Майчинството счетоводно - 95

• 44 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, интересувам се дали може да се смени проследяващия лекар, ако вече сме в болничен преди 45-те дни до раждане? Може ли новият лекар да продължи издаването на болнични без прекъсване? И нужно ли е някакво предварително уведомяване на първия лекар за това или просто като изтече настоящия болничен се прехвърляме?

# 466
Здравейте!
Може да е задаван този въпрос вече, затова се извинявам предварително.
Терминът ми е на 15.10, от началото на месеца съм в болничен. За определяне прогнозния размер на обещетението за бременност и раждане за месеците, в които ще съм в болничен, сумата от която е изчислен болничният ли ще се взима или това, което съм получавала през тези няколко месеца болничен?
Благодаря предварително.

# 467
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Влиза сумата, от която е изчислен болничния.

# 468
  • София-Младост
Здравейте, интересувам се дали може да се смени проследяващия лекар, ако вече сме в болничен преди 45-те дни до раждане? Може ли новият лекар да продължи издаването на болнични без прекъсване? И нужно ли е някакво предварително уведомяване на първия лекар за това или просто като изтече настоящия болничен се прехвърляме?
АГ ли искате да смените...той повече няма да ви издава болничен лист, освен ако няма преносване.
Или ЛЛ искате да смените...него през юни.

# 469
Здравейте,имам следния въпрос имам два болничнина,защото работя при двама работодатели имам и ПИН от нои,и двата са подадени от лечебното заведение към нои,от работодателя единият от тях вече го е подал и пише обработва се,другия още не е .Как ще бъдат изплатени болничните ще се разглежда всеки отделно и ще се изплати първо единия после другия или ще се изчака и подаването на втория  и срока на обработка и тогава се изплаща

# 470
  • Бургас
Здравейте,имам следния въпрос имам два болничнина,защото работя при двама работодатели имам и ПИН от нои,и двата са подадени от лечебното заведение към нои,от работодателя единият от тях вече го е подал и пише обработва се,другия още не е .Как ще бъдат изплатени болничните ще се разглежда всеки отделно и ще се изплати първо единия после другия или ще се изчака и подаването на втория  и срока на обработка и тогава се изплаща
Ще ти отговоря понеже и аз съм така. Няма да се чака да подадат втория, за да ти платят първия. При мен винаги едната фирма подава рано, а другата късно. Съответно плащане имам след първия и след втория правят преизчисляване и тогава ако има за доплащане - доплащат.
Ходих и в НОИ да питам за това, защото при мен става често, че с първия болничен се плаща някаква сума, а с втория или нищо или само 1-2 стотинки, или пише че е изплатен при друг работодател. Това става заради преизчисляването.

# 471
Ще ти отговоря понеже и аз съм така. Няма да се чака да подадат втория, за да ти платят първия. При мен винаги едната фирма подава рано, а другата късно. Съответно плащане имам след първия и след втория правят преизчисляване и тогава ако има за доплащане - доплащат.
Ходих и в НОИ да питам за това, защото при мен става често, че с първия болничен се плаща някаква сума, а с втория или нищо или само 1-2 стотинки, или пише че е изплатен при друг работодател. Това става заради преизчисляването.
Да ясно много благодаря за съдействието на мен ми е интересно защото от както работя при двама работодатели не съм взимала болничен,но щом и от нои са казали значи е така

# 472
Здравейте. Писах преди време, че ми изплащат по-малко майчинство, отколкото трябва да е. Оказа се, че е заради проверки от НАП и НОИ на работодателя и разни други неточности. За март и април ми изплатиха по 780лв., а реално трябва да е по около 1200-1300лв.
Вчера видях в сайта на НОИ, че са се появили нови суми за септември и октомври 2022г. когато започнах да взимам болничен от АГ.
Това ще е изравняването за март и април ли? И следващата седмица ли се предполага, че ще е плащането?

# 473
  • София-Младост
Вдичко ти е изплатено като гледам, освен 5. 94 и 15.45.

# 474
Здравейте, в момента съм прекратила майчинството си и до 07.09. (2-3м.) Ще съм в платена отпуска и ще ползвам 45дневния болничен до тогава преди раждане, тъй като съм  Бременна с второ, което трябва да родя на 10.09. Как трябва да ми се изчисли майчинството за второто дете?

# 475
  • София-Младост
Здравейте, в момента съм прекратила майчинството си и до 07.09. (2-3м.) Ще съм в платена отпуска и ще ползвам 45дневния болничен до тогава преди раждане, тъй като съм  Бременна с второ, което трябва да родя на 10.09. Как трябва да ми се изчисли майчинството за второто дете?
По-лесно ще е, ако напишеш термин за второто дете и кога първото навършва 2г.

# 476
Цитат

А само да попитам един болничен ли ви издават с един номер и го предоставяте към двата работодателя или два.На мен докторката ми издаде два с различни номера към всеки работодател и каза,ако има проблем щяла да анулира и издадено наново ,но така била издавала веднъж когато имала случай на два работодателя

# 477
  • София-Младост
Два различни се издават.

# 478
По-лесно ще е, ако напишеш термин за второто дете и кога първото навършва 2г.
Първото навършва 2г. На 07.09, а второто е с термин 20.09.

# 479
  • София-Младост
Ако се върнете в отпуск за отгл. на второто дете малко преди 45 дневния болничен, ще имате застъпване. И имате право обезщетението за второто дете да е в размер, като за първото, ако това е по-благоприятно за вас.

Общи условия

Активация на акаунт