Войната на буквите - Тема 3

• 31 738
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Просто рейтингът е толкова нисък, че и хейтъри не може да се намерят. Joy

# 631
  • София
Направо май да се прави подписката против втори сезон, ако се замислят изобщо за такъв...

# 632
  • Бургас
Ама чакайте малко. Аз съм много зле по история, но по времето, по което се развива действието в сериала азбуката вече не е ли била "въведена в експлоатация"? Защо никой не разбираше какво пише на стената? Аз ли нещо съм в грешка?

А драмата на Мириам не мога да я разбера. Сякаш сценаристите са си казали - я да вкараме малко драма ала турски сериал.

# 633
  • Варна
Направо май да се прави подписката против втори сезон, ако се замислят изобщо за такъв...
Ако знаех как се прави издържана петиция или подписка, досега да съм направила такава за преозвучаването на първи сезон и надпис в началото на всяка серия - всяка прилика с действителни лица и събития е случайна и неволна.
И вече ако искат да си правят втори сезон.

# 634
  • София
Азбуката е била е въведена и цар Петър е подкрепял разпространението ѝ, а не като в сериала..

# 635
Сериалът е пълна тъпня и не ми се коментира Rolling Eyes

"Богомилите пазят буквите", ама им свърши хартията Stuck Out Tongue Winking Eye

Joy
https://www.youtube.com/watch?v=mhTcxqKhKHQ

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 22:14 от Peregrin

# 636
Сценаристите мислят, че българския цар само каша е ял, а зрителите - домати с колците Rolling Eyes

# 637
След всеки епизод оставам с една горчивина. Наистина ли такива психопати са били управляващите, то не че десет века по- късно не са същите..

# 638
О, горчивината е, че не са само управляващите, в тоя сериал насред всичките герои са сложили само един нормален персонаж и дори той е в ролята на безгласна маша.

# 639
Кой е нормалния персонаж? Joy Вениамин ли? Щото мислих, мислих, мислих кой може да е.. нормален е доста условно понятие за сериала Grinning

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 08:37 от Ели-Мели

# 640
мда, той

# 641
  • София
От фейсбук, автор неизвестен

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 642
Баян след като така свободно се влиза и излиза в палата, защо просто не влезе с цялата горска дружинка, направо в тронната зала и държавата е тяхна, кеф ти букви, кеф ти книжовни школи, кеф ти Мария Rolling Eyes
Кой е нормалния персонаж?
Онзи на когото в началото на епизода Петър каза да убие пленения, някаква охрана е, но е единствения от героите, който не би бил интересен за психиатричната наука, а и просто се държи нормално, проявява разбиране към останалите герои, не прави много но е адекватен. Всички останали са с шизофренична двойнствена натура, хем смели, хем плахи, хем умни, хем вършат невероятни глупости. Петър нареди да се убиват кърмачета, а Мария му вика ей колко си добър, и той я гледа романтично Stuck Out Tongue Winking Eye

Вениамин, който толкова пази тайната на буквите изведнъж свали гарда и отиде и я каза на първия срещнат в кръчмата. А и ме дразни липсата на лично достойнство. Защо положителните образи от миналото всичките са еднотипния простоват, простодушен мекушав човечец? Майката на Макарена и тя направена от същия калъп. Тая жена няма ли някаква гордост че е отгледала принцове все пак, някакво самочувствие от постигнатото, някаква борбеност нещо? 😵

Длъжността кавхан не я разбрах, това нещо като регент ли е? Петър ако искаше да има кавхан защо просто не каза, все пак е действащият цар, може да си назначава каквото иска. Абсолютно нелогични са ми действията на всички.

# 643
  • Бургас
Според Уикипедия кавхан е втория по важност след царя. Нещо като дясната му ръка. По принцип царя си го назначава.

# 644
  • Варна
Длъжността кавхан не я разбрах, това нещо като регент ли е? Петър ако искаше да има кавхан защо просто не каза, все пак е действащият цар, може да си назначава каквото иска. Абсолютно нелогични са ми действията на всички.
Демек Ръка, по вестероски..Trollface

Общи условия

Активация на акаунт