ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 470
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Аз понякога го забравям , доктора каза , че не е проблем

# 121
Момичета, аз да се включа с въпрос, обхващащ  двете теми (разсейването и витамините). Та забравяте ли да давате вит. Д понякога и проблем ли е според вас ако не сме много стриктни с даването му? По принцип капя почти винаги (рядко да пропусна), но сега сме на почивка за 4 дни и съм забравила да го взема въпреки напомянето ми. 🙄

Не мисля, че е проблем. И аз забравям да го давам. Пък и като чета из форумите, че на някои бебета много бързо се затваряли фонтанелите и им е препоръчано да намалят вит Д.

# 122
Вит.Д е много важен за рахита, за да не получат криви крака и т.н. Нали сега растат с часове и им е много нужен. За фонтанелата също е важен. Моето бебе е кротко и като цяло спи почти цяла нощ. През деня също спи но той си решава кога точно. Понякога спи до обяд, а понякога пък само следобяд. Понякога иска да играе и гука, понякога пък не иска. Водя се по него. Не плаче вече въобще но някои дни надвечер пак има колики и тогава е по-кисел.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 16:34 от IRusinova

# 123
  • Вестерос
Същото е и с Ралица.

# 124
Не знам дали знаете,че кошчетата/столчетата имат нещо подобно на срок за годност. 5 години от датата на производство, след това няма гаранция от производителя,че е безопасно. На нас ни подариха количка с кошче/столче от племенницата и сега март става на 5 години и ще го сменяме. Мен адски ме е страх да се возим с бебето в колата като цяло, може би ние сме леко крайни😂
Каня се да отидем до сгушени за консултация за ергономична раница, ако някоя ползва и има впечатления може да споделя. Мисля си,че в слинга и е топло а го спуквам от носене и е време са нещо друго

Аз взех под наем от слинготека ergobaby и съм доволна,  но нося Ники само по сутиен , той по боди , че си е топло сгушени

# 125
Вит.Д е много важен за рахита, за да не получат криви крака и т.н. Нали сега растат с часове и им е много нужен. За фонтанелата също е важен. Моето бебе е кротко и като цяло спи почти цяла нощ. През деня също спи но той си решава кога точно. Понякога спи до обяд, а понякога пък само следобяд. Понякога иска да играе и гука, понякога пък не иска. Водя се по него. Не плаче вече въобще но някои дни надвечер пак има колики и тогава е по-кисел.

Благородно завиждам. Кога ли ще дойде и при нас този период да не се плаче и да са кисели по цял ден. Никъде не можем да отидем с това плачене. Все един от двамата е във фаза и няма значение в нас ли сме, навън ли , в мола, в количката като каже, че ще реве и няма край Joy

# 126
Ууу че много сте изписали  Simple Smile
Да се включа и аз
1. Столче купихме на Chipolino Texhno с изофикс от 0 до 36 кг, тепърва ще го ползваме, до сега бяхме с кошница, но му е тясно вече според мен
2. Вит. Д давам на биберона. Томас знае и като ме види с шишенцето сам отваря уста. Аз си изградих навик да н го забравям и не знам знаете ли, на мен педиатърката ми каза, че трябва да се дава в светлата част на деня, за да се усвои  Simple Smile
3. Аз мисля, че коликите са приключили, но доста газове има и се напъва. Това пак колики ли са, че ще се гръмна🤣 Иначе мисля, че имаме скок в растежа-кисел е, реве без причина по 10-15 мин и после спира сам. Не е приятно😄

# 127
Хилоу.
При мен ново двайсет 😔. Преди 2-3 дни имах кървене, оскъдно, реших че е цикъл но спря за ден два. Сега пък като бях до ВЦ имах жълто-зеленикаво течение. Като лохии, ама вече минаха 2 месеца и 1 седмица от раждането. И това зеленикавото ме шаштиса. Нямам никскви други оплаквания.
Чудя се дали да пиша на проследяващият бременността лекар, или това вече е за редовен гинеколог....

