Козунаци 2023

  • 65 611
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 3 465
И аз обичам да ми е доста сладък. За мен най сладкия който съм правила /правила съм на Ваня и с лимонадата /е по тази рецепта. И правя вече само него

# 391
  • Мнения: 3 652
🤣🤣🤣 как ще намалявам. Аз искам да увелича, ако не е сладък 🙈🙊😁ти ме караш да намаля.
Просто 1 път в годината хапвам и искам да е сладък и ароматен.
На конци може и да не го докарам,  защото не мога добре да меся и имам само ръчен миксер та поне да е вкусен.
Миналата година на Приказната и есенцията и увеличих и подсладителя и пак не стана ароматен и достатъчно сладък.
Та вярно всичко е на вкус, че и за нейните големи хвалби има, но все пак питам.
1 кг. брашно спокойно може да понесе 300 гр. захар, така че можеш спокойно да си сложиш на вкус.

Сетих се, че някой питаше за козунак без яйца.
Могат да се заменят с не напълно узрели или зелени банани. Заменя се животински протеин с растителен. Ако теглото на яйцата трябва да е около 390 до 430 гр. се замества със същото количество банани, блендирани заедно с мазнината и се добавят накрая.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 14:38 от Sysly

# 392
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
🤣🤣🤣 как ще намалявам. Аз искам да увелича, ако не е сладък ...
...
Не съм разбрала, но няма значение - затова рекох, че е въпрос на вкус - увеличаваш, намаляваш...
Правилото е максимум 340г захар на 1кг брашно.

# 393
  • София
  • Мнения: 12 238
Козунакът, с лимонада на Ваня сладък ли става? Как е на вкус, който го е правил може ли да сподели?
Миналата година правих по Приказната кухня и уж и подсладител сложих и пак ми беше леко безвкусен и не толкова сладък.
Тази година май ще опитам този с лимонада, че още от миналата чета коментари със хвалби.
Може би само аз не си паднах по този козунак, ми.. не е моята рецепта, не ми хареса, но ти го направи, опитай го.
ето го- -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/04/blog-post_9.html
Видях един мармалад от калъп в едно магазинче и ще ходя да го търся. ...........
Да, на калъп е подходящо, защото никога не се разтича, това е предимството на този мармалад. Всяка година правя мармалад заради козуначени кифлички, този ползвам и е много хубав. Даже не добавям нито орехи, нито галета,  нито бисквити направо поставям резените .
ЯБЪЛКОВ МАРМАЛАД
Скрит текст:

# 394
  • Мнения: 5 530
А тази лимонада усеща ли се ? Гледах я във видео каза, че може и фанта лимон или портокал всеки да си реши. Лимонадата го правила по жълт. Чудя се какво да купя. Тя има и рецепта за 1 доза и утре може да го пробвам.

# 395
  • София
  • Мнения: 12 238
А тази лимонада усеща ли се ? Гледах я във видео каза, че може и фанта лимон или портокал всеки да си реши. Лимонадата го правила по жълт. Чудя се какво да купя. Тя има и рецепта за 1 доза и утре може да го пробвам.
Не, не се усеща, но и не разбрах какъв смисъл има от нея. Не повторих тази рецепта.

# 396
  • In transit
  • Мнения: 14 332
Марчева, сигирно идеята да ароматизира?

# 397
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
Марчева, сигирно идеята да ароматизира?
+ балончетата.
Абе...

# 398
  • Мнения: 15 713
Само кекс с газирано правя аз. За козунак някак не ми се вижда подходящо.

# 399
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 376
Кекса с фанта/лимонада от форума е супер, но за козунак... Аз приключих за тази година. Направих 3 дози от козунака с три втасвания на Морена и съм много доволна. Децата искат кифлички, един с локум, друг със сладко, но ще е след 2-3седмици Simple Smile

# 400
  • Мнения: 298
Един въпрос за захарта -  има ли смяна на грамажа ако се ползва демерара или мусковадо?

# 401
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
Един въпрос за захарта -  има ли смяна на грамажа ако се ползва демерара или мусковадо?
Едва ли толкова значителна, та да се коментира.   Но ще оцветяват тестото (освен вкуса), нали се сещаш. Simple Smile

# 402
  • София
  • Мнения: 12 238
Марчева, сигирно идеята да ароматизира?
Марчева, сигирно идеята да ароматизира?
+ балончетата.
Абе...
Не, не, нито аромат допълнителен, нито е станал още по висок, за е бухнал още, стана обикновен козунак, няма никакъв смисъл от тази фанта или лимонада, но това е мое мнение и не ангажирам никой. Всеки да прави това, което му харесва. Газирана вода слагам само на баница и то не винаги, но за козунак... по скоро - не!

# 403
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
Марчева, сигирно идеята да ароматизира?
Марчева, сигирно идеята да ароматизира?
+ балончетата.
Абе...
Не, не, нито аромат допълнителен, нито е станал още по висок, за е бухнал още, стана обикновен козунак, няма никакъв смисъл от тази фанта или лимонада, но това е мое мнение и не ангажирам никой. Всеки да прави това, което му харесва. Газирана вода слагам само на баница и то не винаги, но за козунак... по скоро - не!
+1
Мен никак не ме блазни идеята, затова и не съм го правила, но нека си има феновете... за всеки влак си има пътници... 
Аз си експериментирах с класическите съставки (като се сетя как ги въртях... повече яйца, по-малко мляко и обратно, повече/по-малко жълтъци, повече/по-малко мазнина)  да достигна до съвършенството за нас. Simple Smile

# 404
  • Мнения: 5 530
Тя нали е написала, че рецептата е от баба и'. По онова време са пили много лимонада и често е присъствала в почива май.Та явно затова присъства и в рецептата за козунак.

Общи условия

Активация на акаунт