НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 614
  • 666
  •   1
Отговори
# 555
epub или pdf ти върши работа?

# 556
natka, ще се радвам ако я качиш. Нещо не мога да се настроя да гледам клипове на английски. Благодаря ти предварително!
Да ти кажа честно, и аз не бях никак настроена, но като почнах, установих, че цяла вселена има с информация.
Много е неприятно, но истината е, че на български няма почти нищо преведено.
С течение на времето ще ти става все по-лесно да вникваш в слушането и се научават адски много неща.

# 557
На Минди Пелц точно нейните клипчета дето е само тя в тях наистина не са за всеки. Много кудкудяка тая жена Grinning То бива енергия и ентусиазъм, ама...
Виж ако хванеш някой подкаст където примерно час и ли повече дискутира с някого, са много интересни и полезни. А такива също има много.

# 558
Здравейте!
Решила съм да започна да се храня по режим на Ерменкова. Все още разучавам нещата за кето режимите. Наистина ли, когато влезеш в кетоза започваш да миршеш на пот? Това е единственото нещо, което ме притеснява и ме спира да го започна. Прерових интернет, никъде не го пише като страничен ефект, затова и се допитвам до вас, сигурна съм, че има много дами спазвали го.
Чела съм и слушала страхотни отзиви, че се чувстват много добре хората на този режим и отделно смъкват и килограми, най-вече, че е вкусна храната.
Ще се радвам да получа отговор/и на въпроса си. Благодаря!

# 559
За първи път чувам подобно нещо, от много години се придържам към режима (с малки отклонения по време на бременността) и никога не съм забелязвала подобен страничен ефект.

# 560
Страхотно! Аз никога не съм имала проблем с изпотяването, нито съм миришела на пот. Но всички знаем какво е чувството и усещането, когато някой такъв мине покрай нас, не искам и аз да съм от тези хора.😂

# 561
По-скоро потта и дъхът започват да мирише на ацетон при кетоза.  Това ако изобщо се потиш.

# 562
И това също не е еднакво при всички, като от двете дъхът май е по-често да се усети отколкото потта. И пак не при всеки е трайно, може и само в началото да е, те после кетоните си се ползват по предназначение а не тялото да се чуди откъде по-напред да ги изхвърли.

# 563
Тая Ерменкова… с голяма щипка сол я приемам. То не са бисквити, торти, сладоледи…

# 564
Имам познати свалили именно с нейни режими, казват, че е много добра и са страшно доволни.

# 565
Следя я в инстаграм, много ми се иска да видя някоя и друга рецепта от нейните в режимите ѝ. Не смея да поръчам режим, без да съм видяла.

Жалко, че няма тест период.

# 566
Съдейки по цената на режимите и, аз не бих се замислила... само 100 лв, а вече всички знаем как вървят хранителните режими. Поръчвала съм от друго място, но не кето, дадох 200 лв.
Рецептите, които споделя в инстаграм могат да са ориентир затова какъв тип храна приготвяш вкъщи, тоест разнообразна и вкусна. Има в режима пиле Алфредо, пица Маргарита, кето бонбони, сладкиши, крем Брюле, палачинки, салати.

# 567
Зависи на кого каква е целта, предполагам.
Една немалка част сме на режим по здравословни причини - кой заради вече наличен проблем, кой просто смята че това хранене е здравословно и му пасва.
За мен ако има често десерти не е ОК, пък нека да са без захар. А като се и комерсиализира много и става мазало.
Последните години хората почнаха да казват кето на всякакви извращения, без извинение... И това го казвам бидейки на по-либерален режим, да не помисли някой че към размахала пръста пуританската и проповядвам много кето строго за всички.

# 568
Имам чувството, че много хора, като чуят кето и си представят огромна салата с “кето хляб” и десерт с подсладител. На Ерменкова рецептите са главно такива. Заместители всякакви. Много уважавам едни нейни бисквити с фъстъчено масло, подсладител и черен шоколад, ама извинявай… Фъстъченото масло е далеч от това хранене. За подсладителите да не коментирам.  Щерка ми ги прави уникални, хапвам, ама рядко и малко, че са такава краста - почнеш ли, не можеш да спреш, докато не се пръснеш. Тайната на това хранене е да поемаш само проста, цяла храна - месо, яйца, зеленчуци, полезни мазнини и сирена (ако ти понасят) Не пакетирани боклуци, тип кето брашна, подсладители, обработени миксове и заместители.

# 569
Имам един приятел така. Той е огромен, на диета е по здравословни причини след като дълго време се дърпаше, но явно са го уплашили докторите защото е с диабет и само с хапчета не постига добър контрол на КЗ. Та, изуми ме преди някое време като се засякохме, заяви че минал на кето. Супер, много се радвам! Ама той пак си ядял сутрин по една филия от любимия си бял хляб, тя нали му се вмествала за деня щото му били разрешени, забележи, 38 грама нетни въглехидрати на ден... Аз първо прихълцах при тия точно пък 38 грама изчислени ама махнах с ръка, някои хора имат нужда да си знаят някакви точни параметри иначе нищо няма да спазват. После се зачудих да се смея ли или какво. Е да ти имам и кетото, с филия бял хляб всеки ден и с безалкохолните с подсладител. Ама той се бил вмествал в "разрешените" му въглехидрати. То при него и това е голямо подобрение в диетата де, но не е там въпросът.
Не съм го чувала скоро и не знам дали успява да се придържа, за негово добро се надявам че да, но шансът да е теглил майните също не е малък. Като говорихме тогава беше ентусиазиран, но пресен на няколко дни и още се влачеше без сили, знаете как е в началото.

Общи условия

Активация на акаунт