ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 521
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Мириам, това количество е много за бебе на два месеца. Като ти кажат, че затлъстява как ще го лишиш от храна? Ще ти кажат, че трябва диета, е как дете на диета. По-добре по-често на три часа да хапва но по-малко, отколкото такова голямо количество. Сега до края на четвърти месец не трябва да вдигаш повече.
Стели, не ти е глупав въпроса, то според мен глупави въпроси няма, нали за това сме тука. Аз не чакам да се разплаче ама ние вече имаме режим. Но често се случва да се разплаче, че и моя е много лаком. Почва да отваря и затваря устичката, прави една сърдита физиономия докато плаче, а ние се спукваме от смях с моя мъж.

# 211
По принцип рядко плаче от глад. Режимът й е буди се, яде, играе си, заспива и като огладнее се буди. Само надвечер е повече време будна, но почва да мрънка 2,5/3часа след храненето, така че зная, че е гладна. През нощта почва да се върти и да диша тежко, да примлясква и да примрънква - така я разбирам, че е гладна.
1 въпрос и от мен - от седмица и малко вечер й слагам памперс, заспива като стане посред нощ, проверявам я, но памперсът е сух, линията си е жълта и така до сутринта. През деня си ги пълни нормално, но вечер сякаш се стиска. Има ли и други бебчета така?

# 212
Моето яде 150+5л ,което става 160-165. Изяжда цялото.Опитвам се да давам сутринто по-малко, поне да оставя по 10-20-50мл,но общо взето си ги търси до последно и не заспива без точната  доза .Моето си е зверче  и е много лакомо,та вярвам,че има и 200 да хапват толкова.Коства ми много мъки  понякога този режим на 4 часа по 150  .Дори мисля да си върна пак на 3 часа ,защото явно 4 са му много и редовно  не издържа и реве.
Иначе за рефлукса при нас е така наречения тих. Не повръща видимо никого.Саво се дави докато спи и се чува от корема едно бълбукане и не може да поеме въздух.За жалост АР не помага в този случай.Надявам се като го захраня да утихнат тези случаи.

# 213
  • Вестерос
Скрит текст:
Как на 2 месеца 200мл аз на 2 месеца давах по 120мл сега на 3 давам по 130.
Ойй сладурковци 😍😍😍😍

Ние сме на 2 месеца и 1 седмица и вече е 6. 500 кг. Вдигнах е дозата на млякото на 200 (180 вода + 6 лъжици), през 4.5-5 часа ,а той продължава след всяка бутилка да плаче и да иска още... Има ли други бебчета, които са толкова ящни? Не ми се иска да вдигам пак дозата докато не стигне поне на 3 месеца.

Усещам как ще започна захранването още на 4 месеца, а не както ми се искаше поне в 5ти месец.

Вдигам всеки път когато започне да ми търси по-на често храна и така стигнахме на 200.. Последно 150 мл вода с 5 лъжички искаше да яде през 3 часа. Той реално за деня си изяжда нормално количество 4 хранения(много рядко търси 5то). И на мен ми се струва много, но гледам да се водя по него.
Затова яде толкова наведнъж, само 4 хранения. 4 хранения са малко за двумесечно бебе. Ако го направиш на 5,6, ще яде по-малко на хранене, но количеството ще си е ок. Общото количество като го разхвърлиш на 6 пъти. Реално сега яде 4х200 мл=800 мл. А на тази възраст два месеца и седмица, ако трябва да яде 850-900, затова не му стигат, като разхвърлиш на 6 пъти, става по около 140,150 готов разтвор, което си е ок. Знам, че всяко бебе е индивидуално, но все пак си има някаква норма. Просто на мен много ми се вижда това количество наведнъж за толкова малко бебе. Коремите им са още малки да приемат такова количество наведнъж. Почни да правиш по-малко, но по-начесто да го храниш. През 3,4 часа за през деня си е нормално за двумесечно бебче, ако вечер прави по-голяма пауза. Понякога след ядене бебетата плачат от пръцкане, колики, че им е дошло повече, а не че са още гладни. Лапането на ръцете също не е винаги, че е гладно, а че има слюнка и така се опитва да си я преглътне.

Алтая, случвало ми се е да не пишка и се бях поинтересувала, та, ако спи дълбоко бебето, не пикае. После си наваксва. Ето снощи моето заспа в 23 часа и в 3:30 като се събуди да яде, не беше пикала. Ама докато яде се напика.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 13:56 от Tiffany А

# 214
  • Русе
Моят син плаче предимно, когато му се спи. Храня го на 3 часа и той вечно е гладен, мляко никога не връща. Винаги всичко си изяжда лакомо .
Сега аз ще задам един супер глупав въпрос. Първо чакате ли бебето да се разплаче,че е гладно, за да дадете АМ? И второ ако не да плаче как разбирате, че е гладно.  Аз на моменти имам чувството, че съм ужасна и още не съм се научила как да различа сигналите  Sad

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 14:01 от annchi

# 215
Може би всичко идва от това че аз си мисля че той трябва да яде макс 800 мл... Благодаря на всички! Ще се върна на 150 мл с 5 лъжички и просто ще му давам по-често,когато търси.

