ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 457
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Като заговорихте за температурата, как я мерите? Взех дигитален,който е за боклука,а с другия под мишнипката не стои мирно за да я измеря. Голям зор е🫣 та някакви препоръки за термометри?

От известно време успявам да приспивам Яна с четене🤭 явно и харесва да ме слуша😊

Ооо и при нас нямат край тези колики...така ни е втръснало от тях...детето не може да се наяде само се свива...на сън пак се свива,не спи споконно...нямат ли край...моля се да и минат да почине малко преди зъбите,че е страшно...

# 616
Като заговорихте за температурата, как я мерите? Взех дигитален,който е за боклука,а с другия под мишнипката не стои мирно за да я измеря. Голям зор е🫣 та някакви препоръки за термометри?

От известно време успявам да приспивам Яна с четене🤭 явно и харесва да ме слуша😊

Ооо и при нас нямат край тези колики...така ни е втръснало от тях...детето не може да се наяде само се свива...на сън пак се свива,не спи споконно...нямат ли край...моля се да и минат да почине малко преди зъбите,че е страшно...

Няма почивка Cry Минаха коликите и се почна плюнченето....Явно ги дразни нещо и са неспокойни. Вечер преди да заспят мажа гелче. Не знам рано ли е, късно ли е, но ги успокоява.

# 617
  • Вестерос
Взела съм термометър на браун за ухо.

Веси, защо не пробваш с чая за спокоен сън на Блевит?

# 618

Дали ще го има на борсата? Четох сега съставките и дозировката в различните месеци? Някой давал ли е от този чай?  И дали в топла вода се разтваря?

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 06:11 от Vesito0o

# 619
https://remedium.bg/termometar-bezkontakten-inf-t81-despic-911-058043/p ние сме с този, дава много малка разлика с тези под мишница.

Давам само чая на Блевит. Разтварям го в топла вода, малкия много го харесва. Не знам дали е от него, но скоро ви се бях похвалила, че Билял започна да си заспива сам и да спи по минимум час през деня (преди спеше по 20-30 мин в моите ръце на люлеещ стол) ,а с нощния сън не сме имали проблеми до сега.

# 620
Ние сме с два термометъра и двата са безконтактни и са много точни. Единият е на Нук, а другият Кикабу. Чаят на Блевит за сън не върши работа, аз го давам като обикновен чай или просто подслаждам водата с него, защото не иска чиста вода.
Някой да е ползвал или ползва сега позиционираща възглавница? От раждането спи по гръб, първо в анатомичното гнездо, а сега на матрака без възглавница но все на едната страна му е главичката и се е вдлъбнала. Обръщам го когато спи но той пак се обръща.

# 621
  • Вестерос

Дали ще го има на борсата? Четох сега съставките и дозировката в различните месеци? Някой давал ли е от този чай?  И дали в топла вода се разтваря?
На нашите две борси не съм го виждала. Аз го поръчах онлайн от някаква аптека заедно с този за акане.
Вчера го дадох за сефте на Ралица преди сън, но пи две глътки и не знам дали има ефект. Разтварям във вода около 30-37 градуса, каната ми така я държи. Иначе за АМ я правя на 44 градуса. Слагам 1 десертна лъжица на 100 мл. За акането обаче слагам толкова, но на 60 мл.

Русинова
, знам от групите, че при такъв проблем вземат някакви скъпи възглавници, препоръчани от д-р Фурлакис. Аз си намерих в олх за по-малко пари, изпрах си я даже и ще я ползвам за в количката, че като не е гладък пътя и се притеснявам като ѝ подскача леко главата.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 12:00 от Tiffany А

# 622
Гледам че Вяра има леки газове вечер от няколко дни и спи неспокойно. Започнах отново да ѝ давам капки с последното хранене.
Зъба вече официално е потвърден, вчера бяхме на преглед.

# 623
  • Вестерос
Аз продължавам също на последното хранене да слагам абоколиен

# 624
Момичета, направо бях занемарила тук. Имах над 140 мнения за четене 😃 Наваксвах досега.

Дано не забравя някоя тема, нооо първо…
ММХапинес, честитооо! Пълна къща с любов! Да са ти много здрави и спокойни!

Николчето си има колики. Преди 3 дни баща ѝ забрави Еспумизан преди последното хранене беше ад. Не съм спала от гърченето ѝ, проплакване и охкане и я събудих към 3ч да хапне пак и ѝ дадох Еспумизанче. Не сме и спирали Колийфа на всяко хранене с леки изключения ако се храни навън, не го нося (нали уж трябва да се съхранява в хладилник). Смятам да ги слагаме поне до 10тина дни след втората доза на Ротавирусната. Надявам се след това да мога да ги спра.
Пандата се надявам до годинка да я даваме, ама ще е докато иска да я пие 😁

Столче за хранене взехме вече - Peg Perego Prima Pappa Follow me. Има почти изцяло легнаха функция и тъй като малката отказва да се храни на ръце, се храни на него откакто го имаме. Преди надигахме гнездото в още по-голям наклон. Много сме доволни от него, красиво е, удобно и засега ни върши прекрасна работа.

Термометър имаме някакъв на Кенгару и сме го ползвали само при ваксините, но имам намерение да се разчета повече да купя друг от аптеката. Първоначално трябваше така да направим, но бяхме в Хиполенд на ЧП и просто купихме друг.

Ние режим нямаме, дори с ММ забравяме да ѝ пишем дневните дремки повечето дни. Последно хранене ни е около 19-20ч (+/- половин час) и след това много зависи, често се буди около 3ч и после пак в 7ч става. Вчера например се събуди чак в 5:30ч обаче ние като цяло трябваше да я събудим по-рано просто сме спали като къртове с мъжо 😃 Откакто не наддаваше много на предишният преглед само за ваксина, гледаме да избягваме само 4 хранения. Сигурно ще си патим така без режим, да спи в хола и т.н. ама и тримата като сме се наспали все едно сме други хора 😁😁

# 625
Ние ползваме на panda baby. И тя много обича по гръб или надясно, та я взех тази възглавничка. Уж я дават,че разпределя тежеста на главичката. За сега е добре.

Ние сме с два термометъра и двата са безконтактни и са много точни. Единият е на Нук, а другият Кикабу. Чаят на Блевит за сън не върши работа, аз го давам като обикновен чай или просто подслаждам водата с него, защото не иска чиста вода.
Някой да е ползвал или ползва сега позиционираща възглавница? От раждането спи по гръб, първо в анатомичното гнездо, а сега на матрака без възглавница но все на едната страна му е главичката и се е вдлъбнала. Обръщам го когато спи но той пак се обръща.

# 626
Ама тези колики  нали са само до 3 месец?Моето не се  напъва  и не пъшка ,но почти не спи спокойно -мятане,ритане,яде си ръцете , търка си носа цяла нощ,събужда се ,плаче и всичко е така почти  от ражднето.Като имаше колики  се напъваше повече и ръмжеше .
Дано пък при по-неспокойните бебета сега е по-лесно при зъбите,което ме съмнява,нооооо имам надежда.
Веси ,дори не си представям и на теб колко ти е трудно  с двечки.Ще се справим, но явно ще е голям зор.

# 627
Момичета, пращам ви код за отстъпка за книгите за захранване "От мама за мами"

# 628
  • Вестерос
Аз бях чела, че са до шест месеца

# 629
Ние си купихме живачен  термометър и така сме по сигурни. Купихме и един безконтактен на Лорели , обаче има отклонение от живачния.
Ето нещо да се разведрите Heart Eyes
https://www.mama24.bg/article/13940141

Общи условия

Активация на акаунт