НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 249
  • 666
  •   1
Отговори
# 90
До обед само чисто кафе и вода
В 13ч 3 парчета(рула) шунка завити с кашкавал и 2 гръцко кисело мляко по125гр
Следобед 1 ябълка и кафе със сметана
Вечеря пилешко филе със сметана
Изобщо не се учудвам, че си гладна при това "меню"

# 91
Мда. Май не сме се разбрали.
Нещо като зеленчук?
Аз не ям салата, защото (смятам), че ми запълва стомаха и без да ми държи сито. За сметка на това ям готвен зеленчук , ферментирали зеленчуци и малко сурови за хрупкавост и свежест.
Шунката е индустриален продукт и се използва в краен случай.
Кашкавал е добавка, а не основно.
Пускали сме идеи и снимки, не е нещо сложно и дори се адаптира в семейното меню и бюджет.
По-напред пуснах и статия на Анна Хален и тя започва с: не, не ядете много,  а малко. И примерна чиния, но месото е малко за начало. Те компенсират със сметановите сосове, но това не е наша традиция.
Гъби, пюре от карфиол, броколи, тиквички, алабаш, пюре от глава целина, салатен зелен фасул ще вървят много на пилешко със сметана. Няколко маслинки и краставичка за цвят.
Доктор Длин за кортизола и закуската. Тази част за кафето не ми изнася и я пропуснал, но иначе звучи логично. Да се има предвид, че сме различни, но аз вдигам кръвно като при голям стрес ,ако не закусвам.  В редки случаи нямам проблем.
https://youtu.be/9tXlMfZq8KE
Сега ще дам и линк на една дама, която след 6 години интервално го прекъсва, но продължава да го препоръчва при условие да се прави коректно т.е. не за да се намаляват калории, с което тялото свиква и забавя метаболизма. На френски е, но предполагам може да го има и на други езици.
https://youtu.be/guSxe1iEhoI
Ако има затруднения за разбиране и желание ще преведа основното, но по-късно.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 15:51 от tania6

# 92
Ами да,то тук няма нищо хранително и качествено.Трябва истинска храна за да се засити човек.

# 93
  • Бургас
Не ми е добре руският, какви са основните аргументи на този д-р Длин за закусването, разбрах само за някакъв хормон дето се понижавал

# 94
Ок благодаря ви,ще изгледам видеата.
Иначе гледам вечер винаги да имам и голяма салата,понякога и на обяд
Артемис,да не закусвам,правя фаст вече 5г,ще изгледам Таня какво прати по този въпрос и ще реша какво да променям
И не,не съм вегетарианка,но такъв тип храна ми е по-лесно на обяд в работата да хапвам

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 16:21 от strawberry0302

# 95
Не ми е добре руският, какви са основните аргументи на този д-р Длин за закусването, разбрах само за някакъв хормон дето се понижавал
Кортизола
Хормон на събуждането и....стреса.
Понижава се със закуската.
И пак си е до човек.
В другото видео (на френски) Рената е била 6 години на интервално хранене и обяснява защо не трябва да е постоянно, а и някои грешки. Тя е от "нашите" т.е. ВМНВХ.

# 96
  • Sofia
strawberry0302, вече няколко страници те чета и не разбирам ти наистина ли не схващаш смисъла на НВ-ВМХ или напротив – добре го разбираш, но нарочно го караш "по-свободно"? Ако е второто, не очаквай кой знае какви резултати, особено да сваляш кг. Ако пък е първото, и в + си прочела мн. добре първия пост в темата, който е супер подробен, изчерпателен и коректен, кое точно те затруднява да вникнеш в режима?
Ако не можеш да го разбереш, кажи направо и ще ти го резюмирам. С най-добри чувства ти пиша, да не помислиш сега, че се заяждам. Какви видеа ще гледаш, какви линкове, та ти не разбираш/прилагаш основното или поне това личи от въпросите и коментарите ти, че и от менюто ти...

