Болна връзка с майка и.

• 10 002
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
Има хора, които не умеят да постяват граници и явно твоята приятелка е от тях. Отношенията с майка й ще останат такива. Хората не се променят или това става в малка степен и доста трудно.

Имам няколко такива случаи в обкръжението. Едната мама е навсякъде с щерката - наставлява какво ще учи, какво ще работи, пише й курсовите работи, кара я на купони, взима я, на няколко уикенда пътува при нея в чужбина, за да я обгрижва. Гаджетата момчета са като домашни любимци.

Другата мама направо се премести при дъщерята в чужбина. Живеят заедно в едно жилище. Излизат нон-стоп заедно. Купиха си ново жилище отново заедно. Там дъщерята изобщо до връзка не може да стигне. Мама е много бдителна и никой принц не е достоен за златото, което е вече на 40 години. Подозирам, че ще останат една до друга докато мама се спомине някой ден.

Намирам за по-притеснително такова следене кой /че и не един/ прави с майка си, как контактува, купува, пътува и какъв е личния му живот и  отношения .... Явно те са си добре в техните си отношения, но Вас нещо ви терзае, че така зорко ги следите.

Малко странно "майките" на все още необвързани момчета някак по инерция в тази тема ги слагате в графа баби, които нямат работа освен да са майки - орлици на дъщерите си. Вероятно говорим за жени на 45-50 години, които също имат личен живот, мъже, правят секс, търсят приключения и то лични, а не бабнински и за ваш ужас могат и деца да родят ...
Не се тревожете за мен, никой не следя. То не е и нужно. Когато си близък с някой, научаваш доста за живота и навиците му. С първата жена в ролята на майката работихме почти 5 години заедно - по средно 8 часа дневно, и да не искаш да разбираш подробности - разбираш.
С втората - в ролята на дъщерята, сме приятелки от училищна възраст. Когато излизаме - на ресторант, на бар, по магазините, майка й присъства в 95 процента от случаите. На пръстите на едната ръка мога да преброя случаите, когато не е била, вместо обратното.
Аз не осъждам хората, всеки да си живее както иска. Просто казвам, че това ниво на отношения между родител и дете е извън нормите на моите разбирания. И не само на моите, де. Питайте някои терапевт да ви обясни.

# 76
Ама не, наистина вредна работа е това - майката да последва дъщеря си, която учи в чужбина и да живеят заедно. Наистина трябва да има личен живот, връзки и там каквото, или поне да остави дъщерята да има такива. Това са отношения между две  приятелки - да ходят заедно на бар и прочие. Може, но не само. Дъщерята трябва да си има компания от нейни връстници. Иначе е ощетена яко, ако е само и предимно близка с майка си. Ето и в случая на автора - дори да  предположим, че доста преувеличава, все пак не е хубаво приятелката му да е отдадена на връзката си с майка си, а не с него.
Колкото и да младеят майките, да са съвременни, готини, яки, в един момент трябва да се пуснат от надпреварата и дори съзнателно да поовехтеят малко, да не се напъват да са непрекъснато на нивото на новите вкусове и да заместват обкръжението на детето си.

# 77
Няма нужда майката да овехтява, нека си е млада и готина. Достатъчно е да си създаде собствен живот и да приеме синдрома на празното гнездо - да приеме, че птичето отлита, а тя си продължава живота. В противен случай имаме ето тези увреждания - порастнало и даже одъртяло дете да не може да създаде нормална връзка.
Лично Исус го е казал:
"Затова ще остави човек баща си и майка си, и ще се привърже към жена си..."
Ама как да стане, ако жената не я оставят да остави баща си и майка си.

# 78
Има ги много такива майки. Мечешка услуга правят на дъщерите си. Мисля си, ако бях по- мек характер и моята майка щеше да бъде такава. Всичко от безгранична майчина любов.

# 79
Това не е любов,а обсебване и липса на личен живот и иинтереси.

# 80
Моята майка също се опита и с мен, беше добре попила семейния модел от майка си. Ама номера не мина, помня бях на 18 и ме спряха с баща ми от една разходка с приятели до съседния град на близо. Без смислено обяснение, просто така, познаваха приятелите ми и нямаше проблем с тях. 2 дни блъсках и чупих из нас, на баща ми му бях казал да ми се маха от очите, че ще му счупя главата.. 80 килограмово говедо само мускули и бушуващи хормони са си страшна гледка, след този случай доста се постреснаха и повече нямах такива проблеми. Така че си има един период, в който трябва да се извоюва ако е необходимо самостоятелност, при авторката обаче вече е късно и е изгубена кауза.

# 81
  • София
Хм, че тя гледам не иска.
Зетя и той взима кинтите и не му пречи баш това, ам те си вървят с даващия, та...

# 82
Родителите ти може да не са били прави,но при такива изцепки,80 килограмовото говедо ще види заключената врата от външната страна.И тогава да си ходи на разходки и да си живее където иска.
Все пак трябва да има някаква мярка.

# 83
Имах 3 месеца до завършването на училище, след което нямаше да ми видят очите. Така че не е толкова просто, в армията не искат образование и си на пълен пансион, не ми дремеше за заключени врати.

