С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 598
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Аз явно съм куку. Добре, че няма да съм свекърва.
Какво обидно намери в "ми айде, иди поработи малко, щом се налага"?
Не, наистина не разбирам.

Ами мъжлето ръботи и се къса, ама лошата снаха само седи и нищо не прави. Айде малко и тя да ходи да се помъчи, няма тука да ми пуши цигара от цигара. Това подразбирам аз от случката. Неглижирането на работата на снахата.

# 676
  • София
Добре.
Ама не разбирам обида от тази реплика

# 677
Имам наблюдения, че много хора на 50+ години не възприемат хоум офиса като нормална работа, а по-скоро работене там на нещо и почивка, време за лични и домакински занимания.

# 678
Добре.
Ама не разбирам обида от тази реплика

Обидата идва от неглижирането. Едва ли не едната пуши цигарки, докато нейното чадо се пъне.

Файър, така е. Просто не могат да разберат, че мотивацията да си вършиш работата не се определя от локацията и наличието на мениджър на съседното бюро.

Аз вкъщи работя повече, отколкото в офиса.

# 679
Аз от вкъщи съм много по-продуктивна. Но и в офиса, и вкъщи ми се е случвало да не мога да стана от стола от работа.

# 680
  • София

Ами мъжлето ръботи и се къса, ама лошата снаха само седи и нищо не прави. Айде малко и тя да ходи да се помъчи, няма тука да ми пуши цигара от цигара. Това подразбирам аз от случката. Неглижирането на работата на снахата.

Ако е казала нещо от сорта "Ми той сина ми само работи, хубаво е да не е само той" или нещо такова разбирам. Ама горната реплика през ум не би ми минала, че е заяждане, просто тя казва, че отива също да работи и другата ѝ отговаря, че щом се налага - да работи.
П.С. Баща ми ми звъни на работа.
Той: Какво правиш?
Аз: Работя.
Той: Е, така е. Трябва да се работи.

За мен е това.
Наистина не виждам нищо обидно.
Имам усещането, че вместо да си живеят спокойно някои жени толкова са се вживяли (даже не мога да определя в какво), че каквото и да каже свекървата смятат, че е засягане или обида. И си тровят нервите за нещо, което дори не е имало умисъл.
Мен целенасочено са се опитвали да ме заядат, че съм дебела, аз отговарям саркастично и ми е точно през оназ работа, дето я нямам, а какво остава да се вглъбявам в някаква случайна реплика дали аджеба не е заяждане.

# 681
Абе колкото и да сте продуктивни, никога не можете да се уморите колкото сина на мама и тя да ви пожали, тъй че няма какво да се пънем… 😀

# 682
Наистина ли изчетохте всичко 😳
Само разбрах, че свекървата не я изслушвала и я прекъсвала. Невъзпитано, разбира се, но ако девойката говори така както пише, без паузи, без поемане на дъх и нов ред, трудно си е 😉
Тази свекърва да не е българка под прикритие 🤣
Да, прочетох всичко.
Да не прочетеш всичко и да коментираш, за мен е същото, като да не изслушваш, а да даваш мнение.

# 683
Честно казано и аз не намирам репликата за обидна.
Като чета какви свекърви има и сериозно оценявам моята. Добра жена е и се държи чудесно с мен, гледа да не ме обиди някак (макар че аз трудно се обиждам) и ми се радва. Нямам оплаквания.

# 684
Честно казано и аз не намирам репликата за обидна.
Като чета какви свекърви има и сериозно оценявам моята. Добра жена е и се държи чудесно с мен, гледа да не ме обиди някак (макар че аз трудно се обиждам) и ми се радва. Нямам оплаквания.

Е, може би чак обида не, но ѝ е станало неприятно явно на жената...
Моята ми беше казала, че съм украшение в дома на детето ѝ. Такива бисери ръси,че за 10 г трябваше да ги събера и да издам книга.

# 685
Жената те намира за хубава, радвай се 😃
Някои реплики наистина може да звучат странно, но животът е по-лек, ако не дълбаем зорлем.

# 686

А от какво се разбира, че свекървата неглижира работата на снахата, а синчето работи, та се къса. Той въобще не е споменат.

Освен това, горното е доста обичайна реплика, с която някой прекъсва разговор в работно време, независимо хоум офис, или не - Айде, че трябва да работя. -  Щом се налага...

# 687
Ние от доста време наистина работим постоянно. Проблемът е, че както някой горе каза, синът е винаги много уморен и за жалене, то затова и споменах всъщност, че и аз отивам, да не започне пак с горкият той. Някак ми се дощя да я успокоя ли, де да знам, че макар да е вече вечер и той още да работи, ние сме двамата и аз съм рамо до рамо с него там. Според нея от предишен път само местя картинки. "Иди поработи малко" ми е все едно така от дъжд на вятър поработвам за кеф или ако се случи нещо наложително. Почти ми мина, това няма да се поправи, винаги по-тежко ще му е на него. Аз само пърхам наоколо.

# 688
Понякога една дума променя целия смисъл.
Думата "малко" в случая звучи умаловажаващо, според мен.
А и не забравяйте, че голяма част от значението се определя и от тона, с който нещо е казано.
Изумявам се как от прочетено изречение на непознат човек, някои хора решават че са усетили смисъла по-добре, отколкото този, който го е чул на живо, че и познава добре говорещия.
Аз поне винаги усещам, когато някой ме "клъцне", дори когато е маскирано. То си личи.
Не сме безчувствени, та хептен до не го отразим, то човек да не посмее да отдели две минути във форума и веднага го обвиняват в обсесия.
Какво да кажем за свекървите тогава, които постоянно висят в темата и коментират. Wink

# 689
Не е само тона, зависи и от кого идва репликата. Когато е от свекървата задължително ли трябва да е с лошо? Ако майката на момичето е казала тази реплика? А ако е приятелка? Пак ли ще търсим лош умисъл? Наистина има гадни свекърви, но има и снахи дето искат от свекървата да не диша.

Общи условия

Активация на акаунт