Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 952
  • 812
  •   1
Отговори
# 630
Лаватера, за авокадото казват да се оваля в нещо, за да не се хлъзга и да има по-добър захват. Срещала съм най-често кокосово брашно като препоръчано за тази цел, но не съм пробвала все още.

# 631
  • Замък сред облаците
Девойки, споделям една рецептичка импровизация с добър успех за обяд:

Скрит текст:

1/2 обелена и настъргана тиквичка
1 настърган дребен морков или 1/3-1/2 голям
1/2 ч.л магданоз на ситно
1-1 1/2 с.л. бебешки кускус
2 ч.л мазнина по избор
1/2 бурканче (40гр) месна заготовка (ползвах пилешко)

Морковът и тиквичката са настъргани на ситно ренде. Задушавам ги във водичка и добавям мазнината и магданоза като кипне водата. Водата е една идея повече (може би около чаша и нещо), за да има постоянно и да не почнат да се пържат. Почнах с около 150-200мл и доливах на око при нужда. Като прецените че моркова и тиквичките са готови мятате кускуса да се сготви за още 4-5 мин (по пакет на бебешкия кускус е 2-3мин, ама редовно го държа 4-5мин да поври). Ако е останала повечко вода отцеждате, прехвърляте в купичка и добавяте месната заготовка.

Честно казано тръгнах с идеята за тиквички с ориз, после се сетих че нямам хубав дългозърнест ориз, плюс че бях давала вчера малко оризова каша.

# 632
Честит празник! Най-любимият ми празник е това, дойде ли Цветница значи идва пролетта.

И аз се вихрих днес, купих оная глупост безглутенов кус кус от червена леща и нахут, та правих импровизация с доматен сос, лук, чесън и извара. И изварата си правих аз (да ме пита някой от де толкоз муза) като пресякох 500мл прясно мляко с малко лимон. Правих и онзи грис от спелта, за който ви се оплаках, на 3тия път стана, преди това все ставаше на бучки.

Дребосъчко все едно разбира, че е хубав празник днес. Цяла нощ спа без да се събуди,  попа го мироса в църквата и не каза гък, та даже после ни остави и да се наобядваме в заведение.

Имам си букет прекрасни лалета и съм на път за малко женски процедури, просекото в хладилника се изстудява, а мъжете вкъщи се гледат, хранят и приспиват. Абе хубав ден е! Няма да се разсърдя ако и малко слънчице се покаже в допълнение.

# 633
  • Замък сред облаците
А, стига ти толкоз, малко дъждец ще изтърпиш 😄😄😄

При нас е наопъки на описаното и аз съм мрън, ей така за спорта 😁

Честит имен ден на всички празнуващи!

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 17:37 от АА

# 634
Мирра, честит имен ден Simple Smile и на другите, които празнуват също, но мозъкът ми е пюре и не се сещам кой още. Да си здрава и да те слушат Simple Smile)

# 635
А, стига ти толкоз, малко дъждец ще изтърпиш 😄😄😄

При нас е наопъки на описаното и аз съм мрън, ей така за спорта 😁

Честит имен ден на всички празнуващи!

А викаш няма пълно щастие, нали. Нищо, аз и на дъжда се кефих, докато се разхождах сам самичка без количка и мрънкащо бебе. Фук фук 😜  за мрън настроение помага студен новозенландски совиньон блан, перфектното лекарство!

Благодаря, Маги!

Много мятате палци пък не драсвате и ред.
За Деска съм се присетила и дали са се пооправили нещата при тях, Матея и Филме се позагубиха пак, и още, и още…

Лазур, мина ли 3тото киндиру да дадеш отзив? Чакам си го, да знаеш 😀

# 636
  • Замък сред облаците
И аз тия дни мислих мацките, дето не са писали скоро. Ама с две дечица особено ако не са на градина през деня сигурно е трудно.

Я да споделиш за совиньончето кое е. Аз днес му отпуснах края и си развалих режима та пийнах биричка да повдигна духа (и още някои безобразно озахарени глезотии, ама утре съм пак на режимче).

Йоан упорства яко с изправянето, до 10 месец очаквам да е проходил (вчера прави 9). Снощи спа неспокойно, зъби ли са, скок ли е, умения ли са, не знам. ЛЛ нали каза, че вижда кучешки тръгнали, то вярно се белеят в основата зародишите, както и на долните резци. Ама помен от избиване няма. Взех Дентинокс да имам под ръка.

# 637
Лошо новозенландско не съм пила, та което и да е - няма да сбъркаш. Но класиката си е Бабич, Марлборо, Ронгопай… свежест и лято в чаша Simple Smile

За зъбите смених Камилията с Дентокинд, струва ми се, че работи една идея повече. А може и да си въобразявам, че с хомеопатията понякога плацебо ефекта е по-голям.

# 638
Честит имен ден на празнуващите! Flowers Cherry Blossom

Аз ще съм мрън...ама Марти от вчера е със сополи и знаете как е. Лепна ги от Алекс, но няма как, очаквано. А той пък си остава вкъщи и другата седмица, защото цялата градина е под карантина заради скарлатина.

Ходихме на обяд на църква, чакахме на една опакша от 500 човека.Grinning Никой не ни пусна да влезем, естествено. Една жена ни пита защо не минем напред, но всички останали се направиха, че нито виждат, нито чуват и си почакахме. Grinning

Днес свекър ми празнува юбилей и ни покани на ресторант. Планът беше да отидем за 30 мин с Марти да го уваженим и после да се приберем. Облякох рокля, изправих си косата, което не бях правила от 9 месеца, сложих гримче и семейно се занесохме до ресторанта с 2 (два) часа закъснение, защото Марти спа. Joy Спряхме колата и даже не беше нужно да отваряме вратите, за да чуем музиката, която дънеше от вътре. Ами нямаше шанс да влезем вътре с Марти. Излязоха само, поздравихме, снимахме се (че нали свекървата е социално активна в мрежите). В същото време пристигнаха сестрата на мъжа ми със семейството й ...и започнаха да го подмяткат и мачкат...Imp Алекс седеше отстрани като сираче ...Много мъчно ми стана за него. Pensive Прибрахме се с Марти вкъщи, облякох си пижамката иии толкова за ресторантите. Joy
Нещо остарявам май, ама изобщо не ми се ходи по такива места. Предпочитам някое спокойно местенце, тиха музика и да се чуваме какво си говорим. Отделно много се възмущавам на днешната младеж хахахахаха ама това е друга тема. Joy

Пуснах днес една поръчка от ДМ, защото нямаше как да отидем до магазина да напазарувам, и още не сме я взели. Утре ще пращам на обяд мъжа ми, че нищо няма в шкафа. Не открих обаче мини кус куса и ще трябва да търся на друго място.

Мира, много хубав ден си имала. Дано по-често да ти се случват такива дни. Много обичам лалета.

От вчера Марти се изправя на длани и колена и се клатушка. Даже докато суче! се обръща по корем и пружинира на коленца. Това ще е следващото нощно приключение сигурно.

Аз забравям да го мажа с гелчето за зъбки. На няколко места ми изглеждат подути венците и доста си лапа пак ръцете тези дни.

Ох няма да е лека тази нощ. Доста се върти и не му е комфортно заради нослето.

# 639
  • София
Здравейте и от мен честито на имениците! Калин днес празнува, имаше подаръци, хапване, насам-натам, доволен заспа в 9:30. Направихме им много яка фотосесия на тримата с племенницата.
Скрит текст:

Изпратихме тати за София и вечерта бяхме при нашите. Те се прибраха от Сърбия и донесоха разни неща за хапване, няма да ви казвам с какъв кеф изяде половин плескавица Алис. По едно време пръстите смучеше, само дето стола не облиза.
Ох, Мис това ми е и моята актуална драма в момента. В четвъртък пристигаме вечерта късно и свекърва ми като гушна Алис и взе да и се радва и да я целува, Калин го викна, ама нещо го хвана срам и не дойде и до там. Седя милия отстрани и гледа как се радва на сестра му. Ей сърцето ми се скъса. От сега усещам, че ще имаме големи сравнения и проблеми и вднъж и направих забележка, защото нещо му говореше да не мрънка, я виж сестра ти каква е кротка и усмихната. Просто и казах, не му говори така. И тя каза, а да да добре.......... Не знам защо, но ми е много напрегнато тук този път, Олег с кеф си замина и ми пожела успех. хахахха Обаче съм си наумила вторник да ходим на селото на прабабата с децата и да спим там до четвъртък докато се прибере той. Голям съм мазохист, там е с външната тоалетна, ама Като знам какъв кеф ще му е на Калин и на мен ще ми е по-приятно сякаш.
 И сега се сетих, че не съм я снимала като напраи 9 месеца ,а официално е на 9 месеца и два дни вече.
Лекааааа нощ.
Скрит текст:

# 640
Честит празник на всички празнуващи!
Да ви е цветно и усмихнато всеки ден!

Нямам имен ден, но с ММ тази събота и неделя отворихме едно розе и ми се ослади.

Мирра, много се колебая дали да продължим с Киндиру. От една страна в трите часа до сега бебчо си прави каквото иска, а не каквото показват. Имам усещането, че не се кефи. От друга страна си мисля да му дам шанс, пък и там малко да вземе да се социализира. За мен това е плюса от посещенията. Следващата седмица е ваканция, а и нас ни няма, но май ще дам шанс още няколко пъти.

Да ви споделя имаме напредък с кус кус. След като 6 седмици му предлагах веднъж седмично и той все отказваше, в събота изяде 200 гр. за закуска. Ентусиазирах се и в неделя направих бананови палачинки (благодаря, момичета за рецептите). Тц, хич не хапна. Ще опитвам пак след някой друг ден.

# 641
С малко закъснение- честит имен ден на всички! Всичко най-хубаво! ❤

При нас Виктор лази активно, изправя се по всичко възможно, пипа всичко,дърпа, сяда сам. Иначе и той така се научи да не пада - уж аз до него, около него и аз слагах възглавницата за бременни, няколко пъти падна назад по глава и вече е доста внимателен - или се подпира с ръчичката, или някакси само на гръбче пада, главата я държи нагоре. 😂

Много му е интересно сега да сяда от изправено положение.

Той също като не иска повече храна започва да ми дърпа лъжицата от ръцете или си слага ръката на очите 😂😂😂

Ние сме поканени на абитуриентски бал на малката ми братовчедка в края на май, обаче е в друг град, ще е пълна лудница.. Другият огромен проблем е,че нямаме преносима кошара и със сигурност няма да оставаме да спим там, майка ми предложи да отидем  сутринта и да се върнем вечерта, но само като си представя толкова път, лудница, нови хора и шумотевица.. Та, най-вероятно няма да отидем. 😅

# 642
Добро утро и живи и здрави да сте всички вчерашни празнуващи, нещо не успявам тези дни да стигна до компютъра.
Ние бяхме на ресторант вчера за цели 2 часа, моите родители гледаха децата. В 22ч вече се обадиха, че малката плаче от половин час и да се прибираме, аз си знам, че не може да заспи с друг нощен сън, нали си е свикнала на гърда. Запалихме колата и след 2 мин звънят - заспа, връщайте се в ресторанта. Ама вече като се настроиш да се прибираш....Занесохме си я вкъщи, събуди се малко при слагането на пижамата и дърпането на сополите, но като цяло си заспа веднага след това. Доволна съм, видях се с приятели, и аз като Мис си изправих косата, малко гримче (после половин час го свалях и се проклинах, че съм се гримирала изобщо, но това е друга тема).

Все забравям да пиша за храненето, че и тя иска да й давам сама да се храни с лъжицата, но аз не мога да си го помисля още на този етап Grinning Може би лятото ще яде гола в банята, хахаха, не знам, но ми е трудно да гледам как се цапа. Една капка да падне на таблата веднага я бърша, за да не я размаже навсякъде, не знам кога станах такава чистница, по принцип не съм. Обикновено й давам друга лъжица, да си я държи, пък аз я храня с основната.

Нови умения няма при нас, хремата почти мина, даже днес или утре ще спирам лекарствата и продължаваме със захранването. Купих бурканите за замразяване на храна, скоро почваме по--непасирани манджи и супи, които ще замразявам и така дано успявам да готвя една седмица, да не готвя 2. Grinning

# 643
Честито на патерица на всички, чета ви, но нямам сили да пиша, треснало е  ме е  ПМС-то, но много се измъчвам покрай детето, съвсем отказва да яде и не знам как да процедира. На лекар го водихме привидно нищо му няма, освен един зъб,който е тръгнал, но предния път така не е било. Отказа кашите, сега почна и пюрета да бута и се дави от всичко без . Само попарата и кус куса ме спасяват на закуска, ама после ... почва драмата. Вчера му дадох пюре 8+ със сьомга, яде,яде, до 100 грама, задави се, хоп повърна всичко, после друго едвам хапна 80 грама, мляко не приема за дохранване. Каши всякскаив отказва повече от 70-80 грама , качамак не иска, на плодовет се мръщи,защото явно са му много сладки. Не мога да измисля какво  безглутеново да предложа да следобед.

КАто видях на АА рецептата и на мен ми се дояде и тази купичка, много апетитна, ще пробвам тези дни, само че се чудя като давам сутрин глутен на обяд и следобед не мога пак и малко се поограничавам в избора. И малчо и без това е слабичък, с това неядене е свалил, вместо да качва.. ужасно тегава история , какво стана както всичко си папкаше.

# 644
  • Замък сред облаците
Споко, Мекси, всеки месец има такъв период по 7-10дни, а ако съвпадне с хрема или друг дискомфорт отиват и по 20. Мисля, че бях писала, че януари ми направи впечатление тази цикличност - рязко увеличава количествата, после рязко спадат. И ние държим втори месец същите кила.

Аз не се съобразявам всеки път глутен на обяд и после да е без глутен. Просто гледам 2 поредни дни да не е така.

ММ най-сетне говори с едната зълва да тренираме да го оставяме за малко, че на 4 май имаме билети за едно събитие и ни трябва детегледачка за 4 часа. Две седмици му намилам, все мърмореше че било рано да го оставяме, той щял да го гледа, аз да съм ходела сама… А като купувахме билети преди месец, беше на друго мнение 😂

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 11:16 от АА

Общи условия

Активация на акаунт