🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 1 (08.02 - 22.02) - * СТАРТ * 🌴

• 56 776
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 750
Беше ясно ,че форматът е нов, но все пак не очаквах да се разочаровам толкова. Не представиха никой , игрите са дълги и скучни. Още в началото  дори имената не сме им запомнили
 и номиниране на  четирима  - предполагам ,че идеята е да има повече смс-си? Не мога да си представя кой освен роднините им ще гласува......... Не знам , ще продължа да го следя с надеждата да има някакво по-добро развитие...

# 751
  • София
Минимум няма снимачен екип там 24/7 (както е в истинския Сървайвър). Какво правят, когато няма камери - аз залагам, че изобщо не са на плажа. То си личи по това как им изглежда "лагерът". Тея от предаването също не знаят какво се случва, защото никой не ги следи постоянно. Пародия.

Съветът снощи може да е бил на запис. Зрителите гласуват, и после им казват "резултата"... те всъщност изгониха ли някой снощи?

На мястото на онли фенската, и аз щях да си тръгна. Тя пък съвсем. Сигурно се е надявала на добра реклама, ама е усетила колко е зле работата. За 3 месеца сигурно ще има повече пропуснати ползи от това, че не се пуска без гащи, отколкото нови фенове и хонорар от тая смешка. Направо започнах да оценявам игрите на волята Joy

# 752
Аз съм голям фен на сървайвър и с нетърпение чаках новия сезон, но толкова много съм разочарована. Не ми пречи Ваня като водещ толкова много, колкото новия регламент. Не знам от къде идва този регламент и как са получили разрешение за това нещо. Определено няма да гледам този сезон.

Teзи хорица работят по това, което им е позволен, че да ползват "марката" Сървайвър. По лицензия е всичко. Щом го правят, значи го могат. А защо е доупуснато такава интервенция в Сървайвър - може да питате хората, който държат правата на предаването. Аз лично смятам, че всичко е свръзрано с парички.

# 753
  • София
То е ясно, че в БГ няма как да си позволят да снимат един месец 24/7. Това са огромни разходи, които не могат да си избият с броя на БГ зрителите. Затова точат максимално (никакъв едит, дават и разходките до урните), а снимките са нагласени и ограничени. Все пак обаче, продуктът трябва да става за нещо. Не знам какъв интерес ще събере тая помия, но ме съмнява да си избият разходите за 3 месеца. Добра екскурзия ще си направи екипът, обаче. Малка държава сме, бедни сме, ама значи ли, че трябва да търпим *****?

# 754
Забавно е как от "известните" са известни трима-четирима, а за останалите трябва да се обяснява надълго и нашироко как и защо са "известни". И какви са тия имена на племена - никаква мисъл, изобщо не си подхождат. Да бяха ги разделили на известни и неизвестни, крале и слуги, войни и индианци и тн....

# 755
Тази работа с смс-те май е насочена към известните, там нали последователи, фенове а у искат да си гледат любимците, хахахаа. Обаче падат другите и там само родата пуска😆

# 756
Каква е тая пародия на сървайвър? Превърнали са го в пълно безумие. За игрите пък, какво да кажа, ми те като за деца в 5 клас. Този сезон е пълен шит. Ако им плащат пари на участниците, то са си направо „лесни пари”. Ми те всички отишли на курорт, не да оцеляват.
Той затова Буков каза, че си прекарват добре … само дето малко е храната Sad

# 757
Сичко е пълна скръб!

# 758
Не съм съгласен, че всичко е пълна скръб.
Игрите, независимо какви са до момента са напълно извън съмнение за мен относно почтеност от страна на Продукцията. Нещо, което много ми липсва в ИВ.

# 759
  • София
Да, това е така, и на мен ми направи впечатление. За съжаление, игрите са толкова еднотипни, скучни, монотонни, малокомпонентни и поне за момента - безпредметни, че плюсът е единствено в моралния аспект, но не и за играта.

# 760
  • софия
Не съм съгласен, че всичко е пълна скръб.
Игрите, независимо какви са до момента са напълно извън съмнение за мен относно почтеност от страна на Продукцията. Нещо, което много ми липсва в ИВ.
Това е чудесно, ама ми е малко все едно на златния Орфей да излязат Тити Папазов, Джорджано и Краси Радков и аз да се кефя, че журито е безпристрастно. Снощи след Капките пак се пробвах с втора серия, еми не мога. Наистина до тук бях. Ще ви хвърлям по поглед, ако нещо се наместят нещата ще пробвам пак. Чакам с нетърпение надкастърчетата какво ще кажат по темата. За сега мълчанието е оглушително.

