НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 250
  • 666
  •   1
Отговори
# 105
Хапват се истински храни.Не шунчици,филенца,млекца и т.н.И след като се адаптираш си прави фастовете и храненията в прозорци.И наистина вземи да прочетеш поне началото на темата.
ПП Натка ме изпревари

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 22:33 от dt

# 106
Аз и шунчица хапвам чат-пат - ама аз си я правя Grinning Месце и подправки, друго няма в нея. Тая в магазина... я пострадало животно за нея, я не, те вече всичко могат да наподобят.
Млекцата със сигурност не са за изхранване, камо ли редовно.
И ако не се лъжа в друга тема засичах същата потребителка, сега се сетих. Обясняваше че е на фаст, ама пие кафета с мляко през това време... та и там не се знае ако това мляко не е символично, дали не вдига инсулина нонстоп. Може и да бъркам, извинявам се ако съм се припознала.

# 107
Валерия и аз я следя във фейсбук, но гледам повече основните ястия, че тя много прави сладки неща с подсладители.
Иначе прави страхотни неща.

# 108
Яде се истинска храна, не предимно преработена (индустриални шунки, филета, млекца и т.н.). Вече за "много храна"...доста зависи от гледната точка за това колко е много и колко е малко.😉

# 109
Примерна палео чиния

Снимки на наши чинии има и тук и в темата за снимките,  а и в темата за ИР.
Една чиния е, колко да е "доста". Важното е съдържанието да е истинска, засищаща храна.
дани Ще направя резюме на видеото по-късно.

# 110
Да речем, според един 2-3 резенчета шунка с кашкавал и 1-2 млекца е нормална порция, според друг чиния+ още една допълнителна е нормално, а трети изяжда по 4-5 филии хляб към основното (а после си спомня, че е изял "само 1-2")...Очевидно има хора с различни представи. Познавам хора, които ядат в миниатюрни чинийкки (десертни), както и други, които предпочитат доста големи чинии.😃

# 111
Таня видеото е супер,наистина жената много добре обяснява,все едно за мен говори👍🏻
Мен най ме мъчи кафето,пия доста кафе,но без мляко ми е трудно да пия,но сега си наложих вече 1 седмица или пия без мляко или с малко сметана
Благодаря ви за насоките👍🏻
Успех на всички ни

# 112
  • София
извинявам се, но да попитам кафето в млякото не е ли окей? Аз ако нямам мляко в кафето, по-добре да не пия кафе Grinning
Таня видеото е супер,наистина жената много добре обяснява,все едно за мен говори👍🏻
Мен най ме мъчи кафето,пия доста кафе,но без мляко ми е трудно да пия,но сега си наложих вече 1 седмица или пия без мляко или с малко сметана
Успех на всички ни

# 113
Кафе в млякото или мляко в кафето?GrinningПо- добре сметана.

# 114
извинявам се, но да попитам кафето в млякото не е ли окей? Аз ако нямам мляко в кафето, по-добре да не пия кафе Grinning
Успех на всички ни
И аз съм като теб,но се уча или без нищо или със сметана

# 115
Познавам хора, които ядат в миниатюрни чинийкки (десертни), както и други, които предпочитат доста големи чинии.😃
Е, сланина с лук в десертна чиния ям, но да изям един леген салата отказвам категорично.
Предполагам, че повечето тук сме хора, които не си падат по крайности. Лично аз имам изграден навик и за големина на чинията и за интервал между храненията.
Доктор Длин говори за "плътност на храната", нещо което и аз съм "открила" отдавна. Този доктор го следях заради упражнения и скоро открих, че има и други специалности.

# 116
Лично аз имам изграден навик и за големина на чинията и за интервал между храненията.
И аз имам, което не пречи да има други хора, които имат различно разбиране кое е нормална храна и каква е нормалната порция.🙂 Нещо май не се разбрахме кой какво има предвид...

# 117
Особено за един особен подвид наречен "жена на диета" нормалното количество храна никой не може да предполжи какво е Grinning
Имам познати дето ако видят моята чиния, ще наръсят светена вода, ще плювнат през рамо и ще избягат, сакън да не надебелеят от гледане само! А имам и такива дето това ще им е само за предястие, хем ядат по повече пъти на ден от мен. Та на всеки "нормалното" не е едно и също.
Леген салата бих изяла, много обичам. Не мога, много ми е. Но ако можех, щях. Гледам да изям по-същественото, а пък от салатата вече колкото - толкова.
Свикнала съм си какви количества да си сервирам и рядко се случва да не уцеля, то колко години станаха вече. Знам си колко и каква храна ми е нужна да съм сита и да имам енергия. Но това отнема време наистина, за повечето жени като наумят да отслабват, храната решават че е враг и все много им се струва.

# 118
Кратко резюме на видеото на Рената
https://youtu.be/guSxe1iEhoI
След 6 години интервално хранене спира и се чуства по-добре.
Продължава да смята, че интервалното хранене е мощно средство за отслабване и подобряване на здравето, когато е правено коректно. За съжаление и заради модата на интервално хранене има все повече грешни идеи/съвети.
Рената спира интервалното по следните причини:
- това е временно средство и не означава колкото по-дълго ,толкова по-добре. При достигане или доближаване на целите трябва да се намали и/или разреди, защото
   - забавя се метаболизма
   - увеличават се  хормоните на стреса ( и тя за кортизола)
   - заради тироида (дълго и постоянно интервално действа отрицателно на тироидната жлеза и/или холестерола).
   - за излизане от "плато".
Прави сравнение и с постенето при  различните религии.
Това е съвсем накратко, но тя го обяснява наистина подробно.
И подчертава, че не трябва малко да се яде, а по-добре.
Съжалявам, но нямам време за по-подробно. А и повечето неща сме ги коментирали по един или друг повод.
долче,  коментара ти е точно след "моята" чиния та реших, че в нея нещо не е наред.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 17:00 от tania6

# 119
  • на острова на мечтите
Благодаря, Таня! Много любезно от твоя страна. С автоматичен Гугъл преводач излизат много смешни и несвързани неща. А и тя говори бързо, което затруднява следенето на диалога.

Общи условия

Активация на акаунт