Пъзели 52

• 24 694
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • Fairbanks, Alaska
Не се изразих правилно-става въпрос за пътуващите пъзели.

# 571
  • София, България
Не се изразих правилно-става въпрос за пътуващите пъзели.
Моля върнете се и прочетете последните 2 страници. В момента не можете да се запишете.

# 572
Аз не редя повторно пъзели. Винаги излизат нови, които да ми харесат:)

Хубаво е да има някакви написани правила, за да не става неудобно.

Да вметна, че състезателните пъзели(пеперуди, магазинче и лисичка) се събраха заедно с пъзела с животни от 500 части и ще пътуват заедно:)

# 573
  • София, България
Весе, забравих да спомена, че това е "любимият" пъзел на Сали. Joy

# 574
Butterfly:3, серията с Пепеляшка бяха първите пъзели, които си купих. Редила съм ги преди 3 години, но и досега са ми много любими.
Скрит текст:

Помня, че с някой едновременно редихме Пепеляшка. Simple Smile

Да , заедно редихме Пепеляшка  Simple Smile

После много харесах Питър Пан, но не можах да го намеря ,за да го купя.
Хареса ми и Рапунцел на блу бира, която имаш , но и нея не намерих никъде Simple Smile и затова само плакна очи Simple Smile

# 575
Рапунцел, в момента даже е на промоция.
https://www.ozone.bg/product/pazel-master-pieces-ot-1000-chasti-rapunzel/

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 12:24 от vox

# 576

Чудесни новини,  явно съм го проспала!поръчвам го веднага , благодаря ти !

П.С. ще се изтрия от файла на пътуващите пъзели , защото реално нямам право да участвам още .

# 577
  • София
Момичета,
Има ли голяма разлика между Black Sea и Black Sea Premium? Гледам един пъзел, който го има в двата варианта и се чудя дали е голяма разликата в качеството.
Мона Лиза, този, който взех от теб (Коледната трапеза) дали е Premium или не, ако помниш? Вкъщи е и не мога да видя в момента какъв беше. Но много, много приятно се реди. Благодаря! Flowers Tulip
Загледала съм се и в няколко Deico заради забавните им картинки. Някой, ако има и скоро ще се разделя с такъв, моля да пише. Simple Smile

# 578
А какво правим, ако и аз искам да участвам в темата, но работата ми е такава, че по 3 и повече месеца съм на път и се връщам за по 20 дни? Иначе и аз се зарибих и имам общо 4 пъзела, които чакат да бъдат наредени, но не знам кога ще се прибера. Обърках графиците за почивка и като нищо може да се прибера чак след 30.05.

Natael-1485, от чисто любопитство, ти как си ги представяш нещата? Ще разчиташ на голям късмет, пътуващия пъзел, за който си се записал да стигне при теб точно в тези 20 дни, в които си тук, да го наредиш и да го изпратиш към следващия или да задържиш пъзела 3 месеца?

Това поставя още един въпрос, който е добре да се упомене в правилата. Да се запише някакъв разумен срок за редене, примерно две седмици.

# 579
  • София
Butterfly, но си добре дошла да се поопознаем и да се включиш в пътуващите по-нататък! Радвам се, че ни разбра правилно (аз днес не мога да пиша много адекватно, че пак пиша по врем ена срещи, даже в момента).
Много често си даваме назаем пъзели, които не са пътуващи. Например, харесваш адски много пъел, който го няма наличен за продажба. Споделяш тук и често се случва да ти покажат къде го има или някой да го даде назаем (обикновено след като се познаваме, разбира се, но така или иначе все някога някой пръв се престрашава да даде пъзел на нов член на групата) Simple Smile

Natael, ако беше писал досега поне от време на време (съфорумника Влади така прави), досега щяхме да се знаем и да можеш да се включиш някак (vox поставя добър въпрос как точно смяташ, че би могъл да се справиш). Но аз лично за пръв път виждам никнейма ти днес.

vox, права си - ще запиша! Предлагам ъпдейтната версия с това, което аз бих определила:
За да се запишеш да редиш пътуващ пъзел, очакваме да си се включил/а в последните три теми и да си показал/а поне пет пъзела, за да не сме съвсем непознати помежду си.
"Три теми за една година" и става като с butterfly, която може да е писала мин година в началото, но няма кой да помни чак до тогава.
Всеки може да пусне свой пъзел за пътуващ, след като го покаже в темата и поне трима души изявят желание да го редят. За да редиш пътуващ, не е необходимо вече да си пуснал свой пъзел за редене от другите.
Пътуващият пъзел става приоритетен пред другите и е добре да го наредиш в рамките на две седмици (пъзели над 1000 части не са удачен избор за пътуващ, освен по изключение; тогава и срокът ще е по-дълъг).
След като всички наредят даден пъзел, той се връща при собственика си, освен ако той/тя не реши да го подари на някого.
Пазете пъзелите, при възможност поправете наранените парченца!

Не сме цербери, разберете, просто опитваме да не сме и пълни наивници, с които да злоупотребяват непознати Simple Smile

Иначе, аз днес упорито се опитвам да редя един Трефл, който е за Мона Лиза и трябва до събота да е готов, за да й го занеса. Поне ме успокоихте, че не само аз ще се явя с кашон пъзели Grinning Да кажа, че ще съм с ММ, защото имаме и други задачи навсякъде из града, та няма да останем за редене. Но вече толкова искам да ви видя накуп, че поне ще мина за Здрасти!

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 12:36 от ToniShu

# 580
  • гр.София
Аз напоследък нямам време за редене и само чета и лайквам Grinning
За мое щастие снощи успях да завърша един, който повечето сигурно сте редили, но да си го покажа Joy

# 581
  • София, България
Тони, аз по сбирките обикновено нося три торби пълни догоре, дете и раница. В метрото съм като тези клошари, които обикалят по кофите с разни колички, торбета и торбички. Joy

# 582
Предвиди място в торбето и на връщане, че ще ти нося котарака на Висоцки Simple Smile

# 583
  • София
All are welcome 1000 Galison

Това си беше занимавка, да издирвам всички носове и очички.
Весе, забравих да спомена, че това е "любимият" пъзел на Сали. Joy

Аналите на темата помнят всичко Grinning
https://bg-mam.ma/p/1431241/44599730

Видях се с евето и ѝ предадах колажа на Равенсбургер. За съжаление нямах никакво време да си поприказваме.
Започнах пътуващите подправки. Наредени са двата домата и някакви жълти петна Grinning Най-много да мина през Женския пазар и да купя десетина пакетчета мерудии Grinning Но пъзелът се очертава като много добър, аз само си мрънкам Grinning

# 584
  • София
Е, на Женския... па той Младосткият е до вас, я се не излагай Wink Или ти в събота ще съчетаеш занятията?

Общи условия

Активация на акаунт