# 761
Надкаст може и да няма според мен, Туджаров още качва сторита от Тайланд. Може да е взел по-умното решение да не се връща заради това нещо, щеше да е голяма загуба да се върне и да няма 1 нещо, което да се коментира, както се и случи от стратегическа гледна точка.

# 762
Да, това е така, и на мен ми направи впечатление. За съжаление, игрите са толкова еднотипни, скучни, монотонни, малокомпонентни и поне за момента - безпредметни, че плюсът е единствено в моралния аспект, но не и за играта.
Така е, няма две мнения по въпроса за момента.
Но все се надявам на промяна при игрите. В момента основния проблем за мен е монотонността им.

# 763
За добро или лошо игрите никога не са били основата на Сървайвър, а само бонус.
Самата игра е създадена с цел да тества психика, физика и най-вече работа в екип и социални умения в племе (това хем да си в добри отношения с всички, хем да не си твърде опасен).

Проблемът тук е, че се слага основен акцент над игрите - нищо лошо, но от една страна така отчайваш хората, които познават и очакват оригинална игра. От друга страна пък губиш аудиторията, която обича игрите като ги правиш твърде дълги и повторяеми, а и все пак това е Сървайвър, където игрите не са толкова силови и блестящи.
Не знам в чужбина как се харесва този аспект

Иначе игрите са си супер като изпълнение и компоненти - нямам забележки към тях.

# 764
  • София
Изгледах съботния премиерен епизод, бързам да си напиша мнението и пускам епизод 2, после ще ви прочета.
Ще бъда кратък, защото нямам много желание да пиша...

Плюсове:

Визуално е пипнат много добре, всъщност по-добре от всичко което съм гледал като риалити формат у нас. Явно са вложени сериозни пари и са наели истински професионалисти. Все едно гледах кино, такова усещане имах.

Отлична операторска работа

Коментара на Ваня по време на самите битки, но с известната уговорка, че не е нужно да е толкова подробен (все едно коментира футболен мач по радиото). Няма да е лошо да пуска и някакви шегички ама това вече си е и до умение, или го имаш или не...

Дизайна на племенния съвет

Игрите са много добре обезопасени, нещо което не може да се каже за ИВ и Фермата

Игрите са конструирани добре, заснети добре и съобразени спрямо състезателите, което е много правилно също.

Минуси:

Минусите са много за съжаление и не знам откъде да започна... 😢
Първо да кажа, че аз съм огромен фен на Сървайвър и винаги ще защитавам и предпочитам този формат пред всякакви други ментета у нас! НО - точно това не е Сървайвър!!!
Или поне засега НЕ Е. Това че е почти в реално време, според мен ще ги спаси, защото ще си коригират грешките, а те са много засега. Ако не ги коригират, е тогава вече ще получат един огромен минус и от мен. Който засега ще спестя и ще дам кредит на доверие за поне седмица/две напред.

Липсата на визитки
Не точно липсата им, тоталната им липса. Не са ги сложили явно заради това, че дават игрите почти едно към едно, все едно гледаме спорт пряко по Евроспорт. А какво бих направил аз. Щях просто да съкратя визитките на 50-70% и да пусна най-важното за всеки като есенция. Останалото все пак го има във Фейсбук и Инстаграм, а и в тази тема на 1 страница.
НО не всички имат социални мрежи, има много хора, които искат да видят визитката по телевизията в епизод 1. Това си е нещо като традиция. Поне да бяха дали кратки 10 секундни шапки на всеки един. Аз съм 'еди кой си' и 'ще играя играта еди как си' И защо не изписват имената на играчите по време на синхроните?
Изобщо имам усещането, че гледам филм на който съм изтървал първите 20 минути...

Прекалено дългите игри
Аз който съм фен на игрите ми доскуча, а представям си какво ли е на другите...
Не може така бе хора!!! Това беше някаква комбинация от Бързи, смели и сръчни и Фермата (ИВ не пиша, защото там игрите са много по-сложни) и всичко излъчено в почти пълния си размер. Ужас!
Какво бих направил аз? Ще орежа яко игрите и ще излъчвам много повече от взаимоотношенията вътре в племената. Моля, поправете се! 🙂

Монтажа
Засега е много зле. НО нека не забравяме и веднага вметвам, че гледаме почти 'лайв' предаване. Няма как да е като в ИВ или Фермата. Ако са добри професионалисти обаче ще го пипнат малко и ще акцентират над това, върху което писах.

