Войната на буквите - Тема 3

• 31 739
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да.

# 121
Всички около мен вече не гледат "Войната". Само аз и вие се мъчим още. Joy

# 122
Кога е видяла прислужницата Сурсувул с царицата в леглото?

# 123
  • София
Когато отиде да го омайва с отварата. Преди срещата й с Тарах.

# 124
  • София
Разговорът на Мария и Петър беше много як - в стил Люлински тийнейджърски диалог. Но там ми харесва историята, сигурно накрая ще се заобичат.
Сурсувулите и особено царицата са ми много неприятни. Ако поне нея я махнат, ще разцъфне филмчето. Да ходи в манастир наистина. 😁
Изобщо не стана ясно кои са двамата в леглото, според мен не бяха брата и сестрата.

# 125
  • София
Няма кой да я прати в манастир. Всичко е игра на Марчето, Жоро и Петърчо.
Ясно се видя кои са в леглото, че и раздялата след леглото дадоха за пропусналите. Wink

# 126
И според мен в леглото не бяха Сурсувулите, а само той с друга жена, поради което русата мацка се разрева и отиде при вещицата за любовно биле. А Сурсувулите имаха в следваща сцена  среща, която очевидно беше първа след като Мариам интригантстваше с византиеца. Сцените между двамата са единственото нещо в тоя филм, в което има някакви правдоподобни чувства обичат се хората, та пушек се вдига. Всички други са невероятно изкуствени. И има някаква история в миналото им в Лариса, с която ромеят се опита да я изнудва.

Иначе аз тотално изгубих интерес, откакто разбрах, че за тайна азбука е нарочена именно  кирилицата.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:54 от Iris04

# 127
И според мен в леглото не бяха Сурсувулите, а само той с друга жена, поради което русата мацка се разрева и отиде при вещицата за любовно биле. А Сурсувулите имаха посл среща, която очевидно беше първа, след като Мариам интригантстваше с византиеца.
И аз така мисля, но не схващам идеята на цялата тази интрига.. още повече, че са 12 епизода и тази русата е напълно излишна и цялата линия покрай нея. Както и любовните драми между Сурсувулите и Тарах и той е излишен.

# 128
  • София
Първо беше ходенето при вещицата и после ги видя, а после пък се разделяха и той я караше (Мариам) да остане още малко и се целуваха. Чак след това тя отиде при Тарах, а той си легна с Дара и вече нямаше сили да повтори, с което я (Дара) ядоса и тя му каза за срещата.
В същото време дадоха подмятането на Христофор как някой му разказал нещо интересно за някакви брат и сестра Сурсувул.

# 129
И аз мисля, че бяха други в леглото. Не ми се видяха тези, затова и попитах кога точно са ги дали.

# 130
Първо Дара отиде да чука на Сурсувул на вратата и  го видя с друга жена. После Сурсувулите се срещнаха и тя му каза за срещата с византиеца и тя го караше да остане още малко, защото не се били разделяли за толкова дълго, пък той се усмихваше глуповато като влюбен овен и се прегръщаха  (тая сцена именно ми хареса) и чак след това Дара отиде за отвара при вещицата..

# 131
  • Другата България
Абе и аз затова днес така се зачудих, и ви питах няколко пъти, защото и според мен не бяха те, тоест, това беше друга жена, с която Тара видя Сурсувул, след което, за да го върне за себе си един вид отиде за билката при билкарката. После видя как Мариам получи бележката от Тарах, маскирана в писмото, което ѝ донесе, и в леглото го сподели на замаяния Сурсувул.
Първо беше ходенето при вещицата и после ги видя, а после пък се разделяха и той я караше (Мариам) да остане още малко и се целуваха. Чак след това тя отиде при Тарах, а той си легна с Дара и вече нямаше сили да повтори, с което я (Дара) ядоса и тя му каза за срещата.
В същото време дадоха подмятането на Христофор как някой му разказал нещо интересно за някакви брат и сестра Сурсувул.
Напротив, първо ги видя и после отиде при билкарката.
Бъркаш последователността.

# 132
  • София
Утре ще пусна пак тази част да видя последователността (малкият се разрева точно тогава и сигурно съм объркала) и ще дам на стоп кадър момента, в който се видя физиономията на жената,но за мен си беше Теодора/
Мариам.

# 133
Май наистина не е Мариам. Следващата сцена е как се виждат и прегръщат и тя му съобщава за срещата си с византиеца, а той и казва, че не трябва да ги виждат заедно, въпреки че му липсва. Няма логика тя да го търси, ако са прекарали нощта заедно. А и нали драмата стана след като Теофилакт ги видя да се карат в коридора. Дебнеха ги византийците, абсурдно е точно сега да си лягат. По-скоро Дара е съмнителна, понеже нарочно го дрогира и насъска да се издаде, а и тя изнесе храната от двореца ...Thinking

# 134
  • София
В 26:52 Мин. се виждат, но само краката и челото с малко от косата на жената. На телефона поне е това. Трябва на голям екран. Сцената след това между тях ми е като раздяла, а не като среща.
Но пък наистина Дара е съмнителна.

Общи условия

Активация на акаунт