Паническо разстройство - 57

• 42 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Да се оплача,че и аз много не се подобрявам, много ме мъчи и физическите болки в краката - уж ми слагат инжекции с НСПВС и озонотерапия, но краката болят, горят, трептят и вибрират отвътре (нон стоп е това) и това ми засилва страха,паниката и депресията. Аритави пия вече 12 дни

AleksandraES, преди години при мен това беше ежедневно - излизаха ми пред очите едни назъбени цветни трептящи линии и не виждах ясно, започваха да се изместват към периферията и малко след като изчезнат започваше стягащо главоболие, което не се повлияваше от аналгетици. Преди няколко дни ми стана, бях го забравила. Та тогава обиколки по лекари и накрая ми правиха доплер и ми казаха, че това е очна мигрена правила съм съдов спазъм от проблемите с врата(там имам дискови протрузии,шипове,изгладена лордоза)

# 301
Да се оплача,че и аз много не се подобрявам, много ме мъчи и физическите болки в краката - уж ми слагат инжекции с НСПВС и озонотерапия, но краката болят, горят, трептят и вибрират отвътре (нон стоп е това) и това ми засилва страха,паниката и депресията. Аритави пия вече 12 дни

AleksandraES, преди години при мен това беше ежедневно - излизаха ми пред очите едни назъбени цветни трептящи линии и не виждах ясно, започваха да се изместват към периферията и малко след като изчезнат започваше стягащо главоболие, което не се повлияваше от аналгетици. Преди няколко дни ми стана, бях го забравила. Та тогава обиколки по лекари и накрая ми правиха доплер и ми казаха, че това е очна мигрена правила съм съдов спазъм от проблемите с врата(там имам дискови протрузии,шипове,изгладена лордоза)
Абсолютно същото както го описваш и при мен е  .Един невролог тогава мислеше ,че е епилепсия ,впоследствие го отхвърлиха. .

# 302
AleksandraES ,vencho82 ,  това е мигрена аура. Аз я имам от 15 години, ако не и повече. При мен се появява при напрежение или от много силна светлина. Първо започват трептящите точки и линии, после всичко става като бяло, мъгливо петно и се измества в периферията на зрението. От там с периферията изобщо не виждам, а накрая завършва със силно главоболие до повръщане.  С годините се научих да го овладявам по-бързо. Още когато усетя, че се започва, ако мога лягам затварям очи и си слагам нещо плътно на главата да не усещам никаква светлина. Пия един парацетамол или аналгин. Седя така 15-20 минути. Със затворени очи си виждам целия "блестящ" ефект, но не ги отварям. И отшумява. Ако съм навън, на работа, ако имам възможност пак си затварям очите и седя така до отшумяване или слагам слънчеви очила. В последно време забелязвам, че като реагирам бързо със затъмняването на очите , дори не стигам до хапче. Пробвайте така и ще видите, че има ефект.

Имам дни, в които забравям на обед да пия флуанксола и серопрам-а. Дано не се окаже проблем. Аларма си имам, но в дадения момент, ако съм заета и не ги пия веднага, после изключвам...

# 303

Скрит текст:
И аз съм така, но в рамото + физиотерапия. Интересно е, че като се поуспокоя, болката намалява значително.

Скрит текст:
Аз нещо се влоших ,една седмица тритико,вчера ми прилоша някакви петна започнах да виждам вдигнах кръвно главата ме боля зверски,повръщане ,от там ме тресна и ПА .Омръзна ми от тия ужасяващи атаки ,нямам вече сили ,много се отчайвам .Пих ксанакс не помогна
,молих мъжа ми да ме закара на лекар никой вече не ме взима на сериозно ,чувствам се безсилна  .
Това е лошо за ПА, да знаеш, че не може да разчиташ на помощ, но то и на близките вероятно им е писнало.

# 304
Аз се връщам от пси.
Маха ми  и сутрешната доза Ксанакс 1/2 от 0.25мг. Каза, че започваме да намаляваме и вечерната. Още 1 седмица да пия 1 от 0.5мг, а после 2 седмици 1 от 0.25мг и да го спра. Попитах я, дали след това да пия 1/2 от 0.25мг и тогава да го спра, тя ми отговори, че нямало нужда. Аз се притеснявам така да го спра, защото все пак ще съм го пила 2 месеца. Според вас, коя е най-удачната схема за спиране на ксанакс?
Оставам на Серопрам 1 сутрин и 1/2 на обед до юни месец, т.е. да имам пълни 3 месеца на тази доза. А след това още 3 месеца поддържаща доза и накрая ще ми го спре.
Флуанкосала каза до края на март да го пия, а после една седмица през ден да го пия и да го спра. Него ще съм го пила 2 месеца. При него удачно ли е така да се спира?

