Черен списък - Пловдив

• 1 093 102
  • 2 041
  •   1
Отговори
# 2 025
На същото мнение съм от горния пост за Росица Бакалова.
Заведох детето на 1 ви преглед, след като педиатър ни изпрати да посетим алерголог.
Отидохме на платен преглед, всичко е чудесно, няколко пъти повтори, че сме можели да отидем с направление. Направи много обстоен преглед, начерта план как ще действаме занапред. И ни извика отново след месец. Реших, че щом толкова ми повтаряше за това направление, ще взема и ще се възползваме от него. УАУ, в момента, в който чу, че сме направление, стана друг човек. Сложи 3 слушалки на детето и ми каза чао. Попитах за изследвания, които искаше да почнем, за последващата терапия и план. не, нямало нужда, на детето нищо му няма. В крайна сметка от много чудене какво да пишат като диагноза от прегледа, писаха анемия.
Разочарована беше, че трябва да направим още 1 преглед с това направление. Попитах има ли нужда, след като според нея на детето нищо му няма, тя каза да, защото сте взели направление.
Изобщо не запазих час и не бих я препоръчала на никой.

# 2 026
Не водете децата си при д-р Росица Бакалова - алерголог, педиатър!!! Изключително груба, безцеремонна, нагла и безпардонна жена! Не дава никаква възможност пациентът да обясни ситуацията. " Тук аз командвам", " Стига сте ми губили времето, напуснете"!!!
 За пръв път в живота си срещам такъв " лекар"....
Самата тя може би има нужда от специалист. Явно много се дразни, когато прегледът е по здравна каса, а не платен. Прочетох и други постове, тук в бг мама ,където се обсъжда точно това - всичко е пари! И тъй като й казах, че ще напиша негативен отзив за нея в супердок,  тя ме  е отметнала, като неявила се на преглед, с което блокира тази ми възможност. Информирах своевременно СУПЕРДОК  за това, тъй като е нарушаване етичния кодекс. И вероятно това при нея вече е честа практика, с което елиминира отрицателните мнения.
И най-добрият специалист да е, повече не бих стъпила в частния й кабинет. Отвратена съм!

Напълно подкрепям вашето мнение!
ВНИМАНИЕ, РОДИТЕЛИ – ако имате нужда от алерголог по Здравна каса в Пловдив – бягайте на далеч от “Д-р Росица Бакалова”!
След месец чакане, отидох с детето си на преглед и напуснах по-бързо, отколкото съм влизала някога в лекарски кабинет. Закъснях с 7 минути (заради липсата на паркоместа – тя си пази двете за лични нужди, а пациентите да се оправят). Посрещна ме със:  „Синът ми също няма къде да паркира… ама мен какво ме интересува.“
Влязохме все пак. Детето с дихателна алергия, аз с астма – въпреки това настоя за маски. Сложихме.
А след това – пълен абсурд:

Говореше като на разпит, прекъсваше всеки отговор грубо, не слушаше изобщо.

Не погледна детето ИЗОБЩО!

Очакваше аз да предоставя изследванията – вместо тя да назначи нови и да анализира проблема.

Отказа да влезе в електронното досие. „Нямала да се занимава.“

Накрая излязох – унижена, без преглед, без помощ.
А после видях, че ни е вписала като „неявили се“в сайта на “Супердок” за да не можем да напишем негативен коментар!
Явно ако не си частен пациент с 100 лв. в ръка, не заслужаваш внимание.

Д-р Бакалова, не лекува – тя гони хора с чудовищното си поведение и отношение. Изключително брутална и груба!  Със самочувствие, но без капка професионализъм!

‼️ Извод: Ако държите на здравето и човешкото отношение – БЯГАЙТЕ от д-р Бакалова! Не е лекар, а грешка в системата.
Споделете, за да знаят и други родители. Никое дете не заслужава подобно отношение!

