Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 391
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Имах преди години петна, които бяха по сгъвките на бедрата, врата, вътрешната част на ръцете, корема и гърдите. С мазане и гладене на дрехите се оправих, не било заразно за другите, само аз се презаразявам. Всяка дреха я гладих, вечер преди лягане чаршафи и завивки, всеки ден. Беше много тегаво, но се оправих за десетина дни. Точно гъбички някакви бяха.

# 631
  • София
Не знам дали въпросът ми е за тук, но ще пробвам Simple Smile
Знаете ли дали може да се ползва болнични при алергия? И ако да- може ли да го издаде ЛЛ или трябва алерголог.

# 632
От около месец забелязах леко подуване отляво в областта на шията към рамото/ не зная дали правилно обяснявам/. На какъв лекар да отида, дали ендокринолог или, хурург? Нямам болка, усещам го при опипване , а и с просто око го забелязвам.

# 633
Някой знае ли, колко време след операция на жлъчка може да се яде месо?

# 634
Дами, трябва ми проктолог от София, такъв ако може по-скоро да приема. Приятелят ми го закъса и има огромен хемороид, едвам сяда и умира от болки. Маже и взима Детралекс, но положението е тежко, бихте ли предложили някого ?

# 635
Д-р Ходжаджиков, Юнион Клиник. Утре трябва да е на работа там следобед. Графикът му е пълен, но звъннете утре сутрин на регистратурата и кажете, че е спешно положението и ги помолете да отидете между часовете.
Мен така ме приемат ☺.

# 636
А какво се прави при такива спешни състояния? Тоест, когато е подуто много? Явно е външен, съдейки по описанието.

# 637
Хеморел пробвахте ли, veseuka?

# 638
Мъжът ми имаше много голям и подут, като отиде при доктора, той беше предложил някакси веднага да му го махне, говорим за външен хемороид. Мъжът ми е голямо шубе и не се беше навил, затова му бяха изписали Детралекс по схема и Проктогливенол  и взе че мина.
Но моя (очевидно по-смела приятелка) отивайки с подобен проблем се беше съгласила да и го махнат, не знам точно какво се прави честно казано, но помня, че беше казала, че е бързо и още след няколко дни даже нямаше и помен, че е имало проблем.

# 639
Питам за себе си. Аз така реагирам на храна. Не е нужно да има запек. Понякога след ядене на домати, доматен сос, печен пипер, или по-пикантно ястие и се е случвало да не мога да седна на Д-то, нито да легна. Така боли, че място не може си намери човек.
Най-зле е първия ден.
Мазила и хапчета с диосминол помагат, но първите 2-3 дни си е мъка.
Питах да знам просто. Преди няма две седмици ми се случи, а не беше се случвало от години.
И пак домати с печен пипер ястие ядох. Пих по схема Детралекс, но този път с недоверие взех Хемопро мазило. То излезе чудно това. Макар да не действа като повечето с лидокаин, на мен ми помогна.

Иначе най-доволна бях от ветеринарното. Но нямаше откъде да взема. С него се оправях бързо преди години.
Но като се успокоят нещата е хубаво човек да внимава какво яде и да си прави профилактично курсове с добавки за разширени вени и хемороиди.

# 640
Сега им е сезонът, Мереленда. И есента.
И аз бях с един доста голям и болезнен, преди 3 години. С пиене на Троксевазин, мазане с Хеморел и свещички Масту се оправи. Но отне почти месец. Не минава бързо.
При мен на стресова основа се получават, без запек.

# 641
Хеморел не е взимал, само Детралекс по схема, тук имах и Проктис му дадох, но положението е доста зле, не може да седи, много голям и болезнен хемороид. Дано докато иде на лекар малко му поразмине...Инак аз като имам подобни проблеми, мажа с разтопено кокосово масло, помага ми. Но при него е доста тежко положението.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 23:01 от veseuka

# 642
Аз и друг път съм казвала за външни хемороиди - седяща баня със смрадлика. Мен само това ме оправи след раждането, от напъването бях с 3бр големи не можех да ходя, какво остава за сядане така ме боляха. Една акушерка ми го каза тогава.

# 643
  • Sofia
Някой знае ли, колко време след операция на жлъчка може да се яде месо?
Може да се яде,но да не е мазно и пържено...пилешко,пуешко,телешко,риба

# 644
На мен баните със смрадлика не ми подействаха.
Хеморел е за мазане.

Общи условия

Активация на акаунт