Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 85

• 72 769
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
За мазни корени и сухи краища последно останах доволна от този на Апивита, но е доста по-скъп и свършва бързо.

Другото нещо, което ми е правило впечатление, че ако взема шампоан за обем (сега имам някакъв подарък на Др Конопка) също омазняването се забавя, защото самата коса получава много обем в корените. Явно наистина може да е от тънката коса?

Иначе ми стана интересно кой точно е хидратиращия шампоан на Dove, от който някой беше останал доволен. Може ли снимка или някакъв друг ориентир (линк)?

Взех и шампоана със зелена ябълка на dm днес да пробвам. Поне е евтин, дори и да не ми се отрази добре няма да ме е яд Joy

Колкото до другите методи…
Скрит текст:
Това с разреждането на миенето съм го пробвала обаче не се получава номера. Почва ужасно да ме сърби скалпа и да пада косата.

И сух шампоан между отделните миенета съм пробвала…не е същото, върши някаква работа, да. Но просто маскира положението.

Пробвах и с шампоан тип сапун - не беше моето нещо също, косата на клечки, неизмита все едно.

# 406
Разреждане на миенето според мен може да свърши работа на който омазняването му е било от премиване преди това, та като отпадне то, да се нормализира евентуално... Иначе нищо полезно не виждам в това косата да не се мие когато скалпът е мръсен, даже напротив.
С продукти за обем скалпът пак си се омазнява, но косата понеже е повдигната в корена, самата тя не толкова и просто по-малко личи. Друг е въпросът че с моята тънка и мека перушина, от шампоан за обем полза не съм видяла, поне за мен не вършат нещо съществено. Откакто открих пудрите за обем, те са моето. И на тях не всеки им е фен, естествено, но на мен ми помагат много. Слагам стриктно само в корените и то в "короната", където иначе косата се сляга върху главата. И количеството продукт което се нанася реално е толкова малко, че от него косата няма как да стане мръсна - с тънка и не гъста коса това си е важно и то. Опаковката на пудрата е 10 (десет) грама, стига ми за месеци, сами си представете колко продукт имам по косата слагайки през ден от нея Grinning На някой с много гъста коса би отивало по повече, но пък точно тези хора едва ли да ползват продукт за обем...
За последните години бюджетната комбинация ми е пудра за обем в корените, а шампоанът не знам има ли вариант да е по-бюджетен изобщо... този със 7 билки за ежедневна употреба на Сиен ползвам (3лв е и е голямо количество). Ще ми е интересно да видя още отзиви за този от ДМ със зелената ябълка, харесвам такъв аромат и може пък и него да пробвам.
Краищата си искат друга грижа, те от шампоан няма как да се загладят, там е до балсам и финиш според косата.

# 407
@natka, можеш ли да споделиш каква пудра за коса ползваш? Не съм пробвала досега, не бях и чувала честно казано. Аз ползвам сухи шампоани основно, за разреждане на миенето на косата. Прясно боядисана издържа 4-5 дена, но после става нешо страшно Joy...Относно шампоаните, един на сто ми върши работа, докато го нацеля е голям зор. Сега се сещам, че на Сиен съм ползвала преди години и бях много доволна, но после нещо го спряха или аз не можах да го намеря никъде. От къде го купуваш? Мерси предварително Flowers Cherry Blossom

# 408
С пръскане със сух шампоан не правите услуга на скалпа си.

# 409
Гледам да не прекалявам със сухите шампоани, те и не помагат много и без това... За краищата (руси и лесно късащи се), използвам био арганово масло на Lakme, което единствено от всички масла, които съм ползвала не ми утежнява косата, ампули, маски разбира се. На Elseve използвах цяла зима серията с кератин по препоръка на няколко човека от тази тема Heart, много съм доволна, само емулсията с кератин за след баня малко ми утежнява косата и мисля вече да я разредя.

P.S. просто хората, които нямат този проблем с тънка и бързо омазняваща се коса не ногат да разберат какъв ужас е...