# 84
Скрит текст:
По-назад написах за какво става въпрос съвместен живот с такава жена като авторката. Думичката "ад" не случайно съм я използвал 3 пъти в пост с 5 изречения.
Само да добавя, майка ми се осъзна след малко повече от 20 години, когато родителите и (майка и въртеше всичко) я лишиха от наследство, а на всичкото отгоре искаха и тя да ги гледа, щото тва е работа на дъщерята принципно.
Скрит текст:
Много от нещата си ги спомням лично, макар и да съм бил дете, сега като голям човек наистина се чудя на баща ми, че си го е причинил всичко това и не я е зарязал още първите години. Аз поне не бих могъл да го понеса.
То това не се разбира, че такива зависимости между родител и дете не са изобщо от обич и уважение, а от желание на родителя за контрол, от страх от самота и че птичето ще отлети и няма да те гледа на дърти години. Почва едно емоционално изнудване. Всеки обичащ родител иска от детето си да опитва нови неща, да има приятелки, да има връзки, да излиза с мъже, да създаде ново семейство, което е свързано с по-рядко виждане, по-рядко общуване, по-малко екскурзии с мама и по-малко телефонни обаждания. Ама само като си го помислят някои мами и лошо им става.
Като не казвам, че обсебващите родители не обичат децата си, но егоизмът и желанието им за контрол е по-силно от тази обич.

# 85
Моята майка също се опита и с мен, беше добре попила семейния модел от майка си. Ама номера не мина, помня бях на 18 и ме спряха с баща ми от една разходка с приятели до съседния град на близо. Без смислено обяснение, просто така, познаваха приятелите ми и нямаше проблем с тях. 2 дни блъсках и чупих из нас, на баща ми му бях казал да ми се маха от очите, че ще му счупя главата.. 80 килограмово говедо само мускули и бушуващи хормони са си страшна гледка, след този случай доста се постреснаха и повече нямах такива проблеми. Така че си има един период, в който трябва да се извоюва ако е необходимо самостоятелност, при авторката обаче вече е късно и е изгубена кауза.

Не знам в кой свят да трошиш дома си и да намекнеш, че ще пребиеш родителите си е нормална проява на защита на личното пространство Thinking

# 86
Ненормални действия изискват ненормални мерки. Описания случай далеч не е бил единствения, по скоро беше последната капка. Никви проблеми не бях създавал, работех по семейните работи, бях отличник в училище и за отплата безсмислени ограничения. Ми няма как да стане при мен. За щастие след това отстъпиха и следващите години останах с тях, които студентски години ми бяха най хубавите.

# 87
Едно не разбирам - как 80 килограма мускули ги спряха да ходят до съседния град, че се стигна и до чупене. В къщи ли те заключиха?

# 88
Наистина ли трябва да давам още разяснения, все пак темата не е моя?
Не са ме заключвали, на 18 и още ученик все още ми разрешаваха и забраняваха някои неща. Нещо странно ли има? Майка ми имаше гадния навик просто да се налага и да мачка на моменти както нейната майка е постъпвала с нея. Тя ми забрани в последния момент късно вечерта, на другия ден компанията ми тръгваше сутринта рано. Баща ми обикновено ме защитаваше от своеволията и, но този път да си спести поредния скандал застана на нейна страна, с което и той ми стана черен. Първоначално не реагирах толкова агресивно, но на другия ден като тръгнаха и знаех, че ще ме спукат от бъзици, тогава откачих. Блъсках, псувах, счупя нещо и малко се успокоя, след тва пак и така цял ден, на другия пак, ама вече малко по- кротко. Нарочно не излизах от вкъщи да не им го спестявам, а и те не посмяха да ме изгонят. Още ми кипва като се сетя за тогава.
Вече като родител мога да си представя какво им е било, да видиш детето си така... Не че съм бил от най кротките и преди, но проблеми не съм създавал. Така че един съвет към всички четящи- не мачкайте децата си, не се знае на къде ще избие...

# 89
Хайде сега, мачкали те. Как точно те смачкаха? Като ти забраниха да направиш нещо, за което като родители са преценили, че е рисковано за теб? Не даваш никакви подробности къде сте щели да ходите, как, дали не с коли и неопитни шофьори, на място, което крие рискове, в учебно време или кой знае какво още може да стане причина един родител да забрани на пълнолетния си син да направи нещо.
И да подчертая – пълнолетен! Никой не е можел реално да те спре, стига да решиш да тръгнеш. Подозирам, че ти самият си усещал, че това, което се каните да направите е или рисковано, или нередно. И благоразумно си останал вкъщи, прехвърляйки отговорността за собственото ти решение на родителите си. Ето на, те, гадовете, ме спряха, аз иначе щях да... Да, да, ама не. Един 18-годишен, който наистина иска да направи нещо, никой не може да го спре, даже с полиция.
Та не на нас тези, моля... Голямо момче си вече, за да прехвърляш отговорността (и евентуално вината) за собствените си решения върху родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт