Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 908
  • 812
  •   1
Отговори
# 735
  • Замък сред облаците
Рафаела, пробва ли да накиснеш в омекотител да си върнат размерите?

# 736
Рафаела, за щастие си дъвче юначето. Поне в това отношение не ми е създавал притеснения. Не мисля, че е само до това дали си закъсняла с предлагането, а си е и до дете. Робин винаги е предпочитал храна за дъвчене пред пюрета. Ще задъвчи и тя, няма къде да ходи.

Постелката за игра да ви кажа, понякога се чудя дали да не я махна. Той само бяга от нея, а понеже е някак по - хлъзгава, му е трудно да си прави щуротиите.
Вече на няколко пъти си удари главата. Колкото и да го наглеждам, все се случва да отместя поглед и той бам, я се фрасне в крачето на масата, я се катурне назад от седнало положение.
Магаренце голямо е. Може да се дере от рев, обаче види ли, че изкарвам телефона да го снимам, веднага се ухилва. Нарцис.

А, забравих да кажа и за пюребран. Аз не ползвам, но помня, че бях видяла в Некст и ми се сториха много хубави. Даже се бях зачудила дали да не взема, но в крайна сметка не взех.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 17:45 от Лаватера

# 737
Лаватера, супер идеи!

Дара снощи пак заспа чак на шестия час будуване...извиваше се на дъга като я сложа в поза за кърмене и сън. Накрая заспа с носене с глава на рамото ми... мрън, регресии, там периоди някакви...

По принцип сутрин към 5-6-7 си я придърпвам  в нашето легло. Няма за кога да я кърмя, да я връщам в кошарата, аз се разсънвам, така си открадвам някоя минутка сън.
И тя си удря главата в кошарата като се мести нагоре, но явно не силно, защото не се буди. Grinning От три дни ме боли гърба, защото бях в сандвич между Дара и мъжа ми...не препоръчвам. Joy А сме с огромна спалня, двамата с моя сме на едната половинка и детето се шири на половин креват.

# 738
Спрях Авирона и днес не съм давала. Още сутринта звънях на личната и каза да включа Смекта и пробиотик. Взех и Ентерол за всеки случай, НОО кажете има ли нещо, което не е саше, защото не може да го изпие, гади му се и беше страшен цирк. Това лъжица оцет или да глътне бобче направо го изключвам.

Ох като ги гледам тия топчета, които си хапва Йоан на АА ми изглеждат апетитно, особено както не съм яла от сутринта. Да свършва тоя ден, че ми е пълна лудница.

Мекси, кус куса и на Хип е много ситен, не знам дали има повече накъде. Мъжът ми беше купил първо някакъв обикновен, но е по-едът и си го ям аз.

Марти ще ги яде тези клечки и листчета. Все добарва някакви етикети и после му вадя от устата.

Рафаела, до дете си е. Не мисля, че си изтървала предлагането на парченца. И Марти не иска да яде пюре с парченца, но дърпа всякаква друга твърда храна и си бута в устата. А майка му се поти покрай него да не се задави .Frowning

Бъбълз, Алекс спеше между нас и с мъжа ми се шегувахме, че ние му служим за обиколници на спалнята, а той се шири като принц.Grinning

# 739
Икейските чаршафи с ластик не ми се свиват на мен, имам 2 комплекта от по 2 чаршафа и са много хубави. Бях купила и едни от хм, но те се посвиха, пак влизат в употреба ама бая стягат матрака.

Обиколника е стандартен тип плитка, и аз бях против, но по същия начин се биеше в таблата и като го преместихме от сгъваемата кошара в дървена, веднага сложих. Качва се върху него сега в будно състояние, но докато спи - не (все още). Много съм доволна, тежък е и не го мести, въпреки че не съм го вързала (разплита връвките през деня)

Килим за игра си има, сменихме два даже, но отдавна не седи на него. Обикаля си стаята цялата, че и апартамента даже. Не се застоява в една стая изобщо. Килима повече седи за украса, от колкото се ползва по предназначение. Онзи ден както седяхме на него двамата и той си играеше, изведнъж духна към хола. Видя, че не го последвах, застана на вратата и почна да плаче. Видя, че не реагирах, върна се при мен, завъртя се около мен два пъти и духна пак в същата посока. Тръгнах след него, реших, че не иска да седим в неговата стая вече. Отидохме в хола (едно помещение с кухня) и той застана на пода и почна да реве тръшкайки краката… оказа се че е гладен, и че ми е показвал по този начин, че иска да яде! Знае, че там се яде и затова отива… не знам дали не е малък за такъв тип мислене, но ме изненада определено.

