С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 606
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Охх не знам как успява (малко при немците всичко е изчислено , понеже съм родена в Германия л, извинявам се за правописни грешки)  , единия път я видях че хвърли “екстрата” 😀. Аз съм наобратно всеки път готвя като за петима. Наистина имах нужда да измрънкам малко, не е кой знае какъв проблем ама малко множко ми дойде и на моя приятел му е доста кофти и просто недоумявам такова отношение от родител към дете, към снаха ясно 😀 Ама малко като прочетох някои момичета с какво си имат работа , направо нищо не е моето.

# 661
И тази свекърва е яко дразнеща. Хубавото е, че мъжът си е на място и не заема нейната страна.

# 662
Как не знаеш немски като си родена в Германия.

# 663
Как не знаеш немски като си родена в Германия.
А, де?

# 664
Честит празник, дами! Да сте живи и здрави, много да ви слушат мъжете и по-малко да ви дразнят свекървите!

# 665
Хем родена в Германия,хем не знае немски? Дано не е пързалка.
Момичето си помрънка,не живеят заедно,един път в годината ще изтърпи заради приятеля си и така.

# 666
Имах съседи, с две деца, заминаха за Канада. Голямото пак по някоя дума отбира на български, почти не говори. Малкото нито разбираше нито говореше, като му говореха на български и се изключваше напълно.
И двете са раждани в България, просто едното беше много малко като тръгнаха.
Естествено причината е в родителите, на тях им беше по-лесно да превключат на чуждия език с децата, вместо да ги принуждават да общуват на български.
На други познати децата им са раждани в България, живели са доста време в Испания, сега са в Щатите. За роден език децата считат испанския, помежду си говорят на него, с приятелите си на английски, българският им е на ниво първи клас, а са вече тийнейджъри.
Но това е друга тема, просто обяснявам как може да си роден в една държава и да не говориш езика
Имах и колежка, родена в Сърбия, осиновена от чужденци. На сръбски си спомняше само няколко думи. Но иначе си казваше, че е от Сърбия, особено при общуване с хора от Източна Европа. Обаче сръбски не говореше не говореше, само английски.
Като не намериха етаж от къща, гледане на деца и буркани с храна, свекървите се хванаха за езика. JoyJoy
Свят голям, всеки човек е уникален и с различна съдба. Wink
Другият път момичето да си купи билет до България или Германия, или където може да иде на почивка или гостуване и да остави свекървата да готви на детето си каквото и колкото иска. Тръгва ден по-рано, връща се ден по-късно и много съжалявам, че не се е засекла със свека. Grinning

# 667
Наистина ли изчетохте всичко 😳
Само разбрах, че свекървата не я изслушвала и я прекъсвала. Невъзпитано, разбира се, но ако девойката говори така както пише, без паузи, без поемане на дъх и нов ред, трудно си е 😉
Тази свекърва да не е българка под прикритие 🤣

# 668
Звъня снощи на свеки да питам за днес кога ще е удобно да й закарам едни буркани, че да не носи пеша като идва, разбрахме се това-онова и тя пита - а моя син какво прави? Отговарям й - работи още, аз минах само през кухнята да пуша и се връщам натам и аз (хоум офис сме). И тя - ми айде, иди поработи малко, щом се налага. Работим заедно едно и също, обаче сякаш аз нищо особено не правя, само ако се налага. Още ми е тъпо.

# 669
Не се обаждай на свекървата в работно време. Ако тя ти звънне, кажи: Работя, заета съм, щом се чувстваш обидена от отношението й. Макар че може да е буря в чаша вода.

Opossum,
Потребителката се извинява за правописа си с раждане в Германия, т.е. тя не е живяла в България, а там, съответно би трябвало да знае немски. Иначе можеше да напише, живяла съм чужбина и затова не пиша правилно, но тя подчерта именно рожденото си място, явно и там е учила.
Както и да е, ако историята е вярна, свекървата не я харесва, да се опита да сведе посещенията до минимум, ако може.

# 670
Хем родена в Германия,хем не знае немски? Дано не е пързалка.
Не бързайте със заключенията. Има деца родени в България, които не знаят български.
В тоя свят пълен с емигранти може да се родиш в една държава, двамата ти родители да са от други две различни държави и да живеете в трета държава. Децата научават най-лесно езика на държавата, в която живеят. И не всички изгарят от желание да учат езика на държавата, в която са се родили, че и даже на езика на родителите си.

# 671
Звъня снощи на свеки да питам за днес кога ще е удобно да й закарам едни буркани, че да не носи пеша като идва, разбрахме се това-онова и тя пита - а моя син какво прави? Отговарям й - работи още, аз минах само през кухнята да пуша и се връщам натам и аз (хоум офис сме). И тя - ми айде, иди поработи малко, щом се налага. Работим заедно едно и също, обаче сякаш аз нищо особено не правя, само ако се налага. Още ми е тъпо.
Айде, свекървите сега ще те нападнат. Първо пак ще се почне сагата с бурканите. После ще извъртят нещата и ще те изкарат теб виновна.

# 672
salvina, ние също с мм работим хоум офис. При нас положението е, че никой от родителите ни не го възприема като сериозна работа. Все едно сме вкъщи и си почиваме. Понякога сме им напомняли, че взимаме добри заплати, които никой не дава, за да седиш и да не правиш нищо. Веднъж свекърва ми каза, че ми било много добре, защото една пералня ще пусна, един парцал ще врътна... пестяло се време. То време се пести от път, а аз го ползвам за спане. И не въртя парцали в работно време, случвало ми се и да забравя обедна да си взема.

Отучила съм ги за всякакво звънене в работно време, освен ако някой не умира. Имат вайбър, да пишат, ако мога, ще им отговоря.

# 673
  • София
Аз явно съм куку. Добре, че няма да съм свекърва.
Какво обидно намери в "ми айде, иди поработи малко, щом се налага"?
Не, наистина не разбирам.

# 674
Ми тя непрекъснато работи, как не разбираш.

Общи условия

Активация на акаунт