Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 44 194
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро, момичета. Утре е и нашият голям ден. За пръв път правим инвитро. В чуденка съм 1 или 2 ембриона да върнем. Според ембрионолога, следва да са 2, но лекарят предлага 1. Ембрионите утре ще са на 5 дни. Останалите ще замразим. С висок естрадиол съм, но приемам Естрофем 2х1 и Циклогест 2х1. Какво бихте ме посъветвали.

Подкрепям казаното от Celeste_10 -  довери се на лекаря си. Аз имам един успешен трансфер зад гърба си, на два 5-дневни ембриона. Захванаха се и двата, но при мен за съжаление проблеми настъпиха при самото раждане, така че много добре знам какви рискове носи двуплодната бременност. Сега ще връщаме само едно ембрионче. Разбира се раждат се и живи и здрави близнаци, но не пречи отначало да пробвате само с единичко.

Между другото, моят трансфер също е утре. Успех!

# 571
Момичета, имам един въпрос. От това което чета май аз съм единствената на която не са й изписал естрофем след трансфер. При предните два  ми изписаха. Този път - не. И си мисля дали да не се обадя на докторката (да не е забравила) или има и други, на които не е изписан естрофем? Благодаря
Зависи на какъв цикъл ви е правен трансфера а и също какъв е трансфера☺

# 572
  • Бургас
Момичета, скоро не съм се включвала, но минавам набързо на отчет. Бяхме планирали трансфер за четвъртък, но днес ембриологът ми се обади, че е спряло развитие и отпада трансферът. Разбирам, че това че са със забавено развитие и евентуално спират да се развиват си е от качеството на яйцеклетката. Вече не знам какво да пия за това качество, какво ли не съм опитала. Всякакви предложения и идеи са ми добре дошли.

# 573
Момичета, скоро не съм се включвала, но минавам набързо на отчет. Бяхме планирали трансфер за четвъртък, но днес ембриологът ми се обади, че е спряло развитие и отпада трансферът. Разбирам, че това че са със забавено развитие и евентуално спират да се развиват си е от качеството на яйцеклетката. Вече не знам какво да пия за това качество, какво ли не съм опитала. Всякакви предложения и идеи са ми добре дошли.
При мен от Q10 след четириместен прием, от лошо качество при първата стимулация, на втората стимулация бяха оценени с отлично (всичките) едновременно с това приемах и инфолик комби.

# 574

И на мен ми казаха, че било от качеството на яйцеклетките. При мен малко се оплодиха. Но четох една статия от турски лекар, които казваше, че на преди 35 е малко вероятно да е от качеството на яйцеклетките. Явно тук в България с това се оправдават

# 575
  • Бургас
При мен от Q10 след четириместен прием, от лошо качество при първата стимулация, на втората стимулация бяха оценени с отлично (всичките) едновременно с това приемах и инфолик комби.
Те като ги извадят Я и казват, че са хубави, но предния път на стимулиран цикъл върнаха на 3ти ден 2 ембриона, които бяха със съвсем леко забавено развитие, а сега на естествен цикъл е спряло развитие на 3ти ден и си е останало с 4 клетки, последно както вчера е било. Уж ми каза, че изоставане повече от 24ч е критично и все още не се били разделило, затова са го отписали и отлагат трансфера.
Коензим пих сума ти време, ресвератрол, мио инозитол, р-ала, вит Е, Д+К2, В 12, в комплекс, фолиева, и др, ама изглежда не е достатъчно. Вече ми трябва магия…

# 576
Те като ги извадят Я и казват, че са хубави, но предния път на стимулиран цикъл върнаха на 3ти ден 2 ембриона, които бяха със съвсем леко забавено развитие, а сега на естествен цикъл е спряло развитие на 3ти ден и си е останало с 4 клетки, последно както вчера е било. Уж ми каза, че изоставане повече от 24ч е критично и все още не се били разделило, затова са го отписали и отлагат трансфера.
Коензим пих сума ти време, ресвератрол, мио инозитол, р-ала, вит Е, Д+К2, В 12, в комплекс, фолиева, и др, ама изглежда не е достатъчно. Вече ми трябва магия…

Чувала съм за добавките на доктор Стаменов. Че много помагали. Вие в коя клиника сте

# 577
Причините за спиране на развитие на ембриона са многобройни. В тази статия са обхванати част  от тях (може да се преведе с Google translate).
За подобряване качеството на яйцеклетки и сперматозоиди, аз се ръководех от книгата всичко започва с яйцето. Има доста добри насоки за добавки и правилната им форма.
https://www.indiraivf.com/blog/what-could-cause-embryos

# 578
  • Бургас

Чувала съм за добавките на доктор Стаменов. Че много помагали. Вие в коя клиника сте
Пих ги 3 месеца, преди тях пих и s femme, ova boost и доста други. Сега ми предлагат Opti ova та вече не знам какво са взема. Реално от 1 година насам аз пия засилено добавки за подобряване качеството на Я.

# 579
Момичета, имам един въпрос. От това което чета май аз съм единствената на която не са й изписал естрофем след трансфер. При предните два  ми изписаха. Този път - не. И си мисля дали да не се обадя на докторката (да не е забравила) или има и други, на които не е изписан естрофем? Благодаря

Аз също нямах изписан естрофем, като правихме ЗЕТ трансфер

# 580
Аз съм с ниско АМХ, (около 0.5), и аз заложих на препоръките от Всичко започва с яйцето и приемах убиквинол, Р-алфа липоева киселина, NAC, витамин Е - всяко от които си го самоназначих, но което и репродуктивният ми специалист одобри. Освен това приемах Orthomol Vital.
Имам 4 пункции, на ЕЦ, от които изкарвахме между 1 и 3 яйцеклетки, които без проблем се оплождаха, но 50% от тях спираха да се развиват на 5-6 ден.
В момента съм в 10 г.с. от първи ЗЕТ с 1 бластоцист, което на фона на мрачните прогнози преди началото на опитите, от лекаря ми, си е постижение и много се надявам всичко да е наред до финал. Няма как да не го отдавам като принос и на добавките… Simple Smile

# 581
  • Бургас
Аз съм с ниско АМХ, (около 0.5), и аз заложих на препоръките от Всичко започва с яйцето и приемах убиквинол, Р-алфа липоева киселина, NAC, витамин Е - всяко от които си го самоназначих, но което и репродуктивният ми специалист одобри. Освен това приемах Orthomol Vital.
Имам 4 пункции, на ЕЦ, от които изкарвахме между 1 и 3 яйцеклетки, които без проблем се оплождаха, но 50% от тях спираха да се развиват на 5-6 ден.
В момента съм в 10 г.с. от първи ЗЕТ с 1 бластоцист, което на фона на мрачните прогнози преди началото на опитите, от лекаря ми, си е постижение и много се надявам всичко да е наред до финал. Няма как да не го отдавам като принос и на добавките… Simple Smile
И аз ги приемам тези добавки от около година почти, но ембрионите или се развиват бавно или спират, не стигат до бластоцист Sad Трябва ми вече някаква магия…. И пари, че направо не знам вече.

# 582
Таничка, как сте с мъжкия фактор, там проверихте ли всичко- ДНК фрагментации, кариотип...Щом приемаш добавки от 1 година, ако са в правилните дози не би трябвало да са ти лошо качество яйцеклетките, особено ако си спазваш и хранителен режим и спорт. Да не би нещо при процедурата да не ги вадят в правилното време.

# 583
  • Бургас
Таничка, как сте с мъжкия фактор, там проверихте ли всичко- ДНК фрагментации, кариотип...Щом приемаш добавки от 1 година, ако са в правилните дози не би трябвало да са ти лошо качество яйцеклетките, особено ако си спазваш и хранителен режим и спорт. Да не би нещо при процедурата да не ги вадят в правилното време.
Предните 2 пъти закъсняваха да, първия път на ЕЦ не успяха да извадят, беше настъпила ову. Втория път на стимулиран от 6, 4 вече бяха презрели, оплодиха двете годни, но те се развиваха една идея по-бавно, трансфер на 3ти ден и неуспех. Сега на ЕЦ, ембриона спря развитие днес 3ти ден.
Само кариотип не сме правили, но док каза че няма нужда, защото и двамата имаме дете от предишен брак и не е имало никакъв проблем. Мъжкия фактор е норма, искат го за донор.

# 584
Значи според мен най-вероятно нещо при процедурите/стимулациите изпускат правилния момент да ги извадят. Остава вариант да пробваш евентуално при друг лекар/болница.

Общи условия

Активация на акаунт