# 128
Мушица, ти как ражда, цикъл имала ли си до сега? Кърмиш ли? Обърни си внимание и не чакай. Аз първият месец толкова се бях вглъбила в бебето и един обрив го неглижирах доста време, като мислех, че от крем здраве ще мине и една сутрин се видях в чудо. Сърби, боли и станал огромен и разбрах, че са гъбички. Почнаха и яйчниците да ме болят. След раждането ми е паднал рязко имунитета и отвътре и навън гъбички, гадост. И тъкмо бях спряла да кърмя и можех да пия силни лекарства но ако се кърми май лечението е трудно.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 07:06 от IRusinova

# 129
Раждах нормално, всичко мина леко, кърмя да. И още нямам цикъл. Еми ще и пиша да каже, при нея ли да ида, какво да правя
Мушица, ти как ражда, цикъл имала ли си до сега? Кърмиш ли? Обърни си внимание и не чакай. Аз първият месец толкова се бях вглъбила в бебето и един обрив го неглижирах доста време, като мислех, че от крем здраве ще мине и една сутрин се видях в чудо. Сърби, боли и станал огромен и разбрах, че са гъбички. Почнаха и яйчниците да ме болят. След раждането ми е паднал рязко имунитета и отвътре и навън гъбички, гадост. И тъкмо бях спряла да кърмя и можех да пия силни лекарства но ако се кърми май лечението е трудно.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 07:31 от Mushica

# 130
Може още да се чистиш тогава но един преглед няма да навреди.

# 131
Ние сме с кошница, но като гледам май ще ѝ омалее докато стане време за сядане и аз разглеждам столчета. Иска ми се да взема такова, което се върти, защото така ми е много неудобно да я слагам в колата. Иска ми се и да има позиция за сън. Онзи ден за пръв път се возихме само двете. Малко ми беше притеснено да е сама отзад  да не се разплаче, но тя си спа през целия път.
Витамин Д взех на Ойлесен. Той е с капкомер и ми е много лесно да го давам. Тя се научи и си отваря устата като види капкомера.

# 132
Здрасти, хора! Справяте се страхотно всички! Аз да кажа, ме въртящите се столчета за кола са приложими само за коли с Изофикс 😀 иначе пак може да го ползвате ама без опцията да се върти. Ние това не го знаехме, консултантката ни го обясни. Нашата кола е без такава система и си взехме столче на Кикабу с хубаво легнало положение 0-25кг и е страхотно.
От вчера и ние се записваме с ваксина в крачето и ротавирусна през устата. Панаири нямаше, спа спокойно снощи.
И аз съм в чуденка какви памперси да купя, имам един пакет 3 на Лидл ама нещо не ме кефят 🤷♀ освен това не ми се дават луди пари за памперси, скъпичко ми идва.
Антонина все още е с ужасни колики и всеки ден чакам да минат, но този ден все не идва 😀
Аз иначе я нося в ергораница на Мандука. Мега удобно е, навън така излизам и с кучето даже. Вечер като я грабне кривотията, като я сложа в раницата и е заспала за 5мин 😀 удобно ми е защото бързо се слага, слингът ме изнервяше докато го натъкмя. Имам раница и на Еегобейби, също си я харесвам и ползвам.

# 133
Днес и на Вяра ѝ предстои ваксина. В лек ужас съм.
Аз памперси купувам на Памперс, но ги намирам на добра цена. Иначе в големите вериги са скъпички. Сега в Софармаси има намаление на Памперс.

# 134
Стелияна и мен ме вълнува въпросът  газовете дали са колики , че и нашата бебка има газове , въпреки че съм ограничила яденето на варива и куп други неща.
Това за столчето/ кошницата че имат срок на годност не го знаех , че то нашата кошничка е втора / трета употреба но е много запазена  от моята приятелка е.
За витамин Д не мисля че е проблем ако забравиш 2-3 дена, просто  изложи малко на слънце бебчето да си набави витамина.
Бебка през деня спинка добре, н остане ли към 18./19 ч и започва да хленчи защото следобед не и е пълноценен съня ,а прави по малки дремки по 20-30 минутки, през нощта спи спокойно буди се към 12 за ядене и после към 6 пак за ядене. Все още няма режим точен защото е на кърма и е на поискване , понякога я кърмя на 2/3/4 часа.
Аз още нямам цикъл , ходих на доктор преди месец и каза че ще ми дойде да не се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт