ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 462
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
А ние си върнахме и двете нощни  хранения.Не знам защо Sad Реве,мрънка и накрая  давам млякото . Отчаяна съм вече толкова  много,че започнах да търся детегледачки.Няма сън,няма почивка. Защо  само моето е толкова  неспокойно не знам.. :/ През деня вкъщи спи 30мин и се събужда  с рев,после продължава да спи на ръце .Само навън спи добре,но на мен ми е важно да спи нощно време.Днес ще опитам да си му давам  цялото мляко  от 150+5л да видим дали пак така ще яде .

# 601
  • София
Аз, аз! Четох първо в една група за поддържането на многократните пелени, а като си взех конкретни - и в сайта на производителя. Сега, докато е само на кърма (или адаптирано мляко) е лесно. После вече ще слагам еднократни подложки за такива пелени, да махам твърдото в тоалетната 😁 Има доста варианти на поддържане, но като цяло - переш до 2 дни след употреба, а аз пускам всеки ден засега. И без това са ми малко и няма да стигнат иначе.

Момичета, има ли някоя от вас да е с многократни памперси? Лятото ще е добре да не го спарвам с тези памперси, а и околната среда е фактор. Но се чудя, как става точно употребата им? Тези бомби в пералнята ли се слагат или на ръка се препират? Струва ми се "мръсна" работа малко🫣😵‍💫

# 602
Едалвайс, има и такива дечица но по-скоро опитай ти да си спокойна. Излизаш ли сама, продухваш ли си главата поне за час? Аз вечер много се изнервям вече с това приспиване. Добре че е ММ иначе да съм превъртяла.
Зиги, напиши ми марка или дай сайт, моля! Да се образовам и аз.😉
Тифани, аз от месец само столчета гледам и твоят ми се струва много хубав. Аз се спрях на Киндеркрафт и в края на месеца ще го поръчам. Четох вчера, че им било полезно да седят в столчета и да гледат отвисоко. Ако е 0+ я слагай, че да ти свиква. Поне си го имаш и можеш да кажеш после как го е приела. Аз също ще пиша, като купим нашият.

# 603
А ние си върнахме и двете нощни  хранения.Не знам защо Sad Реве,мрънка и накрая  давам млякото . Отчаяна съм вече толкова  много,че започнах да търся детегледачки.Няма сън,няма почивка. Защо  само моето е толкова  неспокойно не знам.. :/ През деня вкъщи спи 30мин и се събужда  с рев,после продължава да спи на ръце .Само навън спи добре,но на мен ми е важно да спи нощно време.Днес ще опитам да си му давам  цялото мляко  от 150+5л да видим дали пак така ще яде .

Искрено ти съчувствам и аз съм почти на ръба на силите и нервите си. Няма спане. През деня е мрънкане, ръмжене, чак до прегракване. Не искат да стоят в люлките, барбарони взехме и там не искат. Гимнастики, кошари ....всичко е за много кратко... И аз съм отчаяна. Нямам сили. Една минутка нямам спокойствие. Ще говоря аз с педиатъра сега другата седмица. Не знам, трябва да има някаква причина за това неспокойство. Съня е много неспокоен, стряскат се, мятат крачета. Спя по Час-два на вечер. Не знам какво да правя.

# 604
  • София
Пратих ти на лично, IRusinova Hug

# 605
Като ви слушам как се хранят бебетата ви , имам чувството че аз съм още с новородено бебе . Малкия се храни през деня на час и половина още , а през нощта на 2часа , 2часа и половина . Еднократно ми е давал пауза 5-8часа през нощта . Дори незнаех , че могат да се хранят на по-голям интервал Joy . Ние минахме на памперс 4ка . Незнам колко тежи , последно преди 2седмици , когато направи 3месеца си беше 6915гр с празен памперс .
Аз живея в Германия и тук си кърмя навсякъде . Разбира се ,се покривам , но бебо е големичък и по скоро той ме покрива . Аз много се чудя как ще е с кърменето навън в България като си отидем . До колкото разбирам , не се гледа с добро око да се кърми бебе навън . В повечето случаи си кърмя в колата, защото когато сме навън той спи и точно когато го качвам в колата се разбужда и иска да яде , а и ако ще шофирам предпочитам да е сит .
От 3-4вечери бебо плаче доста след хранене . През деня няма проблем , но примерно след храненето му в 00-01часа много плаче , изобщо не иска да ляга , а да стои изправен и се превива детето . Дори в ръцете ми не стои легнал. Това продължва около 15-20минутки . Днес ще звъня на педиатъра , наистина се къса от рев детето и е така само през нощта . Немога да разбера рефлукс ли е (не повръща) пак колики ли са. Дадох му снощи капки за колики не бях ги давала поне от месец, правих малко масаж и си заспа . Но незнам дали от капките или и без това щеше да му мине и да заспи . Много е кофти така като не говорят , сърцето ми се къса когато го боли нещо и започвам и аз да плача . Имат ли вашите бебета проблем с коремчетата?

# 606
При мен положението е зле с коликите! На 3месеца и половина рязко се влошиха и ще посетим детски гастроентеролог. Кошмар е положението! Биогая и Биоамика, Пандата и Колийф, Еспумизан комфорт, Абоколикен, чай с копър и анасон на Хип, храносмилателен май на Беклийс и няма спасение! Започнах сега с Биобаланс бейби прахчета, нон стоп правя масаж на корема. Постоянно проплаква насън, реве до повръщане! Заспива само ако я клатя с възглавница на краката 😞

# 607
Ох Блонди настръхнах като те чета . Дано да мине скоро , жал ми стана за детенцето ти . Heart При вас изобщо ли не минаха коликите или се завърнаха ? Аз не давам и не съм давала пробиотик , все си казвах хайде днес , хайде утре ще купя , така отминаха дните . Но днес ще взема 100% дано да подобри положението . Аз никога не съм внимавала какво ям , на 3ти ден след родилното ядох боб Grinning но и малкия според мен нямаше много колики . Месец и половина не бяхме спали , но си мислех че е нормално , все пак с новородено сме . То нямам и база за сравнение де , все пак първо дете . Сега продължавам да не внимавам и незнам какво се промени , че така го боли коремчето . Не ми пречи честото кърмене , нито недоспиването , но това че детето се извива в ръцете ми и крещи от болка наистина немога да го понеса .

# 608
Пратих ти на лично, IRusinova Hug

Може ли и на мен?
Подариха ми няколко комплекта пелени за многократна, но още не съм ги пуснала в обръщение. Доколкото знам, вложката се пере първо на ръка, после в пералнята.

Моята мишонка вчера спа от 10.30 до 5.30 без прекъсване, после яде пак в 7.30 и в 10, направо се чувствам нов човек, само единствено ми тъка отвътре дали толкова голяма паузи няма да ми намали кърмата. Предишните вечери давах еспумизан, снощи не съм давала и не ми е проплаквала насън. Дано вече да минават тия колики, въпреки че при нас рефлукса е далеч по-голям проблем и като гледам, хич не ще да си ходи...Блонди,много зле звучи, дано да мине бързо тоя период!

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 11:38 от Wanderers

# 609
При мен положението е зле с коликите! На 3месеца и половина рязко се влошиха и ще посетим детски гастроентеролог. Кошмар е положението! Биогая и Биоамика, Пандата и Колийф, Еспумизан комфорт, Абоколикен, чай с копър и анасон на Хип, храносмилателен май на Беклийс и няма спасение! Започнах сега с Биобаланс бейби прахчета, нон стоп правя масаж на корема. Постоянно проплаква насън, реве до повръщане! Заспива само ако я клатя с възглавница на краката 😞

Добре е да се посети гастро. Пробвала ли си да спреш капките за колики и да оставиш само пробиотик.? Аз така спрях абсолютно всички капки. Давам само био гая и то ако не забравя.

# 610
Блонди, спри всичко душичка, няма смисъл вече. Прави масажче, поставяй по корем преди храна, за да излязат газовете. Абоколкена и пробиотик само остави. Даже всичко спри за известно, че горкото коремче. Относно Биобаланса не го давай, аз самата пия всичко, което давам на детето. Такива силни газове предизвика това прахче, че чак ме болеше корема мен.

# 611
Здравейте момичета Kissing Heart
ММ Хепинес много, много се радвам за вас, че най сетне се събрахте всички заедно. Как се справяш? Има ли кой да ти помага?
Много благодаря на всички за съветите за кърмата , за сега ще продължа да пия чай и вода в повече количества, също така и някои храни в по голямо количество Stuck Out Tongue Winking Eye
Нашата бебка от 2-3 дни е доста неспокойна постоянно хленчи и от време навреме писва изведнъж , все  едно я боли нещо незнам зъби ли са това. Преди малко и мерих температурата беше 37.4 Confused .
За спането спи през деня по много малко , някъде по 20-30 минутки , доскоро през нощта не се будеше ( като заспеше към 20.00 ч. и се буди към 7.00 ч за закуска Stuck Out Tongue Winking Eye но ат известно време се буди към 3.00 посреднощ за хранене. Ръцете и са постоянно в устата и ги мляска .
За столчето за хранене ние си избрахме ето това https://www.hippoland.net/cangaroo-stol-za-hranene-brunch-bezhov-108461
Може пък да има скок с растежа Anguished ето тук може да си проверите за растежа https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/? … th=12&c_year=2022
Стана много дълго май, хубав ден!

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 15:57 от pepinna

# 612
Утре сме на гастро във Варна при професор Ружа Панчева. За един месец е наддала само 400г 🤷♀ пробвала съм да я държа без капки и пробиотик и ефекта е същия. Педиатърката ми каза че просто си има колики и това е, но аз не мога да го възприема.

# 613
Здравейте мами Simple Smile
За кърменето навън - намирам си пейка, която да не е на най- централното място, слагам си бебчето на гърда и го завивам с одеалце, така всичко се покрива. Не е имало никакви реакции до сега.
За коликите, Боби е на 3 месеца и една седмица, бях започнала да ги спирам, но и при нас се случи последните две нощи да свива крачета и да плаче...явно не минават още, странно ми е до кога ще има. Дъщеря ми имаше до 2 месеца и половина.
Да ви споделя какво ни се случи..още го преживявам. С мъжа ми сме много отговорни и внимателни, но в събота мъжа ми буташе количката, с дъщеря ми бяхме няколко крачки зад него. Изведнъж виждам как количката се катурва от тротоара. Извадих бързо бебчо, невредим, даже не беше и разбрал, съвсем леко приплака понеже се събуди. Много ми е трудно да го преживея и да простя на мъжа ми, толкова нелепо се случи. Той каза, че се бил обърнал понеже дъщеря ми го питала нещо, преценил, че е равно и пуснал количката...понякога си мислим, че  се справяме и се отпускаме, ама не знаеш от къде ще ти дойде. Благодарна съм на силата, която запази невредим сина ми и се моля честичко Господ да го пази и него и дъщеря ми, когато ние не съумяваме.
Изпращаме гушки на всички бебчета, да растат здрави и радостни Simple Smile

# 614
  • Вестерос
Едалвайс, има и такива дечица но по-скоро опитай ти да си спокойна. Излизаш ли сама, продухваш ли си главата поне за час? Аз вечер много се изнервям вече с това приспиване. Добре че е ММ иначе да съм превъртяла.
Зиги, напиши ми марка или дай сайт, моля! Да се образовам и аз.😉
Тифани, аз от месец само столчета гледам и твоят ми се струва много хубав. Аз се спрях на Киндеркрафт и в края на месеца ще го поръчам. Четох вчера, че им било полезно да седят в столчета и да гледат отвисоко. Ако е 0+ я слагай, че да ти свиква. Поне си го имаш и можеш да кажеш после как го е приела. Аз също ще пиша, като купим нашият.
Ще пробвам тези дни, в майка ми е и трябва да го вземем.

Днес трябваше да отида до магазина и бях сама. Нямаше как да количката. За сефте сложих в слинг, такъв рев рева... Един час рев, заспа приревавайки после. Оказа се, че я бях навлякла повече. В крайна сметка я облякох само с боди с дълъг, един елек и по тънък клин и дебели чорапи и станаха нещата. Голямо пулене се пули в магазина 🤣

Общи условия

Активация на акаунт