Любители на котки - Тема 181

• 35 491
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
Няма ли как да се види да не му липсва нещо като елемент на котето Sad сигурно ли е, че е от бактерия?

# 106
  • Варна
Предният път на Милчето ѝ направиха много изследвания. Така и така под упойка, даже зъбният камък ѝ изчистиха. Кръвните изследвания за котка над 10 годишна бяха много добре.
Да де, ама не може човек да я прегледа. Направо се бори все едно за живота си.
Мисля, че е същото, афти. Ще кача една снимка, мисля, че и вет имаме в темата.
Вляво издутината.
Притеснявам се, че ветът ще каже така или иначе искам да я видя и тя като не дава да я прегледат.....

# 107
Коги не можеш да си намериш очилата
https://www.facebook.com/groups/kotkomania/permalink/1891538494563831/

# 108
Хора, от много време не съм се вясвала при вас. Сигурно не ме помните. Blush
 Имаме британец на три години и три месеца. Кастриран е . От няколко дни е ужасен. По цяла нощ обикаля къщата мяука и мърка. Има храна, вода, няма причина да се държи така. Какво може да му има? Може ли да е разгонен, въпреки че е кастриран ? Не знам какво да го правя. Пробвах да го гушкам, не иска. Карах му се - не спира. Като започне кум три часа и така докато не станем в шест. Някакви идеи какво да го правя?

# 109
Здравейте.И аз от известно време имам проблем с моят котарак .На една година е и всяка сутрин в 04.00ч. се буди и буди само мен, като започва да ме хапе, докато не стана.Не е гладен, поне в купичката му има храна .Ставам, отварям пауч, яде и пак идва, да ме хапе, докато не стана напълно и след това вече е спокоен, играе, гледа през прозореца.Моля за съвет?

# 110
И аз идвам с оплакване. Блеки ми е пишнал на леглото, отново. Разликата е че този път е съвсем малко. Не е мокро, а само мирише, когато го подушкаш. Предният път като се изпишка в леглото, говорих с ветеринарите и според тях е от стрес. Питах от какво може да се е стресирал, казаха че може да са някакви незначителни неща. Та, сега не знам да го водя ли на доктор, да ходя ли само аз и да се консултирам там на място.
Ще разкажа и нещо, което се случи вчера и може да е оказало влияние. Понеже сложихме петвалентната ваксина преди две седмици в четвъртък и определихме утрешния петък като деня, в който ще го пуснем само с нашийник да излезе и да си обикаля, последните 3-4 дена излизаме с нагръдник и повод на разходка. Да си е огледал царството, да си остави аромата и т.н. Това от своя страна доведе до постоянно висене на вратата и неистово мяукане да излиза. Чак на агресия го избива, ако не го изведеш навън. Вчера се появява едно коте, което си влиза в двора като удома си. Реших аз да излезем с Блеко навън, да види натрапника, че тук има друг господар. На мен ми беше ясно че другата маца ще се уплаши основно от мен и ще избяга. Блеки естествено хукна да я гони и аз тичам с него. След това се прибрахме.
Кога си е свършил работата на леглото, нямам представа. Разбрахме като тръгнахме да си лягаме и той дойде да душка одеалата.

# 111
  • Бургас
Мини, може и да маркира.
Моята гад пр@пика нов матрак и нова възглавница, да си ги маркира.
Мъжките, макар и кастрирани, си маркират техните си неща.
Вземи по някакъв начин урина за изследване, но си мисля, че иска да си остави миризмата на всичко ново.

# 112
Нашата Пухана сутрин/ около 5 - 6 часа / идва в спалнята и ляга върху мъжа ми и той започва да я масажира, тя полежи малко и пак изчезне. Но всичко това го отдавам на биологичния й часовник. Вечер примерно много често си ляга в спалнята преди нас към 8 - 9 часа и после се налага да я пренасяме в дневната на дивана - предимно там спи на лежанката.
Но като цяло и да е глух дявола е много тиха, рядко мяука или подивява.

# 113
  • Варна
Ходих днес до вета. Без Мила. Видя снимките. Каза, че би предпочел да огледа устната кухина лично, но предвид трудната за преглед котка, реши да изпише лекарства. Антибиотик, пробиотик, имуностимулант и зеленото лекарство за намазване. Лечението с антибиотика е около 20 дни. Горе долу по цял ден трябва нещо да ѝ давам.
Голяма борба ще пада!

# 114
Лекарството на Мишето е гъсто и кафяво, лесно се изстисква. Засега се справяме без проблем, даже това, което ми остане по пръста, тя го облизва.
От седмица някъде, у дома се ужасяваме, че ще стане шест сутринта. Joy Двете магарици тичат, гонят се и събарят разни неща. В седем и нещо решават, че трябва да закусят. Едва в осем лягат и се успокояват. А ние излизаме, кой за работа, кой за училище. Да ги утрепеш направо. Joy

# 115
Ходих днес до вета. Без Мила. Видя снимките. Каза, че би предпочел да огледа устната кухина лично, но предвид трудната за преглед котка, реши да изпише лекарства. Антибиотик, пробиотик, имуностимулант и зеленото лекарство за намазване. Лечението с антибиотика е около 20 дни. Горе долу по цял ден трябва нещо да ѝ давам.
Голяма борба ще пада!
Синулокс ли е антибиотика? Течния Зодон също е много подходящ при афти и язви. И само с гранофурин ако мажеш, пак би трябвало да свърши работа.

# 116
  • Варна
Клиндавет пише на опаковката. Клиндамицин.
Зодонът си го записвам, ако не успяваме с грануфорина
Днес не успяхме да я намажем, но хапчетата съм дала почти без да се усети
.Докторът каза, че само със зеленото не е оптимистично. Питах специално.

# 117
Клиндавет пише на опаковката. Клиндамицин.
Зодонът си го записвам, ако не успяваме с грануфорина
Днес не успяхме да я намажем, но хапчетата съм дала почти без да се усети
.Докторът каза, че само със зеленото не е оптимистично. Питах специално.
Зодонът и той е клиндамицин. Течен. Със спринцовка за дозиране в опаковката.

# 118
  • София
Minnie.Mouse, бях гледала едно предаване от "Моята котка от ада", където двете домашни котки се побъркваха да маркират. Осветиха в тъмното със специално фенерче и маркираното фосфоресцираше буквално навсякъде - стени, шкафове, плотове, дивани... Установиха, че причината са уличните котки, които минават през двора и често отиват до входната врата или до прозорците. Разтревожени от това, вътрешните котки маркираха, за да очертаят територията си. Не помня точно какво направиха, но ограничиха достъпа на чуждите котки в двора и домашните спряха да маркират. Напълно възможно и Блеки да очертава територията си.

Дано Мила се повлияе по-скоро от лечението!

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 18:16 от Тaня67

# 119
Днес ни е почивен ден

Общи условия

Активация на акаунт