# 97
  • на острова на мечтите
Днес направих яйцата със сметана и сирене. Всъщност са вариант на яйца по панагюрски, само че тук яйцата се чукват в сметаната, която се сгъстява на котлона със сиренето. Аз добавих и горгонзола.
Не съм от закусващите. От малка. Като дете ми ставаше лошо, ако закусвах рано. А с времето ми стана навик. Закусвам понякога през почивните дни. Най- вече режимни палачинки, или ленено хлебче с масло. Ще се опитам да закусвам. С въвеждане на петдневна седмица, се връщам към 15:00 часа и обядваме късно. Обикновено вечер не ни се яде. А ако не вечерям идват минусите на кантара.
Таня, от телефона ми излиза превод само на английски. Ще опитам с компютъра, ама по- късно, като прибера Дракула в клетката.

# 98
  • В полите на Пирин планина
Месо, яйца, риба + зеленчук. Нищо трудно няма.
На работата по-добре един омлет с поне три яйца, масло + някакво сирене, маслини, салата (сега може примерно зеле с морков или зелена). Пилешка пържола на парченца, за да е по-лесно да се боде. Кюфтета. Мусака с тиквички, гъби, лук, морков и доста кайма.

Тази храна от менюто на strawberry0302 няма как да държи сито, а сметани и млека са за добавка, не за основно.

# 99
  • София
Нали се оплаках, че не докарах както трябва щрудела на Таня. Малко ябълки сложих, не разпределих правилно и сместа остана суха и ронлива. И понеже съм си пестелива, прибрах и замразих запечените ядки и ябълки (консистенция като галета). Днес разбих яйца, добавих канела, ванилия и част от щрудела. Получиха се чудесни бисквитки. Simple Smile

# 100
Онзи ден вечерята беше свински гърди и салата от червено зеле (с нормално количество зехтин, не 2 капки). Засищащо си беше.😁 Идеално ми се вижда като обяд и за навън, стига свинските гърди да са предварително нарязани.🙂

# 101
Ми то и аз бях от незакустващите, бе. Да не говоря за времето със "закуска " кафе с цигара. И явно нищо не му е било на кортизола тогава.
Сега е различно, тялото се променя, желанията също. Мисълта ми е, че човек трябва и да поема риска за промяна,когато се налага.
И пак трябва да се обяснявам: срещала съм съфорумката и в други теми и дори в един момент зададох въпроса " ама това колко калории са?" Сега, които са ме чели знаят,че съм абсолютен враг на т.нар. калории. За да го задам този въпрос можете са си представите в какъв шок съм била.
И не, интервалното хранене не е "за да се намалят още повече калориите ". То идва естествено при ВМНВХ и всичко, което трябва е изядено в "прозореца ". И дори в такива случаи трябва да има промени/изненади ( не с "мръсни дни "): различна дължина, време , от време на време и....
Валерия има вече и рецепти в YouTube. Вярно, че много-много не и обръщам внимание заради изкуствените подсладители, но ако ги подминете ето едни интересни палачинки за празник
https://youtu.be/Jordv8perIE
Артемис, много са хубави на вид. Май става точно другата рецепта,  за бисквитките.
Аз нямам повече ябълки т.е. имам една, но тя е за омлет с ябълка. За закуската утре.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 20:30 от tania6

# 102
  • на острова на мечтите
Таня, а автоматичен преводач си е истински цирк видеото. Ако може да преведеш четирите правила, за които говори дамата от видеото, когато намериш свободна минутка.
Купих си колаген онлайн. Този път ще обогатя Амазон. Но пък ще спестя аз.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 23:09 от danilu

# 103
Разбрах,значи се хапва доста,което аз не правя и затова съм гладна ,дори в прозореца след фаста

# 104
Зависи на какво казваш доста, просто се ядат нормални количества храна. Ама истинска храна, не залъгалки. То при глад това помага - да се наядеш.
Ограничаване на храната върши работа до време и после какво?

Общи условия

Активация на акаунт