Майчинството счетоводно - 95

• 44 538
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Ако не се върна как ще се изчисли. Защото ще имам само 3-4м. Работни и малко болничен.

# 481
Здравейте. От месец март до сега работя на 4ч. Договор ,под наем съм и сама си плащам осигуровките и нямам възможност да се осигурявам на 8ч предвид другите разходи. Преди това имам 3м без трудов договор ,бях та борсата и карах курс провеждан от борсата. До август 2022 взимах 800лв нетна заплата. Въпросът ми е ако забременея скоро ,пр. Юни месец какво майчинство бих взимала ако продължавам да съм на 4ч . И ще се вземат ли впревивд месеците когато съм била осигурявана на по-високата сума.
Благодаря предварително

# 482
  • София
Здравейте,
По принцип в кой месец мога да излезна в продължителен болничен и да ми стигнат дните за да ги застъпя с 45 дневния?

# 483
  • София-Младост
Ако не се върна как ще се изчисли. Защото ще имам само 3-4м. Работни и малко болничен.
На база 24м. назад.
Wonder woman, взимаш един календар и броиш 180 дни от началото на 45 дневния.

Radmina, обезщетението не може да е под МРЗ.

# 484
4
Здравейте,
По принцип в кой месец мога да излезна в продължителен болничен и да ми стигнат дните за да ги застъпя с 45 дневния?

# 485
4
Здравейте,

Тоест 14седмица ли?

# 486
Здравейте. Поисках болнични от гинеколога и той ми даде 14-дневен до 7.05. След това ме прати на ЛКК. Днес на 9.05 ходих на ЛКК понеже вчера беше почивен ден и ми го издадоха първичен понеже те били друго лечебно заведение. Имат ли право, не трябва ли да е продължение на предишния? Какво като са друга болница различна от тази на гинекологът ми?

# 487
Да, аз 14-15 излязох.
4
Здравейте,

Тоест 14седмица ли?

# 488
180-дневният болничен само с направление от личен лекар ли може да бъде издаден? Така ми каза последно гинеколожката, при която ходих.

# 489
АГ ми даде направление за ЛКК. Щом си  следиш бременността при АГ, а не при ЛЛ, би трябвало АГ да те прати на ЛКК. Болничният не е 180 дневен, а е за 30 дни и всеки път се минава комисия.

# 490
Здравейте,искам да ви питам имам издадени болнични към двамата ми работодатели от 24-04 до 07-05.Проверих в Нои с ПИК единият ми работодател е качил болничнина на 03-05 другия още не е.Говорих със счетоводител каза,че го е получил и ще бъде изпратен,притеснява ме тъй като съм чувала,че забавят понякога внасянето на болнични,докато го внесат да не мине срока за обработка на първият ми болничен към другия ми работодател и да го откажат защото се е забавил втория.Иначе и двата са издадени с една диагноза,срок и т.н

# 491
АГ ми даде направление за ЛКК. Щом си  следиш бременността при АГ, а не при ЛЛ, би трябвало АГ да те прати на ЛКК. Болничният не е 180 дневен, а е за 30 дни и всеки път се минава комисия.
На мен следящата гинеколожка ми каза, че след като съм минала 4-ти месец, не било нужно да минавам ТЕЛК, за да ползвам 180-дневния болничен, а трябвало само направление от ЛЛ...

# 492
  • Sofia
На мен следящата гинеколожка ми каза, че след като съм минала 4-ти месец, не било нужно да минавам ТЕЛК, за да ползвам 180-дневния болничен, а трябвало само направление от ЛЛ...
Да, защото тогава тези 180 дни ще ти стигнат до 45-дневния болничен. Следователно няма и да има нужда от ТЕЛК. До ТЕЛК се стига само ако надвишиш тези 180 дена.

Няма 180-дневен болничен.

# 493
Явно не правиш разлика между ЛКК и ТЕЛК. Продължителните болнични до 180 дни се издават от ЛКК. Всеки от тях е за максимум 30 дни. Ако се надвишат тези 180 дни, тогава вече се ходи на ТЕЛК.
Направлението за явяване на ЛКК ми го даде следящото ме АГ.

# 494
  • Бургас
Здравейте,искам да ви питам имам издадени болнични към двамата ми работодатели от 24-04 до 07-05.Проверих в Нои с ПИК единият ми работодател е качил болничнина на 03-05 другия още не е.Говорих със счетоводител каза,че го е получил и ще бъде изпратен,притеснява ме тъй като съм чувала,че забавят понякога внасянето на болнични,докато го внесат да не мине срока за обработка на първият ми болничен към другия ми работодател и да го откажат защото се е забавил втория.Иначе и двата са издадени с една диагноза,срок и т.н
Те са независими двата. Няма да ти забавят плащането на първия ако закъснее втория. Случвало ми се е. С първия изплащат всичко, после с втория само преизчисляват и ако има за доплащане - доплащат.

Общи условия

Активация на акаунт