Не видяхме най-важното от един риалити формат за мен - социалната игра.
Някакви откъслечни кадри по 10/15 секунди, бърза смяна на кадъра, никаква връзка между сегментите и т.н. Това е към монтажа повече, но тук говорим и за някакъв хаос и неразбиране на същината на нещата според мен.
Ето например, защо не видяхме за конфликта между Крум и Геновева? Елина не я бяхме нито чули, нито видели (освен в играта) и сега изведнъж е голямото зло. ОК, започнало е преди играта, още в България, но можеха да дадет как Геновева обсъжда тази Елина със своите си хора или някакви синхрони да има по темата и т.н.

Съвета
Ох, ужас. Това бе най-голямата греда
. Тук Ваня никак не ми хареса, защото като водещ трябваше да зададе провокативни въпроси, да извади на показ тлеещи конфликти, да си поговорят защо загубиха, дали винят някого и т.н. и т.н. НИЩО от това не видяхме освен как каза, че било много яко, че Стефани за малко не припадна от огромната влага?! 😮
И защо по дяволите другото племе присъства? ОК, това не е нещо шокиращо, имало го е и друг път (не и при нас обаче), но рядко. Ами не ми харесва това. И дано не им дават правото да говорят. Поне да гледат и слушат, но в никакъв случай да не се месят.
Но защо по дяволите трябваше да гледаме 20 минути как всеки един спокойно става, отива, пише някакво име и го пуска в урната и после спокойно си се прибира, WTF?!
И защо не показаха на всички вота? ОК, разбирам, трябва да има съспенс. Но можеха да го покажат след като Ваня прочете резултатите. Най-малкото заради статистиката ми. Сега половината вот не знам от кого и за кого е даден!!! Нямам думи. 😠

Твърде голяма власт получава един участник ей така директно да номинира някого. Абсурдно ми е. Но явно поне ще имат втори шанс с игра, че и трети после от зрителя. Което донякъде компенсира този гаф. А и този който има тази власт може да си вкара автогол ако номинира някой любимец на публиката, хаха. Така че донякъде е и нож с две остриета.

Ами това е общо взето.
Бих оценил премиерния епизод по шестобалната система с:
3 Хора, не съм хейтър, много ме боли от тази оценка, но на мен снощи ми беше скучно и досадно. А аз съм фен с главно 'Ф'
И искрено се надявам да надградят, което обаче осъзнавам, че няма как да стане от днес за утре. И за това и давам няколко седмичен прозорец от време.

Сега в заключение,
За всичко това което гледаме виня основно bTV, които имаха най-гледаното Бг риалити в историята и вместо да го развиват и надграждат, то те първо се отказа от него и от това да се конкурират с Биг Брадър по НОВА (капитулираха) и второ те самите убиха отрочето си с многото скандали покрай Агонцеви и всякакви слухове за уредени неща под масата и т.н.
За огромните паузи между годините също носят вина.
И също така ги виня за сезон 6, който ей така мина и замина незабелязан и недооценен. Те носят тази вина с липсата на всякаква реклама и ангажираност към формата (сякаш насила участваха), а после с финалните епизоди се изсраха на метеното. И въпреки всичко това, сезон 6 е като някаква рядка находка за нашите ширини.

И ето заради всичко това сега гледаме Сървайвър от Али Ескпрес.
Дано наистина се поправят, защото в последния сезон на Игри на волята имаше много повече чист Сървайвър отколкото сега тук с този старт. А точно това не искам да пиша, защото онези са мошеници и при тях всичко е сценарий и режисура и прецакват истински способните хора заради такива като Алекса...

И сега за участниците:

Първо според мен в Известните имат по-добре подготвени участници от тези при Воините, но разликата не е голяма, почти са на кантар даже и очаквам доста оспорвани битки и обрати
Чисто социално не мога да кажа нищо, защото е изминал само 1 епизод и защото те не ни показаха почти нищо от него.

Накратко за участниците.
бтв: Наистина ще е кратко, защото не видяхме почти нищо от тях

ИЗВЕСТНИ

Татяна
Представи се слабо в игрите. Друго не мога да кажа

Марго Купър
Най-слабата жена засега.

Снежана
Все едно я нямаше, но в играта показа хъс и като цяло се представи добре.

Божана
Много провокира и дразни, но пък аз ще я адмирирам, защото иначе съвсем щях да заспя. От тази гледна точка.
В играта показа повече хъс и умения от заспалите моделки и певици, които са отишли там явно само за да си вдигнат броя последователи в Инстаграм.

Стефани
Освен с припадането и татусите ще я запомня с немощното мятане на торбичките. Безмълвен съм за което.

Чефо
Много добро представяне в играта, 2 от 2. Стори ми се обаче, че се води по акъла на Божана и мутрата, което не е добре. В смисъл кимаше и се забавляваше на репликите им към противниците.

Благой
Отлично представяне в играта, но не ме учудва. Бивш професионален футболист на сериозно ниво, няма как да не блесне в игра за тичане, баланс и точност. Много хубави синхрони. Активно го даваха как строи в лагера. Той и Фифо засега ми се отличават в племето на Известните.

Филип
3 от 3. Точно той бе героя за своя отбор в първата игра. Иначе почти не говори. Нямаше синхрон с него, нищичко.
С усмивка поздравяваше противниците си от другия отбор

Булкин
Ванката получи най-много екранно време от своя отбор, заради първата игра за 'благинките' ; в основната двучасова игра завърши с 1-1 показател, но засега ми харесва. Лошото е, че не може да говори правилно. Много сериозен минус. Колкото и да си добър ако не умееш да вържеш две изречения, то всичко отива по дяволите.

Георги
Бияча от ММА ми направи лошо впечатление. Заплашил е Геновева, че ще я бие. Ужас. Ами Мутра, какво да кажа друго. Гледа лошо, заплашва. В битките загуби от моден дизайнер и юрист, хаха.
0-2

ВОИНИ

Едис Пала
Заега е ОК. Личи си, че е тренирал и ако го подценят ще страдат (справка емемееца)

Светослав
Първата игра просто не беше неговата, но не падна с много, а спечели имунитета, браво. Но не ми хареса начина по който аргументира своята номинация към Мария. Интересното е, че първо гласува тайно за Злати, а после когато Ваня му даде думата номинира Мария?! Защо???

Крум
Активно се включва навсякъде, деен е. Ама май има прекалено голямо 'его' което ще е проблем. Отделно не ми хареса как се оплака и критикува коалициите. Алооууу, ти къде си попаднал???

Цецо
Засега блести и се откроява сред своето племе. Освен това има много хубава дикция и умее правилно да изразява мисълта си, нещо което по-голямата част от участниците не могат

Павел
Повече очаквах от един активен футболист пък макар и вратар.

Мария
Слаба в игрите, гледа лошо и надменно.

Златомира
Мис ледено спокойствие, хаха. Не знам какво да кажа, абе харесва ми засега, не знам. Скрита лимонка.

Геновева
В играта ме разочарова и то много, защото е атлетка и точно от нея очаквах да блесне и да направи някакво впечатление. Много лошо кардио. Но пък как мяташе само торбичките, хехе, страхотно. Ама нормално де, копиехвъргачка е. Иначе визуално хваща окото и може би е най-активната социално от всички, поне засега.
Нарочиха я, че всява смут в племето, а тя набеди таман двама участници. Няма да е скучно около нея...

Ермина
Отлично се справи в играта (2 от 2), добре подготвена е (Стратимир дали я е тренирал, а Неделчо?), засега кротува, но от нея очаквам доста неща...

Елина
Имаме си някакъв кукловод в сянка, за който разбрахме чак на съвета, хаха. Явно тя ще е човека със схемите този сезон. Записвам си, за да я следя с интерес. В играта също блесна с 2 от 2 победи.

Генерално като тегля чертата, Воините са по-интересни за наблюдаване, там има кадри (ама сред жените само + Цецо), които са обещаващи.

От трите номинирани на този етап бих се отървал от Мария. Но е рано още.
След малко започвам епизод 2 и после пак ще пиша. Но вече много по-кратко, защото тук казах всичко което ми е на главата + накратко за играчите, нещо което ми е традиция след премиерния епизод на всеки един формат. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт