Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 36 725
  • 387
  •   1
Отговори
# 270
  • Mediterraneo
Не знам какво изисква подобно начинание, в нашето село имаше, не просъществува дълго. Приятелка беше водила малката си дъщеря, с много дълга коса, плати сигурно 150 евро, явно е добре платен "занаят". Говоря за преди поне 7-8 години тази цена.

# 271
Колко често хората имат въшки в дадено населено място..?

Досега за почти 25 години гледане на деца, с въшки съм се срещала само веднъж. Пу пу, така и да си остане.

Иначе ако има такъв салон, първа ще тичам, да не се занимавам лично.

# 272
  • Бургас
Това е шега, нали? Още ли има хора, които чистят въшки на ръка. Има толкова препарати в аптеката, дето се мажеш два пъти и приключваш.
Разбирам навремето преди 30 години, когато нямаше нищо, но сега.

# 273
  • пустинята Гоби
Не става с мазане два пъти. Трябва си пощене, защото препаратите не вършат работа от първия път. Аз имам момчета, ама са с дълги коси и преди 7-8 години едното се беше обзавело с въшки, та от него и аз. Не бих отишла в салон за пощене, въпреки че реално е трудно сам да си изчистиш главата, ама на успях някак си.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 22:18 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 274
И на мен ми прозвуча като шега.

# 275
Здравейте!
Моята идея е още никаква, но ще се опитам да я формулирам. Дъщеря ми е малка художничка, която има над 150 награди от международни и национални конкурси, и съответно доста интересни преживявания покрай тях. Последните 7-8 години тя работеше с учител, но аз хвърлих много усилия в търсене на конкурси и максимално доброто й представяне в областта. Та в общи линии от рисуване нищо не разбирам, но имам достъп до стотици конкурси по цял свят- знам какво се харесва на журито и съм много креативна в направлението идеи за рисунки. Дали някой би плащал за такава услуга- идеята е детето да рисува само по зададена тема в удобно за време и настроение, а аз да съдействам с останалото?

# 276
  • Mediterraneo
Някоя свръхамбциозна майка, която обаче няма капацитет сама да си открива конкурсите, може и да плаща. ама бизнес чак... Конкурси се откриватс два клика, стига да имаш желание и, както казах, капацитет да търсиш.

# 277
  • Бургас
Не всички майки обаче могат да се оправят та чужд език.
Ако разширите предлагането си не само до конкурси и състезания за рисуване, а за вдякакви неща може би ще имате по-колям успех.

# 278
Ха-ха, това със салона за чистене на въшки ме изненада. Мислех, че въшките вече не са много разпространени, но явно греша. Иначе преди тридесетина години, като дете, което всяка ваканция беше на село, редовно имах въшки и трудно ги контролирах. Не е толкова лоша идеята, дори и да умрат въшките, гнидите не изчезват сами.

# 279
  • София
Фитнесът с децата - на мен също ми липсва такова нещо. Минус обаче е, че моите в даден момент все ме търсят и през цялата тренировка ще очаквам да ме прекъсват и няма да се насладя на 100%, а за мен тренировките са начин да разпусна стреса. Дето има един лаф “почнах да тичам да избягам от стреса, но стреса започна да бяга с мен” е малко положението 😀

За салона с въшките - не ми се струва перспективно. Поне в моя 30 годишен живот съм виждала 2 пъти деца с въшки и се оправиха с препарати/шампоани в домашни условия.

Това с конкурси за мен е идейно. Не всеки родител знае къде да търси и как да подготвя. Обаче за мен трябва да има и услуга освен запазване и насочване към конкурса, организиране на транспорт и настаняване при нужда. Някакви такива пакети например. Иначе ако е само за записване в конкурс и аз мога да го направя за децата, а подготовка много често я правят частните учители. Тип травъл агенция за конкурси.

# 280
  • Свети Влас
А, защо не фитнес за деца и родителите им? Или нещо свързано с йога, някакъв друг вид тренировка, в която да са включени и децата.

# 281
О, идеята на Габриела Радева много ми харесва. Може за децата да е нещо тип дискотека с музика и танци. Децата до към 10 години много се забавляват на такива "дискотеки".

# 282
Много трудбо се задържа интереса на дете. Моето го пробвах с йога, заедно с мен.. Еми, идваше притеснено да ме пита дали дишам, дали съм добре, докато правех релаксация😀
Идеята за детски център във фитнес ми се струва добра. Но децата трябва да са изолирани от майките си и да се занимават с нещо си там.

# 283
Здравейте!
Моята идея е още никаква, но ще се опитам да я формулирам. Дъщеря ми е малка художничка, която има над 150 награди от международни и национални конкурси, и съответно доста интересни преживявания покрай тях. Последните 7-8 години тя работеше с учител, но аз хвърлих много усилия в търсене на конкурси и максимално доброто й представяне в областта. Та в общи линии от рисуване нищо не разбирам, но имам достъп до стотици конкурси по цял свят- знам какво се харесва на журито и съм много креативна в направлението идеи за рисунки. Дали някой би плащал за такава услуга- идеята е детето да рисува само по зададена тема в удобно за време и настроение, а аз да съдействам с останалото?

Ако работите с някой учител по рисуване и предлагате "пълна пакетна услуга" сигурно ще се получи. Като дойде някое детенце вие да му осигурявате всичко, консумативи, уроци, организирано ходене на конкурси, изложби някъде, срещи с художници, насочване към училища и каквото се сетите. А единствения ангажимент на родителите да е да плащат. Големия плюс при вас ще е и че в началото ще може да използвате вашето дете като реклама, че знаете какво правите.

# 284
Здравейте!

Ако работите с някой учител по рисуване и предлагате "пълна пакетна услуга" сигурно ще се получи. Като дойде някое детенце вие да му осигурявате всичко, консумативи, уроци, организирано ходене на конкурси, изложби някъде, срещи с художници, насочване към училища и каквото се сетите. А единствения ангажимент на родителите да е да плащат. Големия плюс при вас ще е и че в началото ще може да използвате вашето дете като реклама, че знаете какво правите.
Идеята ми беше, че не всеки родител може да си позволи частни уроци и школи. Дъщеря ми посещаваше една от най-елитните школи в България. Не съм чувала да я учат да рисува. Учителката им дава тема за конкурса и няколко снимки от интернет за вдъхновение и това е. След това прави няколко коментара по рисунката, за да отчете дейност и сме готови. Проблемът при рисуването в школа е липсата на гъвкавост. Дъщеря ми беше с фиксиран час за цялата учебна година и много често в този час тя нямаше желание да рисува или пък не се чувстваше добре. В предходния си пост пропуснах да отбележа, че това си го представям по-скоро като странично занимание, а не като основна дейност.
Иначе това което описвате е голямата ми мечта- за детска школа с пълна програма. В момента обаче нямам възможност да подсигуря нужните инвестиции и време за това .

Общи условия

Активация на акаунт