30-40 г. в цялост дори и без основната концепция на формата. Монтирано е доста аматьорски, сигурно и времето ги притиска, озвучението е зле, абе...много щета. Джаферович не го и коментирам. Човек с малко мисъл, сам би се отказал, като види резултата от цялото упражнение. НО паричките са важни за семейството. Мислех да гледам лятото на запис, но след това, и то при 4-5 мин. гледане между двете полувремена, мисля да пропусна.

Миналата година с този речников фонд, и Мо, Бо, Йо, Жо, Анита, Ганита ме дразеха и още няколко неща, но за сметка на туй нещо...Чакаме да видим ауткаста какво ще каже, заедно с Туджарката и Ниделчо.

# 522
Ваня и в сезона си беше безличен, нищо по-различно тук. Честно казано жена му повече става за водещ. Ако бяха ги разменили - той в ИВ участник, а тя водеща тук, щяха да си спестят доста хейт.
Сакън! Като почне да ми жмига, ще се чудя нещо тайно ли се опитва да ни каже или не. Не, че нещо и се присмивам за това на жената, но сега има си някакви норми, които като се преминат, вече е необясним избора. То е достатъчно необяснимо, защо взимат неможещи да говорят за водещи, репортери и всякакви такива, които ще си изкарват парите с говорене, та и госпожа Джаферович като вариант. Те просто са хора мързеливи, неможещи нищо друго да правят и не искащи, и затова са се залепили за де що има телевизионно и ги пуснат там, защото се изкарват добри пари с едното нищо.

# 523
Аз за мое огромно съжаление няма да участвам в темата тази година, защото твърде много ми идва негативизма 🙏 ,
........
Е, недей така. Всяка гледна точка е важна и има място в темата. Това беше само първата част, нататък може да стане по-интересно и някой да смени мнението си.

# 524
Аз лично не се дразня от грешките на Ваня на български - даже смятам, че може да са доста забавни в определени ситуации. Проблемът ми е с манира му на водене - говорът, липсата на подходяща интонация, липсата на паузи на точните места. Много смешно въртеше глава на съвета. Прекалено изкуствено ми идва неговото водене.

Днес май ще мина на Капките и ще надниквам в рекламите. Скучно ми беше снощи, безкрайно дълга и монотонна игра, неприятни участници с тия навряни в междукълбието бански, напиращи да изскочат ци@и и грозните рисунки по телата.

Снощи чак се зачудих как се пише воин/войн и специално проверявах. Наистина са дублети, но в сайта, в който гледах, беше отбелязано, че се препоръчва употребата на воин. Аз правя съвсем друга асоциация с войни и ми е странно това изписване, въпреки че не е грешно.

Общи условия

Активация на акаунт