# 2 027
Здравейте,
искам да напиша за разочарованието ми от д-р Емилия Христова- Иванова, която е офтамолог в Пълмед и има частен кабинет в ж.к Тракия.  Със синът ми бяхме при нея и мъжът ѝ, който прави очила на платен преглед от 100лв, защото синът ми имаше доста дълго време зачервени очи. Запазих при нея, защото исках да е в Тракия и видях, че в СуперДок има хубав рейтинг, имаше свободни часове за цели дни. Беше доста мила жената и направи обстоен преглед, но даде диагноза "скрит дьоптер' при положение, че синът ми няма никакви проблеми със зрението нито наблизко, нито надалече. Но...имало такова животно "скрит дьптер", който се вижда при разширяване на зениците и съответно....ни препоръчват да вземем комбинирани очила хем за далекогледство, хем за късогледство...хем да са от тези, които са по- тъмни през деня заради зачервяването. Съответно предлагат, че мъжът ѝ може да ги направи (оптика Кристално зрение, която е до частния кабинет), ако решим да се обадим , такива хубави очила са към 600лв (кой взима първи чифт очила на дете за 600лв ?!?!?). Дават ни рецепта за очила 0,5 за далече и 1,25 за близко. Усъмних се аз, поразпитах из града и ми препоръчаха за второ мнение д-р Антон Ангелов от МЦ Виста, при който чакахме два месеца и половина за първия свободен час. Е няма такъв специалист и приятен човек. Ако ви трябва очен лекар това е човека. Неговата рецепта е за 0,5 за близко, единствено ако чете много или стои пред лаптоп и телефон, но да не се изхвърляме въобще с някакви скъпи очила и че най- вероятно ще го израсте. Изписани капки и след месец сме на вторичен преглед. Отделно, че запазих платен преглед, а той не ни взе никакви пари и каза да му занесем направление. Абе вижда се, че е истински лекар, който не гледа само да те обрули колкото се може повече пари, а и няма оптика, където да ти предлага най - скъпите очила.

# 2 028
Здравейте,
искам да напиша за разочарованието ми от д-р Емилия Христова- Иванова, която е офтамолог в Пълмед и има частен кабинет в ж.к Тракия.  Със синът ми бяхме при нея и мъжът ѝ, който прави очила на платен преглед от 100лв, защото синът ми имаше доста дълго време зачервени очи. Запазих при нея, защото исках да е в Тракия и видях, че в СуперДок има хубав рейтинг, имаше свободни часове за цели дни. Беше доста мила жената и направи обстоен преглед, но даде диагноза "скрит дьоптер' при положение, че синът ми няма никакви проблеми със зрението нито наблизко, нито надалече. Но...имало такова животно "скрит дьптер", който се вижда при разширяване на зениците и съответно....ни препоръчват да вземем комбинирани очила хем за далекогледство, хем за късогледство...хем да са от тези, които са по- тъмни през деня заради зачервяването. Съответно предлагат, че мъжът ѝ може да ги направи (оптика Кристално зрение, която е до частния кабинет), ако решим да се обадим , такива хубави очила са към 600лв (кой взима първи чифт очила на дете за 600лв ?!?!?). Дават ни рецепта за очила 0,5 за далече и 1,25 за близко. Усъмних се аз, поразпитах из града и ми препоръчаха за второ мнение д-р Антон Ангелов от МЦ Виста, при който чакахме два месеца и половина за първия свободен час. Е няма такъв специалист и приятен човек. Ако ви трябва очен лекар това е човека. Неговата рецепта е за 0,5 за близко, единствено ако чете много или стои пред лаптоп и телефон, но да не се изхвърляме въобще с някакви скъпи очила и че най- вероятно ще го израсте. Изписани капки и след месец сме на вторичен преглед. Отделно, че запазих платен преглед, а той не ни взе никакви пари и каза да му занесем направление. Абе вижда се, че е истински лекар, който не гледа само да те обрули колкото се може повече пари, а и няма оптика, където да ти предлага най - скъпите очила.
Ако искате намерете д-р Райчо Андреев.Ние ходихме при него,той е на мнение,че диоптъра при децата се определя само когато  зениците се разширят с Атропин за две седмици.Има обяснение за това.Според него това разширяване за 20 минути не върши работа, дълго е да обясня.Ние минахме през такъв преглед и сме доволни.Много малко лекари го практикуват.

# 2 029
Здравейте, искам да добавя доктор Димитър Георгиев в този списък, направо ако има как на първа страница ще го закача, за да не пострада някой. Въпросният е ортопед, работи в 4то ДКЦ Пловдив и в небезизвестната Медикус Алфа (за което разбрах от него). Посетихме го заради детето ми! Стъпа на криво и след посещение на  спешно отделение, ни изписват с лечение лед, почивка и лиотон 1000, така 2 седмици. Болка няма, синът ми ходи нормално, но все още има оток при повече натоварване. Решавам аз за пръв път откакто се е родил да идем на преглед при специалист по ЗК с направление. Отиваме в ДКЦто при въпросния. Той го преглежда и казва, че трябва да му се направи операция, да зашие връзките. Аз в шок, предишния лекар не е  споменал дори за такава. Започвам да задавам въпроси, питам го къде. При което получавам отговор, че той ги прави в Медикус Алфа, сигурно 10 пъти ми каза, че ще минем по каса и няма да плащам нищо, макар, че в този момент изобщо не ми и минаваше през алъла ни за пари, ни за нищо. Питам го как ще се възстанови, колко време и така нататък, той ми заявява, че трябва първо да подпиша съгласие и тогава ще говорим! Ха, аз дори не се сетих защо, ми повтаря 3 пъти, че операцията ще е с местна упойка, думите му бяха той даже няма да заспива! Аз в онзи момент не се сещам за случая на починалото детенце там, заради анестезиолога, който го уби. Мислех за крака на детето, за това че  той ходи, няма болки и дали сме направили грешка първоначално, защото имаше коментар, че трябвало да има гипс, но понеже не са го сложили само операция със зашиване оставало иначе не се знаело как и кога ще зарастне връзката. Излезнахме веднага от кабинета и въпреки спешната операция, която трябва да се извърши утре, а бе ей сега, той бил до 14.30ч, след това да птиваме в Медикус Алфа да го приемат, пък можело да спи вкъщи вечерта на другия ден сутринта отиваме, прави му операцията и вечерта го изписва. Това е обяснението, друго като подпиша. Думите няма да ми стигнат как да се обърна към този човек, това не е лекар.
Още същия ден посетихме 2ма други ортопеди, и на другия ден сутринта Тиков Пълмед! Никой, дори за секунда не спомена операция, всеки един каза, че травмата е почти минала няма нито синини, нито болки, само лед и почивка, дори не обездвижване! Детето не трябва да скача и да внимава с резките движения. Питах директно и тримата за операцията, категорично не! Обясниха ми, че на тази връзка операции било безсмислено да се правят, оперират се други връзки и то само ако е наложително, и много рядко. На всички казах кой ни е предлагал и насочил за операция, само като чуха клиниката и единия доцент ми вика, ей момиче... Но разберете, че аз в кабинета за случая с детето там не се сетих, всичко стана за няма и 5 мин и просто не се сетих изобщо, а той гузен негонен бяга ми натъртва, че няма да го приспива и ще е с местна упойка.
Много дълго стана, но съм в шок още как може да се случват такива неща....толкова ли вече нямат пациенти в тая гробница Медикус Алфа, та толкова отчаяно си ги търсят, та чак щял да ми обяснява след като подпиша съгласие....Пазете се, ние се отървахме с лед и една наглезенка.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 18:42 от GoSSipSs

# 2 030
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моя син носи очила с малък диоптър + е, чакаме да израсте далекогледството, уж...
Два пъти са му разширявани зениците, отнема час, слагат капки 3 пъти, през около 20 минути.

GoSSipSs  е тоя лекар е пълен изрод...

# 2 031
По повод разширяването на зениците-правилното е както е написала съфорумката за @тропин. В продължение на 2 седмици се слагат и след това се извършва най-правилната диагностика на малки деца. През това време те стават чувствителни към силно слънце през деня и силни изкуствени светлини през нощта.

# 2 032
GoSSipSs, с никаква местна упойка не се правят такива операции, а със спинална. И за това е излъгал. От спинална ме е страх много повече, да трепне ръката на анестезиолога и белята станала.

