Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 85

• 72 763
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Не виждам защо четката е виновна косата да се заплита, след като е сресана.

# 436
И аз имам няколко четки Tangle teezer. Много съм доволна от тях. С дълга, гъста коса съм.

# 437
  • Асеновград
Някой пробвал ли е това да даде отзив?

# 438
Имам четка на Тангъл за чанта и за мен са пари на вятъра. Взех си четка за 6 лева, която обожавам. Имам и една от три лева от Лидл, която също много по-добре се справя

# 439
Да докладвам за зеления шампоан за мазни корени и сухи краища от ДМ (зелена ябълка, Балеа). Много добре измива, косата става мека и много блестяща. По скалпа ми хареса този ефект, по дължините нещо явно не се комбинира добре с маската от макадамия на Гарниер. Нямаше плътност косъма, нещо което не се случва като комбинирам тази маска с други шампоани досега. Скалпа издържа цели два дни като след измиване, обаче на третия ден изумително стана някаква деградация и приключих пак така както всеки път. С тази разлика, че обикновено почват и сърбежи по скалпа в края на втория ден обикновено, а този път нямаше сърбежи дори на третия ден, когато реално скалпа си беше за миене в края на деня.

Видях, че шампоана съдържа ниацинамид. Имам подозрението, че този магически ефект се дължи на него. Ако е така видях, че и други шампоани на Балеа го имат в състава си. Ще експериментирам - поне са евтини. Може някой да се окаже печеливш Sweat Smile

# 440
  • Пловдив
От читавите професионални фризьори съм научила това:
миете и масажирате СКАЛПА (не косата) интензивно не по-малко от 5 минути и боядисана коса, стилизирана след сешоар се мие само ВЕДНЪЖ седмично. Шампоан нанасяте само на скалпа, а маска само на косата. Косата ми на първия и на седмия ден от измиване изглежда по един и същи начин.
Аз не мога да се съглася, че такова мнение би изказал читав фризьор. Обикновено казват косата да се мие като се замърси. Все пак не сме в миналия век, когато се къпеха само в неделя... За твоята здрава, гъста и къдрава коса може би е добър вариант, но за тънки и склонни към омазняване коси съвсем не.

# 441
  • София
И на мен скоро една фризьорка ми обясняваше че коса се мие веднъж седмично, а пък след боядисване докато издържиш( можело и повече от седмица) . Не искам да влизам в дискусии за хигиена, но първо самите външни условия поне в София на мен не ми позволяват да си държа косата повече от 3-4 дни немита, освен това за мен замърсения скалп и сухите шампоани са основния причинител на косопад, освен ако няма здравословни причини.

# 442
Край мен които са с гъсти и къдрави коси, обикновено са им и доста сухи. На тях и на седмица не им личи омазняване... няма място за сравнение просто. И аз не си представям добър фризьор да го казва това на всички, може би конкретно за тази коса, но за всички няма как да е.
Не че и моята фризьорка отначало като започнах да ходя от нея и тепърва ми опознаваше косата и съответно разпитва, не ме е питала пробвала ли съм с разреждане на миенето. Но като казах че не помага при мен, не ми е казала че не, трябва да е по-рядко. Тя ако беше, щях да я сменя, вероятно...

# 443
Това с разреждането на миенето пак са някакви митове и легенди, които и фризьори споделят, при все, че учат, че косата се зацапва за 48ч., независимо дали ѝ личи.Нуждата от измиване ще се разреди, след като се регулират жлезите с външна секреция,което не знам как става, освен с промяна на хормоналния фон.
Аз я мия когато е мръсна, не по график.Съответно не я премивам, тъй като съм я изчакала да се замърси сама.И цял живот така е било.Майка ми беше със суха коса, твърда и можеше да не я мие със седмици.Сигурно е кофти за жените, които ходят с прически, но иначе не виждам проблем с измиването според нуждите.

# 444
Зависи си... Ако започна да я мия примерно всеки ден, ще се омазнява по-бързо от сега, заради премиването че и прекалено често. В такъв случай, разреждане на 2 дни примерно, ще я подобри след известно време. Но тогава отпада причината дето я кара да се омазнява повече отколкото е нормално за моя скалп. На 2 или 3 дни мия, над това колкото и да разреждам и чакам, по-малко няма да се омазнява. Няма как да гледам някой със суха и гъста коса колко изкарва, нито пък карам някого с такава да си я мие колкото мен често.
Да си намери човек подходящите за него продукти и честота и това е. Но поне моят опит е че шампоанът трябва да е възможно най щадящият който все пак да си свърши работата де. Агресивното премиване влошава косата и евентуално и скалпа, ако е редовно.

# 445
Аз също съм на мнение, че не може да се сравняват поддръжката на гъста и къдрава коса, с тази на тънка и склонна към омазняване (каквато е моята), просто няма нищо общо, и който няма втория тип коса просто не може да разбере за какво става въпрос. Все едно да се сравнява една рокля как стои на жена 160 см и 185 см, няма да има нищо общо. Аз също за себе си съм открила, че щадящите шампоани, тип ежедневни и тези за обем вършат най-добра работа, но трябва да се нацели точноя продукт. Всичко друго утежнява, омазнява и това е. В днешно време не можеш да ходиш с мазна коса, просто косата е първото нещо, което се набива на очи на всички. Но дори и да се опита разреждане на миенето, това също не помага. Аз работя предимно от вкъщи, мия я малко по-рядко, отколкото ако ходя в офис, но това по никакъв начин не ми е повлияло... Моята фризьорка има клиентки, които ходят на миене, сушене / изправяне с преса всяка седмица, веднъж седмично с години, после цяла седмица косата им е перфектна ... Аз дори не мога помисля да си помечтая за такъв разкош Heart Eyes

# 446
Аз също съм на мнение, че не може да се сравняват поддръжката на гъста и къдрава коса, с тази на тънка и склонна към омазняване (каквато е моята), просто няма нищо общо, и който няма втория тип коса просто не може да разбере за какво става въпрос. Все едно да се сравнява една рокля как стои на жена 160 см и 185 см, няма да има нищо общо. Аз също за себе си съм открила, че щадящите шампоани, тип ежедневни и тези за обем вършат най-добра работа, но трябва да се нацели точноя продукт. Всичко друго утежнява, омазнява и това е. В днешно време не можеш да ходиш с мазна коса, просто косата е първото нещо, което се набива на очи на всички. Но дори и да се опита разреждане на миенето, това също не помага. Аз работя предимно от вкъщи, мия я малко по-рядко, отколкото ако ходя в офис, но това по никакъв начин не ми е повлияло... Моята фризьорка има клиентки, които ходят на миене, сушене / изправяне с преса всяка седмица, веднъж седмично с години, после цяла седмица косата им е перфектна ... Аз дори не мога помисля да си помечтая за такъв разкош Heart Eyes

Да, изрично уточних че миенето веднъж седмично е за боядисана коса, стилизирана след изпичане със сешоар (преса изключвам, защото гори повече).
Но правилото може да възприема и като универсално. Аномалиите в човешкото тяло (например мазни корени, а суха коса) сами дават индикация за нередност в организма (не само хормонални). Това означава, че не миете добре скалпа, а наблягате на косата. Или миете често, пресушавате прекалено косата си и кожата отделя повече себум, за да се регулира. Дъщеря ми миеше косата си всеки ден, защото се беше вманиачила на тема хигиена и ходеше нонстоп с мазен корен. Когато започна с по-рядко миене косата й се нормализира.

edit: А ние, които даваме на фризьор за месечна поддръжка на косата си между минимална и средна работна заплата (не че все още правя подобна глупост) разбира се, че не сме се къпали не от миналия, а от преди няколко века Sweat Smile

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 14:18 от GeryGG

# 447
Да, това имах предвид, че ако мия, когато се омазни сама, с подходяща козметика, следвам нейния ритъм, то тогава няма как да я премия и да я накарам чрез мои действия да се омазнява повече от нормалното за моята коса.

# 448
  • Deutschland
Видях това в една брошура, дали го има вече заредено не знам. С блясък, звучи интересно.

# 449
Здравейте!
Някоя дама ми беше препоръчала тонер за боядисана коса (свели кичури), но не намирам мнението.
Може ли отново линк към продукта?

Общи условия

Активация на акаунт