Мис, може да пробваш и с по-леки запичащи храни също - ориз, картоф, нещо, което знаеш, че ще яде. Пробиотика си е задължителен при стомашни проблеми.

Бъбълз, удължи и първия интервал. Много вероятно затова да ти прави протест на втория.

Много връща храна, продължава това връщане и се замислям за гастро. Уж на твърда храна беше намаляло, но тея дни пак връща стабилно. Днес следобед яде в парка навън, после 3 пъти докато си седя в количката кротко и спокойно върна. Рефлукс ли е, прехранвам ли го, не знам, ама почва да ме притеснява. Преди си мислех, че е защото си натиска корема, но сега и да е седнал, и да е прав - пак връща. Толкова да ми е писнало да бърша повърнато…

# 740
Мекси, нещо май съм изтрещяла. Не знам за какъв кус кус на Хип съм писала, като и нашия е точно този на Плазмон. Grinning Тази сутрин пак предложих, но не го иска. После аз си направих от по-едрия и като ме видя започна да подскача да му дам. Не, че той много му хареса, но му дадох няколко пъти по мъничко, защото искаше.
Предложих пак кисело мляко и много му харесва, но така чисто колко ще го засити. Ще търся други бисквитки. Знаете ли домашните с кокосово брашно, кокосово масло и банан дали са подходящи за в мляко, дали ще се разтворят или са само за гризкане?

# 741
  • Замък сред облаците
Според мен не, разтварят се във вода неща на брашнена основа (независимо от типа).

# 742
Няма да се разтворят така че да стане гладка консистенция, но могат да се натрошат на много дребно. Те стават доста меки бисквитки, не са твърди. Доста се харесват вкъщи, включително и на мен ми допадат много. Ако имаш кокосово брашно може да пробваш направо така, вместо да си играеш да печеш, то може да се яде “сурово”.

# 743
Вчера беше критичен ден при нас. Малкият за малко да си счупи вратлето. Направо притрепервам пишейки го. ММ решил да го сложи на ръба на леглото и да се отдели от него за малко, мислейки си, моля ви се, че като му казва да стои мирен, Робин ще го слуша и изпълнява... Леглото е много високо и малкия тръгнал да пада с главата надолу, като ММ в последния момент някакси го хваща, но все пак си ударил главата и леко изкривил вратлето при удара. Сега има червено петно на челото и леко ожулено вратле. Следяхме го вчера за променено поведение, но за щастие нямаше никакви сигнали за проблеми.

# 744
  • Замък сред облаците
Много гадна случка, но все пак костите им още са с високо съдържание на хрущял и тепърва ще вкостяват, оттам бебоците са устойчиви на подобни неща ❤ Добре че е бил малкият дявол все пак!

# 745
Ужас, представям си какво ви е. Вече ще е по-внимателен, сигурна съм. Колкото и да ги пазим понякога ще стават инциденти, дано поне са леки и без последствия. И при нас веднъж баткото искаше да я свали от столчето за хранене, махна таблата и мислех, че ще я гушне веднага (не я вързвам с колани щом има табла пред нея), но той докато се наведе да остави таблата, пък тя паднала и пак се наведе да я оправи, а аз през цялото време крещя от другия край на стаята да вземе първо бебето. Добре, че тя не реши да тръгва да се накланя от столчето точно тогава, че е високо. Но вече и той знае.

АА, не знаех този трик за свито пране, ще го пробвам, но въпреки това искам да взема чаршафи с ластик. Тези не знам защо такива ги купих, недоглеждане от моя страна. Икейските са супер, но са за 60/120 или за нормален матрак. Ние сме с 70/140 и там няма за нас.

Прояде домашни пюрета, но все още трябва да са гладко пасирани. За днес размразих супата от коприва + половин жълтък, изяде около 180-200гр. От няколко дни следобедите все нямам време да приготвям каша и сме някъде в движение, та й давам само плод от бурканче - круша, ябълка...ами много хубаво я разхлабиха, а преди това ходенето по нужда беше с мъка.

# 746
Ужасни са тези инциденти и Йоан днес си разби здраво главата в таблата на леглото, докато го взема след ставане от сън се прекатури от корем по гръб и централно се нацепи, страшен рев беше. Не виждам нещо видимо, но много се притесних. За какво трябваше да гледам, освен да не ляга веднага? За момента си дивее по нормално му и скача напред назад... ужасна работа. Още утре отивам и купувам някакъв обиколник, само да е добре.