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 22:00 от *Emerald

# 410
@natka, можеш ли да споделиш каква пудра за коса ползваш? Не съм пробвала досега, не бях и чувала честно казано. Аз ползвам сухи шампоани основно, за разреждане на миенето на косата. Прясно боядисана издържа 4-5 дена, но после става нешо страшно Joy...Относно шампоаните, един на сто ми върши работа, докато го нацеля е голям зор. Сега се сещам, че на Сиен съм ползвала преди години и бях много доволна, но после нещо го спряха или аз не можах да го намеря никъде. От къде го купуваш? Мерси предварително Flowers Cherry Blossom
Ползвах пудра на Балеа, преди да изчезне, сега съм с тази на Got2B.
Скрит текст:
Не са нещо екзотично, има ги в дрогериите. Тафт също имат, но за нея май почти не съм срещала добър отзив и не виждам смисъл точно нея да купувам като има и други. Ефектът реално е като от силен лак за коса, но от спрей няма как да нанесеш толкова локално само в корена. Поне аз на това го оприличавам.
Опаковката е направена с отвори като солница, ако пробваш в никакъв случай недей да "солиш" директно на главата си че ще ме благославяш после Grinning Тръсваш колкото можеш по-мъничко на върховете на пръстите и втриваш с тях в корените, от топлината става много лепкаво и като разтъркаш стои леко като тупирано и от това се повдига. Ако сложиш прекалено много или поръсиш и по дължините, става едно лепкаво гнездо дето ще те вкара обратно в банята и друго няма да постигнеш. Не слагам всеки ден, на втория ден само разтривам корените с пръсти и се повдигат пак, обикновено няма нужда да добавям продукт.

# 411
Благодаря много Heart Ще пробвам!

# 412
Пробвай, може и да ти допадне като тип продукт. Ставало е дума и друг път в темата за такива пудри, от тях също не всеки е останал очарован, естествено. Но пък ако се окаже че е "твоето", ще са ти едни много добре похарчени 10-тина лева Grinning Поне там някъде беше като купувах последно, взех си две тогава и съответно никак не беше скоро.

# 413
Пробвах новата спирала на мейбълин. На първо четене от 1 ден носене - обем и дължина 6+, никакво размазване, но и се маха доста по-трудно от останалите ми спирали. Използвам двоен метод на почистване.

# 414
Момичета, някой има ли впечатления от серумите на Skin Republic, които се предлагат в DM. Отдавна се чудя на серума с вит.C и алфа арбутин.  Малък е процентът на витамин C, само 6%, но ме привлича изчистеният състав. Ще се радвам, ако някой има впечатления, защото досега не съм пробвала марката.

# 415
natka, много благодаря и аз за препоръките за пудра! Ще пробвам Got2b. Сега се сетих като стана дума за Тафт, ако е една зелена, точно с дупки като на солница…нее, категорично не, подтвърждавам. Това нещо беше кошмарно.

# 416
  • In The Middle Of Nowhere
Във връзка с омазняващите се корени, има ли някой опит с тези шампоани на Шаума? Много отдавна не съм ползвала нищо на марката, но наскоро бях в дм и ги загледах.
Скрит текст:

# 417
На мен друго ми е интересно - все повече хора се оплакват в последно време от този проблем - мазни корени и нормални и/ли сухи краища. На какво ли се дължи? Промяна в формулата на шампоаните ли? Където излезе някаква мода с безсулфатни шампоани ли? Водата ли? Странно е, че много хора имат един и същи проблем, а преди не са го имали.

И аз съм в кюпа, ще следя за отговори за добър шампоан. Досега най-добре ми понася един на Апивита, но той е по-скоро от медицинската козметика (няма го в дрогериите).

И аз съм със същия проблем. От дрогерийна минах на професионална козметика, но през ден ми се налага да мия, което никога не ми се беше случвало досега. Вчера излязох от фризьорката с перфектна коса, но не мога да постигна същото вкъщи.

Вече се чудя дали наистина не е от водата или пък от сешоара.

# 418
От читавите професионални фризьори съм научила това:
миете и масажирате СКАЛПА (не косата) интензивно не по-малко от 5 минути и боядисана коса, стилизирана след сешоар се мие само ВЕДНЪЖ седмично. Шампоан нанасяте само на скалпа, а маска само на косата. Косата ми на първия и на седмия ден от измиване изглежда по един и същи начин.

edit: Разбира се забравяте за пяна, лак и подобни боклуци, а при нужда само кристали или съвсем малко масла за краищата.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 14:00 от GeryGG

# 419
За мен си има разлика с каква вода се мие косата. Например аз бях на гости в София и косата ми стана една мекичка лъскава, но като се примера към вкъщи косата ми е развалина. НО всяка коса си е различна.

Ето карта за водата, ако на някоя се интересува

Общи условия

Активация на акаунт