# 305
Аз се връщам от пси.
Маха ми  и сутрешната доза Ксанакс 1/2 от 0.25мг. Каза, че започваме да намаляваме и вечерната. Още 1 седмица да пия 1 от 0.5мг, а после 2 седмици 1 от 0.25мг и да го спра. Попитах я, дали след това да пия 1/2 от 0.25мг и тогава да го спра, тя ми отговори, че нямало нужда. Аз се притеснявам така да го спра, защото все пак ще съм го пила 2 месеца. Според вас, коя е най-удачната схема за спиране на ксанакс?
Оставам на Серопрам 1 сутрин и 1/2 на обед до юни месец, т.е. да имам пълни 3 месеца на тази доза. А след това още 3 месеца поддържаща доза и накрая ще ми го спре.
Флуанкосала каза до края на март да го пия, а после една седмица през ден да го пия и да го спра. Него ще съм го пила 2 месеца. При него удачно ли е така да се спира?
Както е казано от лекаря, така ще спираш. Най добре е веднага цялото бензо! Аз съм против такива приеми над 3 седмици!

# 306
За хемофилус бактерията в къщи се лекувах...не знам още дали съм се отървала от нея,чакам да минат 2 седмици без антибиотик за да дам пак секрет...след антибиотика ми изписаха резиста форте... аз съм от 3 месеца с такива мухи пред очите...повече пред едното...все едно някаква паяжина преминава...и понякога почва да ми щипят леко очите.. а понякога ме болят очите в областа под веждите...без главата...само очите...ходих 3 пъти на очен..каза,че нищо ми няма изписва ми изкуствени сълзи ...никога преди не съм имала такива работи...не работя пред компютър

# 307
  • София
За хемофилус бактерията в къщи се лекувах...не знам още дали съм се отървала от нея,чакам да минат 2 седмици без антибиотик за да дам пак секрет...след антибиотика ми изписаха резиста форте... аз съм от 3 месеца с такива мухи пред очите...повече пред едното...все едно някаква паяжина преминава...и понякога почва да ми щипят леко очите.. а понякога ме болят очите в областа под веждите...без главата...само очите...ходих 3 пъти на очен..каза,че нищо ми няма изписва ми изкуствени сълзи ...никога преди не съм имала такива работи...не работя пред компютър
Опитай консултация с невролог, мен всъщност тогава офталмологът ме насочи към невролог за тази мигрена с аура

# 308
Здравейте от ден на ден нещата се влошават.Често получавам паник атаки но когато не се получава започвам да треперя цялата всякаш я преживявам малко по малко.Но и много ме болят гърдите около сърцето,ако някой разбира моля за съвет!

# 309
Отиди на кардиолог за да отхвърлиш проблеми със сърцето и после на психотерапевт.

# 310
Анонимен, съчувствам ти, аз още преди да имам кризи при вълнение говорех с разтреперен глас. Може даже да не е тема от личното пространство, а някаква обществена несправедливост, драма или подобно, което ме е разстроило.
Георги, помагай. Може ли да пия беналгин с асентрата? Освен гърло ме болят и краката.
При мен имаше с езика някакво като напрежение. А от атаракса половинка сутрин и вечер плюс Дулсевиа 60 мг нещо комбинацията повече ме замазва мисловно и ми се спи

# 311
Здравейте!Искам да попитам излизали ли са ви синини по краката от антидепресанти?

# 312
С паник атаки съм от 15 годишна … Не знам как съм се справяла като по-малка , но от две години е някакъв ужас ! Пила съм Ланвексин , Дуксет, Флуанксол  и за две години от 52 кг станах 61 ,т.е напълнях 8-9 кг и ефект 0 или супер минимален ! Ходя и на психотерапевт ( но не виждам голям ефект , всичко което чета като литература ми преповтаря и той ) Сега посетих друго мнение от лекар и ми изписа Сероксат 20 мг и Ксанакс ( за месец , докато антидепресанта започне да действа ) Схемата иска да се достигне до 1 таблетка сутрин и 1 таблетка вечер . Някой пил ли е сероксат и какво му е мнението за него ? И НАЙ-ВАЖНОТО наистина ли толкова се пълнее от него , защото ако добавя още няколко кг вече ще изпадна в много трайна депресия ! Sad

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:43 от malinka12

# 313
  • София
Сероксат пих при предишна ми криза повече от 6 месеца. Не ми се отрази на килограмите. Помогна ми. Бях решила, че завинаги съм се оправила.

# 314
Сероксат пих при предишна ми криза повече от 6 месеца. Не ми се отрази на килограмите. Помогна ми. Бях решила, че завинаги съм се оправила.

И след това всичко се върна или..?

Общи условия

Активация на акаунт