# 2 033
GoSSipSs, с никаква местна упойка не се правят такива операции, а със спинална. И за това е излъгал. От спинална ме е страх много повече, да трепне ръката на анестезиолога и белята станала.
Сигурно, за мен вариант операция, каквато и да била няма без консултация с поне още 5 специалиста, зависи от мнения и аргументи може и повече. Опитът на този 'лекар' беше доста отчаян, и ако по този начин Медикус Алфа си намират пациенти след като се прочуха като гробница е жалък. Но все пак има я и вероятността да успее да излъже някой, което е жалко. Та това е дете ще му разрежеш крака и ще шиеш незнам там какво, ако въобще шиеш нещо за едни смешни пари, без значение колко до там не стигна при мен. За съжаление не съм от хората, които не са се сблъсквали с това и преди, под някаква форма, подписвала съм не един и два отказа от хоспитализация на детето ми ( което не е и малко ще става на 15г) през годините. За съжаление доста добре познавам практиката на лечебните заведения и в Пловдив и в София, знам къде какво минава, къде как практикуват, как да мина скъпо образно по каса и къде става бързо или не толкова... та това лято по болниците ми мина. И тоя си е помислил като ме е видял на вратата, че може да ми играе тоя филм, е не не позна. Разбира се, не съм и някоя безотговорна проверихме му твърденията при един от най-добрите специалисти в областта, който между другото беше потресен какво ми е казано и толкова настоятелно искаше да знае името на лекаря, понеже аз не го казвах (мъжът ми му каза кое светило е искало да оперира). Доцента беше в шок, както и останалите от персонала в кабинета.
Но само един човек да прочете и да се предпази за мен е чудесно. Затова писах тук, до сега не съм, но от онзи ден си мисля дали не са излъгали така и родителите на малкия Ангел... страшно е хора, направо е страшно...

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 08:18 от GoSSipSs

# 2 034
  • Пловдив
Навсякъде има търгаши и на мен за счупена ключица в Пълмед искаха да ми насрочват операция. Второ мнение при д-р Генов в Каспела и ме прати да си купя ортеза, след месец я свалих, през този месец пазех толкова ръката, колкото може да се пази с дете на 9 месеца и мъж, след операция от дискова херния, включително и шофирах.

# 2 035
Навсякъде има търгаши и на мен за счупена ключица в Пълмед искаха да ми насрочват операция. Второ мнение при д-р Генов в Каспела и ме прати да си купя ортеза, след месец я свалих, през този месец пазех толкова ръката, колкото може да се пази с дете на 9 месеца и мъж, след операция от дискова херния, включително и шофирах.
Положението е страшно просто

# 2 036
Потвърждавам за д-р Георгиев от 4 ДКЦ! Със същия номер излезе и на моя мъж. Каза му, че има скъсани връзки и още на другата сутрин трябва да се оперира и естествено от него в Медикус Алфа. Аз настоях за второ мнение и се оказа, че има пукнат глезен, който с обездвижване се оправи след време.

# 2 037
  • Пловдив
То затова ходим като гламави за второ и трето мнение. И да при деца най-лесно и бързо "изнудват" родители. Споделяла съм някъде из форума, че при големият ми син /след няколко анестезии/, липса на диагноза искаха и изследване на лимфа, мъжът ми отказа и добре, че го направи, защото след два дена се наложи поредна анестезия за пет скенер и още една за направа на дренаж, разбирам в този случай, че лекарите търсеха причината, защото случаят не беше "класически" и до ден днешен не знам това "чудо" как се получи, но детето ми е живо на късмет. Благодарна съм все пак на хората защото направиха всичко възможно като изследвания, осигуриха ни скъпи лекарства с протокол от НЗОК, ЯМР - за което умуваха каква диагноза да впишат, за да не го плащаме. Просто наистина съм благодарна, че си прибрах детето живо и здраво, но като се сетя за онзи период и 😥

# 2 038
Васил Павлов от Каспела. Мъжът ми постъпи в отделението по урология за разбиване на камъни в бъбреците. Месец по- късно отново тръгнахме на изследвания заради болки.
Оказва се, че има получена инфекция + наличие на камъни. Сега сме в друга болница, като съседа по легло е със същите оплаквания, от същия "лекар".

# 2 039
Същата болница, урологията, съседка отиде за махане на камъни, направили и перитонит, сепсис и си почина, само, че Вълканов.

Общи условия

Активация на акаунт