# 216
Това за сухият памперс не го знаех. И аз се чудех, защо понякога е сух. Обичам тази групичка🌞❤️🍀☺️

# 217
Скрит текст:
Как на 2 месеца 200мл аз на 2 месеца давах по 120мл сега на 3 давам по 130.
Ойй сладурковци 😍😍😍😍

Ние сме на 2 месеца и 1 седмица и вече е 6. 500 кг. Вдигнах е дозата на млякото на 200 (180 вода + 6 лъжици), през 4.5-5 часа ,а той продължава след всяка бутилка да плаче и да иска още... Има ли други бебчета, които са толкова ящни? Не ми се иска да вдигам пак дозата докато не стигне поне на 3 месеца.

Усещам как ще започна захранването още на 4 месеца, а не както ми се искаше поне в 5ти месец.

Вдигам всеки път когато започне да ми търси по-на често храна и така стигнахме на 200.. Последно 150 мл вода с 5 лъжички искаше да яде през 3 часа. Той реално за деня си изяжда нормално количество 4 хранения(много рядко търси 5то). И на мен ми се струва много, но гледам да се водя по него.
Затова яде толкова наведнъж, само 4 хранения. 4 хранения са малко за двумесечно бебе. Ако го направиш на 5,6, ще яде по-малко на хранене, но количеството ще си е ок. Общото количество като го разхвърлиш на 6 пъти. Реално сега яде 4х200 мл=800 мл. А на тази възраст два месеца и седмица, ако трябва да яде 850-900, затова не му стигат, като разхвърлиш на 6 пъти, става по около 140,150 готов разтвор, което си е ок. Знам, че всяко бебе е индивидуално, но все пак си има някаква норма. Просто на мен много ми се вижда това количество наведнъж за толкова малко бебе. Коремите им са още малки да приемат такова количество наведнъж. Почни да правиш по-малко, но по-начесто да го храниш. През 3,4 часа за през деня си е нормално за двумесечно бебче, ако вечер прави по-голяма пауза. Понякога след ядене бебетата плачат от пръцкане, колики, че им е дошло повече, а не че са още гладни. Лапането на ръцете също не е винаги, че е гладно, а че има слюнка и така се опитва да си я преглътне.

Алтая, случвало ми се е да не пишка и се бях поинтересувала, та, ако спи дълбоко бебето, не пикае. После си наваксва. Ето снощи моето заспа в 23 часа и в 3:30 като се събуди да яде, не беше пикала. Ама докато яде се напика.

И аз не го знаех това за пишкането. И при мен понякога посред нощ са сухи памперсите. Даже се бях притеснила.

# 218
Относно памперса е така. Томас някой път между 21 и 6 е пишкал много малко, а между 6 и 9 памперса е супер пълен,явно вече е в по лек сън  Simple Smile
Благодаря ви за отговорите и подкрепата. Аз мисля да не вдигам дозата до 4ти месец, да не кажат, че е много едър. На консултацията на 2.02 беше 5.200 и като ходих при неонатоложката на 14.02 февруари беше 5.700 ... не знав не е ли много качването. Ние нали си имаме нощно хранене

# 219
Хайде и аз с един въпрос , който вече наистина ще ви се стори глупав , но немога да разбера.  Какъв е проблема бебето да е по едро ? Сега не говорим за сумистче , а за по едричко и лакомо бебе . Наистина ли някой ще каже бебе да се сложи на “диета” ? Аз храня на поискване (кърмя) още от родилно си яде на час и половина максимум 2 . Единствено вечерта и когато сме навън дава по големи паузи . Абсолютно се водя по него . Даже моя се разплаква за храна , един такъв по различен плач , не е като когато му е пълен памперса или го боли коремчето . Не ме ползва за залагалка защото си суче детето , когато се наяде , а и аз усещам че вече не преглъща просто пуска гърдата . Ние с ММ сме по едрички особенно той . И моята натура е по едра такава , е бебо няма как да прилича на комшиите я .Joy Изобщо не се бях замисляла дали ще му кажат че е дебел , той и не е дебел но си върви едричък . Самата му структура е такава . Незнам колко кг е , но на 7ми прави 3 месеца и вече носи почти 74номер дрехи . Повечето 68 р-р са му малки . Та въпроса ми е притеснително ли е наистина да е лакомо детето ? Какъв е наистина проблема с килограмите на бебетата? Разбира се пак повтарям не говорим за сумистчета. Според мен наистина са много малки още,  все пак в коремите ни от пъпната връв получават постоянно хранителни вещества без да се налага да плачат , а и са в 4ти триместър още .

