"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 60

• 45 799
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте , момичета . Можете ли да ми дадете някакви насоки , днес си пуснах прогестерон в 23ти ден от цикъла по предписание на акушер-гинеколожката ми след близо година неуспешни опити . Иска ми се да вярвам че се е получило този месец с абсолютно редовен цикъл и сигурна редовна овулация . Имам разни леко странни усещания и мисли за , за това че се е получило . Та стойностите от резултатите ми на прогестерона са 58.55 nmol/L . Дали е възможно да показва бременност ? Нетърпелива съм вече да разбера 😬🤞

# 541
Здравейте , момичета . Можете ли да ми дадете някакви насоки , днес си пуснах прогестерон в 23ти ден от цикъла по предписание на акушер-гинеколожката ми след близо година неуспешни опити . Иска ми се да вярвам че се е получило този месец с абсолютно редовен цикъл и сигурна редовна овулация . Имам разни леко странни усещания и мисли за , за това че се е получило . Та стойностите от резултатите ми на прогестерона са 58.55 nmol/L . Дали е възможно да показва бременност ? Нетърпелива съм вече да разбера 😬🤞
Привет и аз съм по същият начин ден 21 от цикъла, пуснах прогестерон и и 68,9 nmol/L .. имам странни усещания и придърпвания в корема , нямам апетит .. Не знам вече какво да мисля

# 542
  • София
Момичета, имайте търпение да изчакате поне до датата на цикъла и ще се види със сигурност на ЧХГ изследване.

# 543
4дни преди цикъла си направих тест -положителен е ,но на момента придължава да ме предърпва яйчника

# 544
  • София
Това не е необичайно, около датата на първия липсващ цикъл има болки подобни на ПМС.

# 545
Казвам го, защото и аз минах покрай високият прогестерон и надеждите да показва бременност. Моят беше 74 няколко дни след ову. Бременност нямаше. Преди ову беше около 3 или нещо такова.
Покачването не прогестерона не е симптом на бременностт, а на такъв за спукан фоликул и наличие на жълто тяло, което отделя хормона.

# 546
Абсолютно подкрепям горното мнение. Високият прогестерон е признак, че е имало овулация и жълто тяло. Много рядко е признак на бременност и то ако е това се вижда чак след закъснението, защото имлантацията започва след 7-12 ден от овулацията. Много пъти съм имала висок прогестерон след овулация, а точно когато бях бременна беше нисък, разбира се нужно е да се поддържа, ако е така.

# 547
Здравейте, имам и аз едно питане. Напълно редовен цикъл на 28 дни, последна менструация на 13.5.23, овулация на 27.5.23. Та към въпроса, поддържам БТ 37.2-37.7(за първи път имам температура от както правим опити за бебе), имам 3 дни до цикъл, правих с първа урина тази сутрин шуър чек и беше отрицателен, дали е рано още да отчете или просто няма бременност? Ще бъда благодарна за мненията ви! Забравих да кажа, че вече имам едно дете на 5 години, но тогава тест правих 10дни след закъснение.

# 548
Здравейте, имам и аз едно питане. Напълно редовен цикъл на 28 дни, последна менструация на 13.5.23, овулация на 27.5.23. Та към въпроса, поддържам БТ 37.2-37.7(за първи път имам температура от както правим опити за бебе), имам 3 дни до цикъл, правих с първа урина тази сутрин шуър чек и беше отрицателен, дали е рано още да отчете или просто няма бременност? Ще бъда благодарна за мненията ви! Забравих да кажа, че вече имам едно дете на 5 години, но тогава тест правих 10дни след закъснение.
Да ,рано е ,аз направих 2 дена преди цикъл и чак след няколко часа на специална светлина се видя,че имам многоооо бледа втора черта,по-добре кръвен или някой по чувствителен тест,при първата ми бременност шуър чек ли отче ден преди цикъл,отново едва забележима черта,но след като лентата изсъхне си се виждаше .
Или в деня на цикъла или с ден закъснение, относно шуър чек,зависи от  хормона като цяло,успех,аз също очаквам менструация утре или по-скоро НЕ очаквам 🍀

# 549
Моят цикъл беше на 10.05 и трябваше да ми дойде днес. Вече 2 пъти правя престо ранен тест и е отрицателен, а на кръвния отчете, че има бременност. така че ако нямате търпение отивайте на кръвен, ако изчакайте закъснението 🍀

# 550
Моят цикъл беше на 10.05 и трябваше да ми дойде днес. Вече 2 пъти правя престо ранен тест и е отрицателен, а на кръвния отчете, че има бременност. така че ако нямате търпение отивайте на кръвен, ако изчакайте закъснението 🍀
А имате ли ПМС симптоми, защото аз имам такива всеки месец, дори и като бях бременна с първото ми дете всеки месец около датата имах такива? Реално толкова силно го искам, че вече не знам дали имам причина да се надявам от толкова разочарования. Питам за ПМС, защото някак си са леко по-различни при мен и се чудя при вас обичайни ли са или лека разлика?

# 551
Здравейте. Извинявам се за въпроса. На 1 юни ми беше цикъла с мъжът ми правихме секс и няколко пъти подред свършва в мен на 3 4 и 5 на 6 ми свърши и получих вчера леко зацапване. Възможно ли е да има бременност.

# 552
Здравейте. Извинявам се за въпроса. На 1 юни ми беше цикъла с мъжът ми правихме секс и няколко пъти подред свършва в мен на 3 4 и 5 на 6 ми свърши и получих вчера леко зацапване. Възможно ли е да има бременност.
Не, то още овулация няма настъпила, бременност има само при оплодена яйцеклетка, която има нужда от имплантиране и времето за това със сигурност не е 3 дни без овулация... Овулацията настъпва на средно 14 ден при нормален цикъл. Но в твоя случай какъвто и да ти е цикъла няма никакъв шанс да има бременност, по-скоро това зацапване е изтичане на някоя останала капка кръв.

# 553
Здравейте дами, от 2 месеца правим опити за бебче първият път не стана нищо въпреки че имах абсолютно всички симптоми и теста за ову. беше положителен...  бях толкова радостна и бях сигурна че съм бременна, но уви , лелката ме посети. Вторият път беше през Май месец, цикълът ми приключи на  15ти Май , а от 23ти Май започнахме с опитите през ден, следя си овулацията чрез приложение което ми показа че на 31ви трябва да е "денят"  на този ден също правихме опит след това повече не сме.  И така до днес.....В понеделник 12ти Юни трябва да ми дойде, освен че от време на време ми става топло въпреки, че навън е студено и имах многоо леко напрежение в гърдите  около 2 дни  нищо друго . Възможно ли е да съм забременяла? Аз съм на 25г. той на 26г.
Преди опитите бях на гинеколог казаха ми, че всичко е наред и тялото ми е готово за бебче. Купих си тест,но се страхувам да го направя, а също мисля, че още е  рано. Вие какво мислите ?
Hug

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 10:14 от Nikol2525

# 554
  • София, България
А защо не вземеш тест? Simple Smile предвид описаните полови контакти - ами, да, силно възможно е да си бременна. Отиди си вземи един тест и утре сутринта веднага след сън го направи Simple Smile то ако има бременност може и следобед да отчете след по-дълго време без уриниране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт