Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 85

• 72 765
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Между другото - какво ще кажете за това дали има по-подходящи или не шампоани, козметика и прочие според типа вода? Нпр немците са си пословично с по-твърда вода, тоест означава ли, че шампоаните за техния маркет наистина биха били по-подходящи за твърда вода и при нас.

Понеже нали забелязах и аз и още някой, че има промяна според това с каква вода се използва даден продукт. Далеч съм от идеята да съм като Клеопатра и да се къпя в мляко хаха, но се замислям - както праха за пране, верото и прочие например се дозира по различен начин и по различен начин върви експлоатацията на продуктите според съдържанието на микроелементи и твърдост на водата в конкретен регион, не би ли следвало да има значение и за измиваната козметика за лице и коса?

При мен нпр проблема категорично се появи след преместване в район, където водата е изключително твърда, в София и Търново не съм имала такъв проблем за сравнение, като пътувам също го няма на места, а използвам еднакви продукти (не разчитам на тези по хотели в никакъв случай). А още повече се влоши като монтираха някаква нова филтърна система за пречистване от общината през изминалата година (и съдове и всичко излиза побеляло, представям си какво й е на кожата и косата, скалпа). Ръждивия оттенък на косата откъде идва го разбрах с четене и започнах поне веднъж месечно да измивам с clarifying шампоан (използвам синия на Балеа от професионалната серия).

# 451
С тънка и гъста коса съм и аз, омазняваща се на втория ден. Сега като я скъсих стои леко по-обемна, но омазняването си е същото. Абсолютно не съм видяла разлика какъв шампоан или маска ползвам, все ги сменям, резултатът е един и същ. Опитвала съм да я мия по-рядко за определен период - абсолютно никаква разлика няма. Единствено ме спасяват сухите шампоани, като най-доволна съм от този за обем на Batiste, но пък е доста агресивен. Пръскала съм и морска вода в корените и по дължините, когато оформя къдрици, но тя доста изсушава и гледам да използвам по-рядко. Отдавна се каня да пробвам и пудра за обем, благодаря за отзива за тази на Got2B, тъкмо щях да се нахвърля към тази на Taft. Иначе съм чувала доста и за бебешка пудра, че върши добра работа.

# 452
Да, това имах предвид, че ако мия, когато се омазни сама, с подходяща козметика, следвам нейния ритъм, то тогава няма как да я премия и да я накарам чрез мои действия да се омазнява повече от нормалното за моята коса.

И аз точно това правя, просто за тънките и склонни към омазняване коси нормалното е 2 дни, за останалите повече... Години наред съм си сушила косата със сешоар, боядисвам я от 15 години най-малко. Първите 2 миения след боядисването държи малко повече, след това се връща към нормалните настойки Joy Всичко ми е наред със здравето, хормони и тн.

# 453
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо алтернативно на Одорекс? Пречи ми това, че се потя доста като съм с по-прилепнали блузи и потници, въпреки че не мириша въобще. Та ми трябва нещо да спира самото потене като одорекса, единствено за него ме притеснява, че се води вреден и хората казват, че след време почва да има странен мирис.

# 454
Скрит текст:
С тънка и гъста коса съм и аз, омазняваща се на втория ден. Сега като я скъсих стои леко по-обемна, но омазняването си е същото. Абсолютно не съм видяла разлика какъв шампоан или маска ползвам, все ги сменям, резултатът е един и същ. Опитвала съм да я мия по-рядко за определен период - абсолютно никаква разлика няма. Единствено ме спасяват сухите шампоани, като най-доволна съм от този за обем на Batiste, но пък е доста агресивен. Пръскала съм и морска вода в корените и по дължините, когато оформя къдрици, но тя доста изсушава и гледам да използвам по-рядко.
Отдавна се каня да пробвам и пудра за обем, благодаря за отзива за тази на Got2B, тъкмо щях да се нахвърля към тази на Taft. Иначе съм чувала доста и за бебешка пудра, че върши добра работа.
За тази на Тафт отзиви където видях предимно бяха негативни... обаче по това което описват и се оплакват, може пудрата да не струва, а може и те да са прекалявали с количеството. Тия дупки на "солницата" подвеждат да поръсиш по-стабилно, а това е после живо бедствие. За всеки случай съм я оставила точно нея за последна опция ако ми трябва а не мога да си купя друга. Но си го имам на ум че може и да не е толкова лош продуктът - същите оплаквания имаше в темата и от пудрата на Балеа от 1-2 потребителки мисля, а аз я ползвах с години и си ми беше чудна, че и по-евтина беше. Тафт е по-стара и по-популярна марка, не изключвам и това да е единствената причина за повечето отзиви като брой отколкото за Балеа.
Бебешката пудра замества сухите шампоани че абсорбира омазняването, не може да свърши работата на пудрата за обем. По-неудобна и трудна за нанасяне в корените е, иначе е пък по-евтин вариант от сух шампоан на спрей. За който е с права коса и е сравнително лесно да сресва и изчетква остатъците, сигурно не е зле. Вероятно би било плюс и ако косата не е тъмна.

