Септември 2022 Тема 3

• 20 072
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Kanari, същата работа при нас - каката беше супер контактна, никакъв проблем с нея, а сега малкият е некъв ужас. Позволява съвсем малко да му се порадват от далече, реши ли някой да приближи или да го вземе, наддава вой.
Иначе, верно, че и ти беше писала преди, че и ти предпочиташ да си с биричката в парка Wink . Само дето моите татуси не предизвикват възмущение (може би само единият, другият е по-скрит Grin).
Хех, и моите вече не се виждат, че доста промених стила като минах 40🤣 но бирата си е вечна😊 тея дни опитвам да намаля,да пия през ден, ако успея, през 2 дни, ама много трудно...
Лизи, още имаме път до здравето, ама може и да се оправим.
За очовечаването не знам, последните дни е някъв ад! И зъби няма...
За ол инклузив мога да препоръчам Китен и хотел Панорама-децата ходят 4 г подред с баба си и са супер доволни. Но не знам ще има ки места вече.
И преси наддава по- малко последните 5 месеца,ама съм ок- нали давам предимно каши и следя да не се подуе, ама няма такъв аспект. 8 кг си е от месеци. Добре е. Не помня писах ли, че яде САМО цвекло и броколи и чисто месо. Нищичко друго-само отварям давам и хвърлям.

# 526
Днес бяхме на консултация, май ще махам и бънджито, Яна стъпва на пръсти и повива по някога назад пръстите, педиатърката каза че другия месец  ако не се оправи ще я прати на ортопед.
Консултацията е за 10 месеца.

Яна е 8,100 кг 75 см, качила е само 100 гр този месец.

А Сами 8,200 кг, 74 см
Качил е 140 гр

Каза ми на закуска, че може да давам обезсолено сирене или извара с плод и бисквити, защото не искат попара и така да приемат сирене или извара.
Каза, че трябва да ядат на тази възраст по 200 гр/мл, аз по толкова давам, но Яна намали храненето последните 10 дни.
Даде ми документи за детска кухня и утре ще ги записвам. Пожелайте ми успех, дано проядат....
Оплаках се, че Сами не иска да седи въобще...
Еми сложи го да седи и той си седна самостоятелно и педиатърката ми вика " защо казваш, че не седи, ето че седи" 🙈, аз и казах, че вкъщи прави мост и не иска да седне.
После 10 мин не можем да го накараме да седне на кантара и видя за какво става въпрос, вика ми че трябва да го лъжа с нещо
 Аз се опитвам да го лъжа с играчки, но явно на педиатърката играчките са по интересни.
Жълтък ми каза, вече да давам по цял, през ден.
И това е май....

# 527
След това,което ми написа вчера малко със страх го слагам в проходилката ,но гледам да не е за дълго ,просто той си я гърси и е много щастлив като е в нея тича из целия апартамент,но ще внимавам със сигурност.
Само тук в чехия ли консултациите са през 2 месеца от навършени 6 месеца 🤔 от 6я месец ходим през 2 месеца ,не знам защо ,просто такъв час ни дава ,смятах,че при всички бебета е така след 6ти месец 🤷‍♀️

# 528
Ради, според мен нищо не е вредно стига да е с мярка. Така, че не се филмирай, просто гледай да не е прекалено и забележиш ли, че стъпва на пръсти и повива краче назад или нещо друго което ти се струва нередно, махай проходилката.
И тук съм чувала че някой ходят след 9ти месец направо за годинка на консултация. Но аз си записвам час и си ги водя, нищо не ми е казвала педиатърката.
Явно зависи от лекаря.

