Любители на котки - Тема 181

• 35 516
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Може ли малко броколи?

# 121
Аз го пробвах Уши, подуши ги и избяга с 200.
Виж ако е месо ще е първи.

# 122
А, всеки ден е почивен след 8 ч. за нашия дзвер. Търчи като кон и беснее от пет и нещо и като тръгнем за работа се опъва и цял ден спи.

# 123
И Тути не ги хареса,на заден план имаше месце,сигурно затова душеше hahaha

Уши сниман като за корица! Heart

# 124
Joy

И Уши е така, беснее и като излязат всички ляга, гледаме го на камерата и цял ден спи. То сега вече аз съм вкъщи, но режимът е същият.

# 125
Тази сутрин пуснахме Блеки навън. Поиграха малко с мъжа ми в двора и излезе извън Таласъмското царство. Пообикаля около час и се прибра в нашия двор. Сега дебне птички. Joy

# 126
  • София
Пообикаля около час и се прибра в нашия двор.
Джони: "Прибрал се е щот не е намерил ядене" Joy
Браво на Блеки. А и на теб. Аз нямам смелост да ги пусна.

Онзи ден със сина ми разхождахме Аш в училищният двор. Аш показа на децата как се гонят гълъби, хукна и повода ми излетя от ръката. Той легна на земята да дебне, а децата хукнаха да го хващат.
После им показа как се катери. Всички магарии на куп.

Мислела съм да го пусна, но не съм сигурна дали ще се върне при мен.

А Дейзи ми отговаря когато я викам по име. Но най-вероятно с думите "Добре де, добре, чух те".

# 127
Умирам от страх, АнМари. Само обикалям прозорците да го гледам къде е. А само като не ми е пред погледа и чуя някое съседство куче вблизост и ще ми изхвръкне сърцето. Но го виждам колко е доволен и се радвам. Най-вече искам да е щастлив. Казвам на мъжа ми, че искам да се прибере поне вечерта. И той ми казва,ако не се прибере, значи не ни обича. Grinning

# 128
АнМари, съвсем различно е да живееш в къща с двор и котката спокойно да щъка в двора и само там, или да живееш в блок и да пуснеш котка без контрол на вън.
Блеки постепенно си опознава територията и я смята да своя. Там няма чужди хора, чужда котка ще бъде прогонена, чуждо куще ще доведе до бързо спасение на някое дърво.
Съвсем различно е в софийската лудница.
Писала съм и преди. Предишната ми котка щъкаше на вън, когато беше на село. Никакъв шанс да я хванеш на двора или да я свикнеш и тя да се прибере. За това се затваря ше привечер, като се прибере да яде. Един единствен път се прибра, като я свикнах. Но това беше веднага след челен сблъсък с язовец в тъмното. Връхлетя веднага вътре и вина половин час, преди да си върне нормалния вид - беше доста по-дълго от нормалното, опашката изглеждаше като огромна четка за миене на шишета. А си беше обикновена късокосместа котка.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 11:19 от Недоволна

# 129
  • Бургас
Мини, много хубава градина.
Завиждам благородно, честно.

Ей този звяр с миличко изражение първо изкърти вратичката.
След това изхвърли дрехите.
Сложих кашон, скъса се да мяука.
Махнах кашона, миряса.
Явно съм му навлязла в личното пространство...

# 130
И нашият котарак разучава жилището, скоро си намери едно хубаво скривалище в гардероба, итересно, обаче, ако му сложа някаква възглавничка да на пода, не ляга на възлгавничката, а винаги на голия паркет до нея. Скоро бях сложила празния леген и той вече в него спа, докато имаше дрехо, обаче, не влизаше. Имаме 2 кожени кресла и винаги ги завивам с нещо, да не ги надраска. Веднъж бяхме оставили едното незавито и той легна веднага, цял ден на него спа.Някак си, като има вещи и предмети - значи не е за него.

# 131
  • София
Шели обожава да спи върху дрехите ни. Цялото легло да е само за нея, ако има метнат един суичър в ъгъла, тя ляга върху него. Ако е сгъната купчина чисто пране, тя се опитва да се набуда между дрехите. Много обича да спи в гардероба, просто прибирам дрехите, върху които спи, в една икейска кутия с цип, иначе нямат изчистване космите.  Забелязала съм, че не харесва одеяла и дрехи от полиестер, може би я наелектризират. Умира си за вълнен филц обаче. Има една такава филцова пещера куб, знаете тези икейските етажерки, както и едно друго гнездо, което стои на пода, на слънчице, много обича да спи там.

# 132
Моля покажи ги тези Икейски етажерки, гнезда, аз търся да му купя нещо за лежане, като къща, но по-голямо, защото е едър и в 30х30см може да влиза, ама се мъчи, като спи, или главата, или лапичка - отвънка. Искам и нещо за катерене, много обича височини, прежалила съм стените-ще му правиме някаква джунгла.
А през юни сме на почивка и ще трябва да остане сам, е, някой ще помоля да го храни, че тия автоматичните роботи, не знам ако запецнат... и не го нахранят?
Дали мога да го гледам с камера дистанционно на телефона си? Трябва да намеря някоя камера да инсталирам.

# 133
  • София
Това е етажерката, само че нашата е с 5 рафта. Хралупата на Шели е най-горе. На долните рафтове има такива кутии, съхраняваме там по-рядко ползвани дрехи, но тя се катери по тях до къщата си.

Бях ѝ взела първоначално такава икейска хралупа, правена е за този модел етажерка, обаче Шели я унищожи за няколко дни. Разкъса целия плат отвътре и почна да гризе картона, от който са направени стените. Реших да потърся нещо по-издръжливо и поръчах такава от филц, много съм доволна, котката я обожава, а и лесно се чисти с прахосмукачката. Шели не е голяма котка, 3.5 кила, има място за поне още една като нея вътре Grinning

А филцовото гнездо за пода е такова, също ѝ е много любимо. Просто пробвах с различни стандартни легълца и постелки от зоомагазините, нищо друго не одобри.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 12:41 от MojaveGhost

# 134
  • Бургас
Току-що осъзнах, че аз съм си виновна.
Не съм му предоставила хралупа и горкият сам трябва да си направи...
Ако попитате него, гардеробите са за скривалища на котки.Не за дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт