ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 492
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Вчера поръчах от Хиполенд столчета на Кика бу, има намаление в сайта на някои от моделите. Взехме от тези въртящите се. Нашата кола има изофикс система. Да ви кажа легналото положение, не ми се вижда особено легнало, но щом ги дават 0-36 се надявам, че е ок за гръбнака. Дано да са им удобни и да не хленчат като се возят в колата.

# 136
Мъжо каза, че на някои коли без изофикс (нашата за пример) може да се сложи допълнително такъв. Как се прави и дали е достатъчно окей, не знам. Засега кошницата ѝ е окей, дори още сме с приставката за новородено тъй като е до 60см. Надявам се докато ни потрябва столче да сме сменили колата 😆 Тези, които се въртят ми изглеждат супер. На мен от кошницата ми е голям зор да я слагам/свалям.

И аз имам още течение, ама не искам да ви се меся в темата, защото толкова се неглижирах, че на преглед след раждането дори не съм ходила. Пък не е зле да ми погледне епизиотомията как зарадства. Просто имах обрив, докато го изчистя ми дойде МЦ докато той свърши пак имам лохии мисля и не знам кога да му се обадя на лекарят. Уж майчинството щеше да ми излекува притеснителността, още не е 😞😬

Да ви питам… вашите бебчета на тъмно ли спят вече? Ние още сме на лампа, защото като пъшка и охка нощем я гледам дали е докато спи или вече е ококорена и ще иска да хапва. (да не стигаме до истеричен рев за храна) Обаче пък ми се иска и да може да спи на тъмно в бъдеще…

# 137
Аз също кърмя на поискване, гасим до почти тъмно към 21-22 и докато изгрее слънцето все е тъмно. Имаме крушка която се регулира през телефона и държим едва доловима светлина колкото да виждам къде е бебето. Прави ми впечатление,че спи по-добре на тъмно, през деня е светло и ако не е в слинга ( покривам я той е черен ) не спи добре само по 20мин таван. Обикновено с голям зор си ляга към 16-17часа а ако пропусне ме влудява после до 9-10😀

# 138
Заспива на светнато, защото я уча да заспива сама, после когато си легна и аз гася лампата. Тя усеща и винаги измрънква.

# 139
  • Вестерос
Още спим на нощна лампа, тя се регулира и съм я направила от нач. на януари на най-слабото. На същата светлина я храня сутрин и сменям памперс. Тя яде 6-6:30-7 и докато се нахрани, после малко будува, то е вече съмнало и я изгасям.

# 140
Ние също спим на нощна лампа  с приглушена светлина , искам бебка да може да спи на тъмно и на светло, както и на шумно и на тихо . Защото моята майка не може да спи на шумно и на светло и това и пречи когато сме ходили на гости. Затова сега уча детето да спи и на шумно и на светло .

# 141
  • Вестерос
Да и аз, през деня спи в хола на светната лампа и пуснат телевизор. Говорим си нормално също.

# 142
Включвам се и аз.. Ние сме със столчето от количката, то е до 9 кг и искам следващото да е от тези въртящите, но още не съм разглеждала. Всяко мнение ще ми е полезно.

Памперсите са ни на памперс актив бейби/премиум кеър, но актив бейби ми харесват повече. На хубава цена са в метро.

Витамин Д досега незнайно как не съм забравяла 🤣

При нас никакъв режим на сън през деня, колкото и да искам да направя... До обяд я спи 40мин - 2 часа, я хич не спи. После излизаме с количката 3-4 часа спи, преди баня пак много трудно се приспиваме за малко.. Понякога не ме оставя нищо да свърша по у нас. Вечер след баня като заспи, става веднъж да яде, смяна на памперс и сам си заспива така до 7 часа. Все още държим на лед лента вечер, не сме пробвали на тъмно.

# 143
Това за спането на тъмно и мен ми е интересно кога да го пробвам  Simple Smile
Аз сутрин като хапнем към 6 изгасям лампата и става тъмно почти, то нали късно става светло още,но през ноща не смея не толкова заради него, ами аз искам да го виждам. А и примерно като светна да яде не знам няма ли.да го разбудя и да стане по-зле Simple Smile

# 144
Ние от самото начало спим на абсолютно тъмно , дори с блек аут завеси .

# 145
При нас свети нощта лампа , но много слаба .щом не пречи на мен няма проблем.  Аз не мога да спя на шум, светлина грам. В родилното спях с кърпа на очите , защото не мога на светлина. Като ходих да я взимам в неотологията също с кърпа на очите🤣🤣. Санитарката ме попита дали съм добре🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Майка ми ме е научила , много лошо , затова сега детето ми искам да спи на телевизор ,шум и светлина. Защото аз отида ли  някъде не мога,  излагам със запушване на уши,затваряне на очи.🤣
Вече вдигнахме млякото на 150мл 6 пъти , на кутията пише 5 🧐.
Вярно ли е , че в Аптамил имало най- много витамини,повече задържало . Аз съм много доволна от Фризолак1, всеки месец надаваме с кг +200/400. Обаче ми втлаптиха , че Аптамил било най-хубавото малко близо до майчината кърма.... Някой сменял от Фризолак1 с Аптимал? Още не мисля да го сменям , ама знам ли ако е най доброто...

# 146
  • Вестерос
Не съм чувала това за аптамил. Знам, че лактана био е най-търсено.

# 147
При нас свети нощта лампа , но много слаба .щом не пречи на мен няма проблем.  Аз не мога да спя на шум, светлина грам. В родилното спях с кърпа на очите , защото не мога на светлина. Като ходих да я взимам в неотологията също с кърпа на очите🤣🤣. Санитарката ме попита дали съм добре🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Майка ми ме е научила , много лошо , затова сега детето ми искам да спи на телевизор ,шум и светлина. Защото аз отида ли  някъде не мога,  излагам със запушване на уши,затваряне на очи.🤣
Вече вдигнахме млякото на 150мл 6 пъти , на кутията пише 5 🧐.
Вярно ли е , че в Аптамил имало най- много витамини,повече задържало . Аз съм много доволна от Фризолак1, всеки месец надаваме с кг +200/400. Обаче ми втлаптиха , че Аптамил било най-хубавото малко близо до майчината кърма.... Някой сменял от Фризолак1 с Аптимал? Още не мисля да го сменям , ама знам ли ако е най доброто...

Аптамила се доближава най-много до майчината кърма. Аз давам Аптамил, но не съм доволна. Не знам колко витамини има. За мен е много рядко, няма плътност, но го давам, защото на моите бебоци им действа добре да се изхождат редовно. Редувам го с Хип. 2 пъти Аптамил, 1 път Хип. Ние също сме на 150 мл. По 5-6 хранения на ден. Скоро ще станат на 4 месеца и плавно ще вдигам дозата.

# 148
Ние снощи пак минахме на Аптамил органик. Този Хип комфорт е чиста вода. Рядко е и не го засища. Почна пак да не спи, да се събужда рано и да плаче след храна. Аптамила го засища и хем спи хем е весел и спокоен. Този органик е мазничък и доста гъст и бухтичката ( така му казвам вече на шега на Матей🤣🤣🤣🫣😄) си го харесва много. Изхожданията оправих с чаят на Белвит Л.

# 149
  • Вестерос
Блазя ти, че пие чай. Ралица отказа всякакъв, даже и вода вече с пипетка давам.. И аз ѝ викам бухтичка, още откакто беше в корема ми Grinning Нали все едра вървеше.
Днес успя да се завърти един път от корем на гръб с лека помощ от моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт