Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 656
  • 738
  •   2
Отговори
# 435
Здравейте. Малко ме е срам,но някой да е захапвал вилица със задните зъби?Направо така ме заболя... сега имам чувството,че ми се клати. Ако се клати има ли вариант да се оправи? Утре ще звъня на зъболекаря.

# 436
Здравейте! От 10на дни обед и вечер ям салата от червено цвекло, морков и магданоз, пия и сорбифер по 2 хапчета. Дали от това урината ми се оцвети в един такъв никакъв цвят като розово и лилаво и червено. Т. хартия е чиста, няма оцветяване по нея.

# 437
  • София
Здравейте! Предстои ми вливане на желязо, поради нисък феритин и хемоглобин. Не попитах дали трябва да съм гладна и жадна, когато отида, както е стандартно при разни медицински процедури. Или спокойно мога да съм приела храна/вода?

# 438
Здравейте! От 10на дни обед и вечер ям салата от червено цвекло, морков и магданоз, пия и сорбифер по 2 хапчета. Дали от това урината ми се оцвети в един такъв никакъв цвят като розово и лилаво и червено. Т. хартия е чиста, няма оцветяване по нея.

Разбира се. От цвекло става тъмно розова, цикламена. От желязото може и да е тъмна.

# 439
Цвеклото всичко оцветява, факт. При редовно консумиране, при някои хора този ефект поизчезва с времето. Но и това не при всички, нормално си е. Щом го ядеш редовно, знаеш как боядисва ръце, прибори, абе всичко.

# 440
За зъба - спокойно, ще се оправи. Травмиран е.
За цвеклото - като ядох за първи път, после едва не получих удар във вц-то, така че, споко 😃

# 441
Едва ли се клати зъбът, по-скоро е травмиран, но ако наистина се клати, по-добре на доктор по-скоро.

Иначе натоварих един опериран зъб с хрупане на повече бадеми. Не можех после да захапя нищо.
Док каза витамин Ц 1000 и имаше още нещо, но забравих. След още 2 дни нямах проблеми. Беше около празници и нямаше опция за посещение. После и снимка правих. Всичко беше ок.

# 442
Аз така травмирах междувенечно пространство с клечка за зъби. Последва подуване на небце, венец, разклащане на единият зъб (и двата са с корони). Професорката ми излекува възпалението с почистване и поставяне на едно, меко казано отвратително на вкус и мирис лекарство. Клатенето изчезна, след като заздравя възпаленото място.

# 443
Ами да кажем съвсем леко усещам движение. Отвъншната страна подпирам с пръста,а отвътре бутам с език.Сигурно е травмиран,че усещам като изтръпване. Ако хапна нещо на тази страна ще ме заболи, определено.След 2 седмици съм на зъболекар по друг повод. А вит. Ц пия пак по препоръка на зъболекаря, заради възпалени кървящи венци от едната страна. Жабуря и кислородна вода, както и куп други неща.
И с това, за което говори Lana Gatto ме маза,но преди 4 дни. Ужасно е наистина.
Дано се оправи,че от вилица да ми падне зъб ще е върха.

# 444
Здравейте! Предстои ми вливане на желязо, поради нисък феритин и хемоглобин. Не попитах дали трябва да съм гладна и жадна, когато отида, както е стандартно при разни медицински процедури. Или спокойно мога да съм приела храна/вода?

Даже трябва да си яла и пила.
Иначе се понася добре и бързо става вливката.
Преди 2 седмици си правих последно.

# 445
Няма да ти падне, не се тревожи.

# 446
  • София
Здравейте, не съм убедена, че пиша в правилната тема, но от една година живея в друг град и нямам личен лекар наблизо. Има ли някаква временна опция за ново джипи, нещо ми се върти в главата, че имаше. Някой знае ли какъв е реда или друга идея, че на частно много скъпо излиза да ходя като добавим и изследвания

На мен ми се наложи да си сменя адреса и съответно и личния лекар. При смяна на адреса имате право на смяна на ЛЛ извън сроковете за смяна - юни и декември. Но това е известно на всички лекари. Попитайте лекаря, при който искате да бъдете, къде да подадете своето искане за смяна на ЛЛ поради смяна на адреса на живеене.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 21:51 от mamamia52

# 447
  • София
На мен защо ми обяснява за 5лв административна такса...

Ако си записваш час за посещение през системата за записване, ти вземат допълнителна такса. Много лекари се включиха в такива системи за часове и няма начин да ти дадат час направо с позвъняване в кабинета.

# 448
Не, моят ЛЛ не е в супердок и не дава часове.
За витамин Ц по друг повод прочетох днес, че стимулирал образуването на колаген, дали има връзка със заздравяването на перидонта? Интересно ми е какво още е било изписано за зъба.
Петното с вдлъбнато на бузата май е от едно кореново лечение при мен, ЛЛ смята, ме малко съм отекла и оттам така, напипа лимфен възел от същата страна.
Изписа смекта - успокои ме, че не запича, ами обирала всички газове слузове и неща от червата, аз това не го знаех, и сега си пия.

# 449
Кога си го правила това кореново лечение ?
Какво е това петно ? Аз имам от слънцето, хем не седи кафеникаво, хем се виждат като очертания.

Общи условия

Активация на акаунт