# 455
Моята права коса е отнасяла чат-пат бебешка пудра вместо сух шампоан. 😂
Имам една пухкава четка за пудра, с която съм я слагала.
Както вече е отбелязано, ефекта е като при сухия шампоан и лично при мен е добра алтернатива, въпреки че ползвам изключително рядко.

# 456
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо алтернативно на Одорекс? Пречи ми това, че се потя доста като съм с по-прилепнали блузи и потници, въпреки че не мириша въобще. Та ми трябва нещо да спира самото потене като одорекса, единствено за него ме притеснява, че се води вреден и хората казват, че след време почва да има странен мирис.
Новата рексона пробвахте ли ?дават я по силна формула ..
Но аз аналог на одорекс не съм срещала честно казано мн е ефективно ..

# 457
Има алтернатива на Одорекс- преди много години ползвах кремче на Виши.

# 458
mariat, кремчето по-силно ли е от червената им ролка stress-resist 72 часа? Или е със същия ефект?

# 459
mariat, кремчето по-силно ли е от червената им ролка stress-resist 72 часа? Или е със същия ефект?
Нямам идея. Не съм ползвала одорекс, а само Виши и беше преди много години.

# 460
  • София
mariat, моля за снимка на коремчето на Виши.

# 461
Опитайте чрез Гугъл. Ползвала съм го преди 20 години.

# 462
  • Стара Загора
И аз се потя лятото повечко, понякога усещам и аромат, та от какви ли не пробвани марки от дрогерията, вкл. и Одорекс, само Eucerin 48 h рол-он ми помага. Вече половин година го ползвам и само да сменя с някоя Рексона, веднага се усеща. Юсерина сложа ли го, малко е нужно и цял ден забравям за потене. Няма неприятен мирис дори леко да се изпотя при по-голяма физическа активност, съхне бързо, не ми е оставял бели следи по тъмните дрехи и е много икономичен. Има 2 бр за 28 лв в Софарма и скоро поръчах от аптека Гален дори за 22 лв двойка. Горещо препоръчвам. Половинката също е с него, всъщност и той ми го препоръча, не го заменям вече.

# 463
Аз също съм много доволна от Юсерин. Зимата ползвам други продукти, които се водят натурална козметика, но лятото, особено ако имам важни дни / поводи, задължително ползвам Юсерин, изпотяване пак си има, но миризма не.. Точно вчера си взех въпросния комплект, аз го намерих за 29 лв: вкл. 2 * рол-она без алуминий и алкохол (има и със).

# 464
Ако е за изпотяване, тоест минимизиране и без миризма точно от червената ролка на Виши съм доволна аз: 72 часа stress resist. Но изпотяване си има през лятото дори и с нея. Споменавам го, защото Одорекса наистина стопира изпотяването, въобще, грам няма, а с другите ролки, поне, които съм използвала, дори и по-силните на Виши не е така. Изпотяването се минимизира, но не изчезва, чак до сухота. Разбирам защо се търси алтернатива и затова ми стана интересно и крема на Виши дали е по-силен от ролките. Заглеждала съм го, но не съм пробвала, може би точно заради структурата (крем).

Общи условия

Активация на акаунт