Войната на буквите - Тема 3

• 31 762
  • 733
  •   2
Отговори
# 600
  • Варна
колкото и кусури да има в сериала, на мен за сега ми е интересно да го следя
освен него в момента единственият друг български сериал, който следя е вина

# 601
Да не се окаже, че сериалът е заобиколен начин да се създаде интерес към историята и хората да почнат да търсят как всъщност са били нещата някога защото е ясно, че показаното на екрана е абсурдно Sweat Smile

# 602
Да не се окаже, че сериалът е заобиколен начин да се създаде интерес към историята и хората да почнат да търсят как всъщност са били нещата някога защото е ясно, че показаното на екрана е абсурдно Sweat Smile

Като им слушам нафуканите  изказвания и разни интервюта , едва ли са били толкова интелигентни , за да го направят нарочно , но  определено  този  "таратор " от имена на исторически  личности  и  груби измишльотини  има такъв ефект .
Темата  го показва . Grinning

# 603
  • Варна
Някой не направи ли петиция за преозвучаване, и надпис, че събитията показани във филма са плод на авторовата фантазия.

# 604
  • София
Зверствата на Петър продължават.
Сурсувул ще излезе по-българин от Петър.
Нямам думи, просто нямам думи...

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 21:53 от Diavolo

# 605
Точно идвам и аз да се изкажа, че нямам думи, но вече ми е смешно Sweat Smile  . ''Аз съм държавата'', имам чувството, че съм я чувала в някой друг филм тази реплика.

Мариам ''аз ви създадох, нито ти щеше да си кавхан, нито ти щеше да си владетел''; ''Петре, имаш ли представа къде бях, докато ти си седеше с короната на главата''.  
Кавханът и той прави на маймуна Петър и му говори както си иска.

Ирина естествено е бременна, само че чудно как ще обясни детето, ако е в четвърти месец вече. И мислих, че целият двор знае, че първа брачна нощ не е имало никога дори след месеци.... а лекарят искаше да съобщава новината. И накрая Баян любовникът сам намери кръв от петел да го прати на кралицата, за да съблазни Петър.

# 606
Боже,че той Петър не сгря ли измамата с кръвта?
Много зле милия.

# 607
Мариам яко я пере сачмата Joy
А Марчето не разбрах как заблуди царя.

# 608
  • София
Дотук гледаме изключително безсмислен и слаб епизод, а това е предпоследния епизод.
Пълна катастрофа е този сериал.

Цар Петър Рогоносец, така ще се запомни от младото ни поколение, което гледа тази пародия. Убиецът на българи и душманина на кирилицата.

Баян не виждам да прави нищо, Макрена е сто пъти по-мъж от него.

# 609
Не е важно как, важното е да покажат, че Петър е маймуна.

''Мария Магдалина е била апостол на Христос'' . Не ми се коментира....

Очаквах в писмото да чуя ''нека ме наследи Петър докато навърши 27 лазарника и после управлението да поеме Мариам Сурсувул царица на българи, ромеи и арменци''.

# 610
За мен този епизод беше изключително добър
Времената са такива, сложни, кървави, крайни. Така го разбирам аз.
Яд ме е, че първите епизоди бяха толкова слаби, а с всеки става все по-добре, но остава само един.
Честно да ви кажа, предпочитам нещо ново и различно, с всичките му недъзи, отколкото поредната сапунка.

# 611
  • Другата България
Аз най-много се впечатлих от това как Баян си влиза в двореца като все едно си влиза в ....личната юрта, ту да се срещне с Мария, ту да влезе в банята на мама, че и брат си вкара вътре, а го търсят /уж/ навсякъде стражи, брат му цар и цялото кралско войнство. Драска по стените на двореца - отново никой ни чул, ни видял, Луи дьо Финес пасти да яде.
За кръвта от петел и как Петър така и не разбра с каква жена си ляга - девствена или не, хич няма да отварям дума. И как ще повярва, че е баща на дете, което ще се роди след има няма 6 месеца - .
Иначе пореден забавен епизод, и на мен ми хареса.

# 612
Нямам много какво да кажа, понеже е толкова зле положението, че си цъкам на телефона и не гледам сериозно.
Направо съм потресена колко са некадърни сценаристите! Да имаш интересна българска история, където не ти се налага да измисляш почти нищо, ама да решиш да се правиш на творец и да се осереш отвсякъде. Със Сурсувулите и сценаристите не са разбрали какво искат да направят, но сигурно са горди от себе си. Духовникова все едно играе в "Полет над кукувице гнездо", Бахаров не може да избяга от мутренското наистина. Дори исторически достоверните неща са толкова некадърно представени, че дразнят, както историята около богомилите. А за промото за финала нямам думи: Баян като Атила - цар на хуните тръгва да воюва с брат си, на когото си пробута детето, че и в тронната му зала ще си влезе да се бият. Както в тази серия доведе и недъгавия си брат в царската баня без никой да ги хване. Ако истинския Баян и малко е приличал на този, ме е срам, че сме имали такъв княз. Като някакъв разхайтен тийнейджър, който само ходи да пие, пуши и по к*рви, а междувременно е водач на бандичка от други като него в училище.

# 613
Групичката еретици защо насъскват тълпата против царя и държавата?  И след това той трябва да потуши бунтовете естествено, само дето излиза тук, че богомилите са пазителите и разпространявали кирилицата. В един от епизодите Петър каза, че иска администрацията да премине на български, а сега изведнъж той гони не иска и да чуе за български букви и избива децата и старците...

# 614
Аз все си мисля, че убитите в гората и детето без ръка не са дело на Петър, а на Влад, който потъна, но иска да подхранва омразата между братята, за да се прикрива той като предател.

Общи условия

Активация на акаунт