След това,което ми написа вчера малко със страх го слагам в проходилката ,но гледам да не е за дълго ,просто той си я гърси и е много щастлив като е в нея тича из целия апартамент,но ще внимавам със сигурност.
Само тук в чехия ли консултациите са през 2 месеца от навършени 6 месеца 🤔 от 6я месец ходим през 2 месеца ,не знам защо ,просто такъв час ни дава ,смятах,че при всички бебета е така след 6ти месец 🤷‍♀️

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 19:39 от Lizi:) :)

# 529
За сега стъпва хубаво на цялото краче ,единственото ,което ме притеснява е това,че приляга на нея за да ходи ,явно за да има опора ,когато го сложа прав на земята не може да се крепи,кога ли ще започне.

Ради, според мен нищо не е вредно стига да е с мярка. Така, че не се филмирай, просто гледай да не е прекалено и забелебиш ли, че стъпва на пръсти и повива краче назад или нещо друго което ти се струва нередно, махай проходилката.
И тук съм чувала че някой ходят след 9ти месец направо за годинка на консултация. Но аз си записвам час и си ги водя, нищо не ми е казвала педиатърката.
Явно зависи от лекаря.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 06:48 от Radii99

# 530
Ние сме през 3 месеца на прегледи. На 6 месеца, сега на 9, следващият е чак на годинка

# 531
Като гледам в колко часа си писала ,май не си спала тази вечер
Ние сме през 3 месеца на прегледи. На 6 месеца, сега на 9, следващият е чак на годинка

# 532
То да е само тази 😅 Това си е нормално при нас да не спим. Но този път дори бебчо да беше поспал, аз нямаше така или иначе да мога, че я мисля операцията.

# 533
Бабата ли ще гледа малкия през това време,дано бързо се възтановиш
То да е само тази 😅 Това си е нормално при нас да не спим. Но този път дори бебчо да беше поспал, аз нямаше така или иначе да мога, че я мисля операцията.

# 534
Благодаря много, Ради Simple Smile) Да за тези 2- 3 часа. Мина вече, на същия ден ме изписаха. Сега, ще се постарая да не вдигам много бебчо, а той многоо обича. Още като ме видя започна да протяга ръчички  да го взема и се сърди 😅
Аз да се похваля и второто зъбче проби Simple Smile))

# 535
Започва се,поникнаха късно ,но за сметка на това сега ще ги нареди един след друг и аз чакам да видим кога ще избият горните ,странното е,че са подути цели 4 😳 май няма да има спане докато избият
Благодаря много, Ради Simple Smile) Да за тези 2- 3 часа. Мина вече, на същия ден ме изписаха. Сега, ще се постарая да не вдигам много бебчо, а той многоо обича. Още като ме видя започна да протяга ръчички  да го взема и се сърди 😅
Аз да се похваля и второто зъбче проби Simple Smile))

# 536
Така е, да Simple Smile Късничко, но сега по- бързо започват да избиват . На прегледа казаха, че първо долните 2, после горните 4 ще пробият, че и те били много подути. И определено, както ми каза, не се успокойха нещата. Сигурно горните сега ми мъчат.

# 537
Решили ли сте как ще отбележите първата годинка на бебоците? ❤️ Аз определено не смятам да правя нещо голямо, да каним гости, пък украса, покани и т.н.  Ще се съберем в тесен кръг, роднините само (които не са много) и кръстниците. Мисля да сме това и просто да си се почерпим. Не ги харесвам тези големите събития. Много мразя да се занимавам с организация и тем подобни, страшно се напрягам. Тя и самата ни сватба беше доста малка и си изкарахме супер. Кръщене по-натам ще направим.

# 538
Аз съм решила да украся вкъщи,ще извикаме гости ,ще измисля меню в момента съм в търсене какво да е то ,но искам да бъде като цяло запомнящо се ,от сега съм поръчала торта ,просто нямам търпение все пак моето ангелче става на 1 годинка

# 539
Мами какви бисквитки взимате на бебчетата? Аз взех на боровец с мляко и му направих като попарка ама нещо ми се видя много сладка? Дали не прекалих и опасно ли е за бебо?

Общи условия

Активация на акаунт