# 747
  • Замък сред облаците
Абе, те обиколниците няма да ги спасят - нашия си удря главата на ниво изправен на колене още докато става сънен. 2-3 обиколника един над друг трябва да наредя, че да стигна това ниво и кел файда щото няма да го виждам нощем от спалнята… мисля да съм на принципа “ще се удари 10-15пъти па ще се научи” 😅

# 748
  • гр.Пловдив
Чета ви диагонално,но форума ми е глътка релакс с кафето и си ми е слабост от 2010г Simple Smile

На нас ни е много интензивно ежедневието ,сетих се за Raffaella,която е с двама сина преди бебето и направо не ми е понятно как се справя No Mouth Нашият батко е Лъв и е ужасно трудно да му излезеш на глава ,много е разглезен и мързелив,презадоволен,за което естествено съм виновна само и единствено АЗ спред ММ и родата..Бебето му идва дюшеш ,понеже разликата им е 9г и излиза с номера-аааа ти си гледай бебето,аз ще си излизам,играя и си действа по негов план..Има 5 и 6 само от чутото и участието в клас,у дома не се отваря учебник,камо ли да се пише домашно,направо откачаме с баща му,само с него се разправяме всяка божа вечер..
Каталясваме буквално,говорене,наказания,но няма файда ...дано Герито да е по-лесна в това отношение ..Божа работа,с две думи трудно е много с 2 деца,аз поне усещам осезаемо нещата  ,дори и с голяма разлика всеки си иска неговото ...

Да се върна на бебето-удрянето по таблите вече не ми прави впечатление както и на нея,чуква се ,изправя се ,ходи си из кошарата ,обиколниците са за украса ..ужавам я много тази кошара-към момента ми е най-сигурното място ,когато съм в тоалетната или пуша цигара Smiling Imp

С храненето сме я зациклили,въпреки,че е почти 11кг не приема нищо по-различно от готовите пюрета и каши и то въртим все едни и същи,понеже други не й се нравят,няма интерес да опитва ново,т.е при непознат вкус отказва или плюе директно Frowning1 Затова и се отказах да предлагам,понеже само хвърлям,става мазало,тя се ядосва и предпочитам да я нахраня с нешо,което обича и го яде,макар и еднообразно ..

Радвам ви се и чета с интерес различните рецепрти,които споделяте,аз пробвах и кухня,но не и не,при по-едри парчета се потриса и някак си се плаши чак,сама да си вземе и да опитва -не се е случвало ..Пюретата директно от буркана не може да ги яде,изсипвам го в купа и разбивам с вилица,за да няма бучки,иначе надува да връща No Mouth

Бабите се чудят и ме питат това дете при положение,че има 6 зъба защо не може да дъвче и се пули и дави ?

П.С Чакам с интерес тема 7 ,Fillme ,къде се губиш,не сме те чели от цифра време ..

# 749
Здравейте и от нас,
в чудо се виждам ... При нас каката падна на една площадка толкова лошо, че почти си изби 2 зъбчета. Стигаме на площадка, Мати плаче, че гладен, аз бързо вадя храна да му дам. В това време каката се радва и със засилка се качва по стълбата на пързалката. Милата ми така се хлъзна, че с отворена уста се приземи на стълбата. Тя реве и цялата в кръв, бебето реве гладно, аз без кола и ММ на цял час от нас с колата.... Нямам думи. Вече е по-добре де, но още 2 седмици няма да е на градина и ще ми е нагорно.

Миналата седмица и моето бебе падна от леглото. Приснах го на спалнята, отидох за 3 минути до каката и той тръгнал явно след мен. Ами от 1 метър падна. Той пък от носа кървеше. .. Много ми дойде напоследък. Мрън!

Иначе аз се оплаквах преди с 1 дете и апартамент с 3 стаи и балкон, че не стигам да подреждам и почиствам. Сега с в деца и къща на 2 етажа плюс двор се чудя къде ми е бил проблема.

Мати хапва и сам и аз да му давам, с или без парчета. Напоследък май яде ако му е вкусно. Консистенцията не е важна.

Иначе вече няма лежане у нас. Много е подвижен и обича да стои прав. Прави 1-2 крачки държейки се за мебелите или за нас. Лази навсякъде, влиза, излиза от стаите и си намира сам занимавка. Супер сладко се "бори" с кака си за някоя играчка и се ядосва като не стане на неговото.

У нас този кашон с лисчетата сигурно ще бъде стабилно нагризан. Обожава една кутия от салфетки пълна с лъжици от силикон, пластмаса или метални. Вади, слага, лапа, тропа... В кухнята друго любимо е тенджера с черпак и бъркалки.

Общи условия

Активация на акаунт