# 220
  • Вестерос
Аз си го обяснявам, че има някакви норми, които не са случайно измислени. Да може да не се вписваме в тях, но все пак да се водим по тях.
74 номер е 6-9 месеца ако не се лъжа. Моето върви дълго и носи отдавна 62 размер, на определни дрехи също 68, но 74 на мен ми се вижда много за няма 3 месеца бебе. От марка до марка има и разлика също.
Но трябва да се отчете, че има разлика между кърма и ам. Ти може да храниш на два часа, но не знаеш то колко е изцяло, може да е и 50 мл само. И реално с края на денонощието количеството да е пак 900 мл.
А иначе какъв е проблемът, нямам идея, може би нещо здравословно свързано с развитие 🤔

# 221
Моята дъщеря въпреки, че беше недоносена за 20 дена беше надала 1100. Веднага и пуснаха кръвни изследвания,защото според тях е много. Вторият месец нададе 1400 пак казаха , че е много и да я храня на 4часа ,отново прегледаха референтните стойностти от изследванията. Третият месец пак е с 1400отгоре. С мъжът ми и двамата сега сме слаби, но като малки сме били много по пухкави особено аз. Даже съм била на диета в 8м . Водя се по детето , пие колкото си иска през три часа. Изцяло на АМ е (момиченце) неотоложката и педятърката , все твърдят , че е много напред с кг , даже от ноемврийските бебета. Няма какво да направя , защото знам че ще отслабне или като проходи или ще се измъчи със зъбки. За всичко си има време и аз си я харесва така дебеличка със бузки🥰🥰 щом изследваната и са наред , да си хапва колкото си иска. Не се притеснявайте , ако им се стори и на тях твърде много ще ви пуснат изследвания. Поне при нас беше така

# 222
И моят син е на кърма и си хапва на час, максимум два. На 11 седмици е и също носи размер 74 и тук в Англия всеки лекар ми казва, че с кърма не може да преяде. В началото се притеснявах, но всички изследвания са му нормални. Също ми казаха, че по-скоро се следи дали има рязък скок в теглото, а ако си качва доста, но последователно, не е притеснително. Blush

# 223
Да  ,да определено има значение дали е кърма или АМ . Като чета има значение дори дали се слага половин лъжица повече или по малко АМ във водата , определено е от значение . Просто ми стана интересно ММ е 190см доста , доста едър бивш борец , аз съм 170см с нормални килограми , но пък самите ми кости са едри и малкия върви като нас . А за размера , говоря за дрехи на ХМ , C&A и т.н . Сестра ми за разлика от мен е дребничка , мъжа ѝ също ,съответно и децата им са мишчици и тя все ми казва моето бебе колко е едричко . Показа ми как са наддавали нейните деца ( горе долу еднакво са вървели) сега са едното на 5 другото на 4годинки , е дребнички са и двамата хем на ръст хем на килограми. Но пак казвам и сестра ми и мъжа ѝ са дребни . Няма как моето и нейните деца примерно да вървят горе долу на еднакви килограми и ръст . За сега не се притеснявам и неговите изследвания са наред , педиатъра нищо не е казвал , но ще следя .
Докато хапвате къде оставяте децата ? Аз го оставям моя на люлката , но там стои макс 10минутки , има си и играчка която виси на самата люлка и нея не я отразява изобщо . Чудя се дали да взема стол с приставка за малко бебе и когато хапваме да е с нас на масата . Когато ям и го взема на ръце и лице към масата се радва. Вие какво ги правите бебоците ?

# 224
До сега и нашия стоеше в люлката, но започна по 10 Мин. От там на ръце-ами аз не мога да хапна или вечно е покапан 🫣 За това поръчах един шезлонг, който мисля да слагам на дивана до нас и да гледа. Иначе не виждам вариант. Избрах модел да става после и на стол. А какви са тези столчета за хранене с приставка за малко бебе?

Да  ,да определено има значение дали е кърма или АМ . Като чета има значение дори дали се слага половин лъжица повече или по малко АМ във водата , определено е от значение . Просто ми стана интересно ММ е 190см доста , доста едър бивш борец , аз съм 170см с нормални килограми , но пък самите ми кости са едри и малкия върви като нас . А за размера , говоря за дрехи на ХМ , C&A и т.н . Сестра ми за разлика от мен е дребничка , мъжа ѝ също ,съответно и децата им са мишчици и тя все ми казва моето бебе колко е едричко . Показа ми как са наддавали нейните деца ( горе долу еднакво са вървели) сега са едното на 5 другото на 4годинки , е дребнички са и двамата хем на ръст хем на килограми. Но пак казвам и сестра ми и мъжа ѝ са дребни . Няма как моето и нейните деца примерно да вървят горе долу на еднакви килограми и ръст . За сега не се притеснявам и неговите изследвания са наред , педиатъра нищо не е казвал , но ще следя .
Докато хапвате къде оставяте децата ? Аз го оставям моя на люлката , но там стои макс 10минутки , има си и играчка която виси на самата люлка и нея не я отразява изобщо . Чудя се дали да взема стол с приставка за малко бебе и когато хапваме да е с нас на масата . Когато ям и го взема на ръце и лице към масата се радва. Вие какво ги правите бебоците ?

Общи условия

Активация на акаунт