Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 070
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, в последната ми поръчка от английската Сефора ми изпратих подарък, който разбива на пух и прах всичките ми познания относно продуктите с ретинол Mr. Green

https://www.sephora.co.uk/p/RoC-Retinol-Correxion-Wrinkle-Correc … uriser-SPF30-30ml
Ще го тествам и ще дам отзив, но явно нищо не разбирам от козметика, странен състав, ретинола е в средата.

# 106
Nad_tab тъкмо за теб се сетих днес. Дойде ми испанският третинол 0,025%. Доволна ли си от него? Помня, че и ти ползваше ретинала на Авен.
Нямам опит с този на РоС, но за първи път чувам ретинол да се ползва сутрин. Бакучиол, да, но ретинол не.
Хвърлих бърз поглед освен ретинол има и глюколова киселина. А уж не се ползвали заедно. 🤔 И други киселини има и не активен Вит. С има Ascorbyl Palmitate.
Сподели мнение като го ползваш. 🤗

# 107
  • Бургас/Пз
Момичета, в последната ми поръчка от английската Сефора ми изпратих подарък, който разбива на пух и прах всичките ми познания относно продуктите с ретинол Mr. Green

https://www.sephora.co.uk/p/RoC-Retinol-Correxion-Wrinkle-Correc … uriser-SPF30-30ml
Ще го тествам и ще дам отзив, но явно нищо не разбирам от козметика, странен състав, ретинола е в средата.
Ще чакам с нетърпение отзивите ти. И аз съм много озадачена според познанията, коита имам Simple Smile Явно иновациите ще ни разбият митовете на пух и прах Simple Smile

# 108
  • София
Nad_tab тъкмо за теб се сетих днес. Дойде ми испанският третинол 0,025%. Доволна ли си от него? Помня, че и ти ползваше ретинала на Авен.
Аз бях в Италия, миналата седмица и си мислех за теб, поглеждах италианските аптеки и се чудех, дали да не питам за трет...
Ретиридес слагам 2-3 пъти в седмицата от 2-3 месеца в останалите вечери Авен, не виждам голяма промяна след като Авен ми избистри лицето миналата година. Слагам го и на краката, решила съм и те да светнат като нови Mr. Green
При щерката обаче, която лекува акне след 2 месеца мазане, така се изпъпчи, че не иска и да чуе за него, мазахме заедно, тя се обели няколко пъти, при мен нищо... явно наистина ми е много дебела кожата.
Започни с 1/3 грахче на цяло лице, аз сложих повече първия път и станах алена, на сутринта всичко беше отшумяло.

Относно ROC-a, как беше приказката за харизания кон.... ще го тествам, няма как Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 18:28 от nad_tab

# 109
Много мило, Nad_tab! 🤗
Тук има, но 0,05% и да си призная ме беше страх да се хвърля на него. Затова изчаках приятелка да донесе испанският 0,025%.
Спомням си, че сподели за зачервяването първата вечер. Ще се мажа тази вечер с него. И да се презастраховам ще сложа вазелин около ноздрите и устните, в назолабиалните и около очите. Страх ме е да не мигрира там, да застои и да ми изгори кожата. Ще слагам по методът сандвич.
Благодаря ти, че сподели за 1/3 грахово зърно. Много неприятно се е получило при дъщеря ти. А уж го изписват при акне.
За акне ползвала ли е Азелаинова киселина? Тя е като ретинола вкарва се бавно, но аз съм много доволна от нея. Ако искаш инфо ще ти пратя.
И аз харесвам много Авен и съм намислила да редувам и аз. Аз го слагам на шия, деколте и китки.
Да кажеш за РоС нещо ми се върти из главата, че бях чела за тях, че са първите или от първите създали продукт с ретинол.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 18:53 от cloè

# 110
Това е пърджинг ефект, нормален е, особено при хората с акне.
За този крема- не четох състав, но ако е някоя производна на ретинол и в средата- може да се ползва денем.Не един крем има такъв.

# 111
Да споделя и моето първо мнение за испанския третиноин 0,025%
Кожата ми е чувствителна с розацея, смесен тип.
Нанесох както написах вчера и очаквах даже, че ще се наложи да го измия. Обаче не се наложи, не получих никаква реакция. Сутринта даже се събудих с мазна кожа. Мислех си, че е от вазелина, който нанесох на стратегическите места. Обаче и челото ми мазно, а там нямах вазелин. Ще наблюдавам за реакция в следващите дни.
Незная защо очаквах, че като е лекарствен препарат ще има гаден мирис, но няма такъв даже е приятен.

# 112
Момичета, знаете ли Granactive retinoid 2% на ТО на колко % ретинал се равнява?
Много се чудя какво да си взема след G&G 0,05.

# 113
  • SF
Кога спирате да използвате продуктите с ретинол? За летния сезон питам.

# 114
  • Бургас/Пз
Аз не спирам ретинАла през лятото. Само го разреждам на 3 пъти седмично.

Принцеса, може ли да споделиш какво ползваш в околоочната зона.

# 115
  • пустинята Гоби
Аз се чудя дали да мажа ретинАл това лято. Досега ползвах третиноин и го спирах задължително, че кожата ми е склонна към пигментация, въпреки че задължително на плажа съм под чадър с шапка и очила, обилно намазана с крем, а и по улиците денем не обикалям много. По принцип юни месец почва да напича повече слънцето, та ако се притесняваш може тогава да го ограничиш. От юни до септември, нещо такова.

# 116
Не виждам логика да се спират такива продукти през лятото. Какво правят хората, които живеят по места където винаги е лято? :Д
Просто използвайте стабилна слънцезащита.

# 117
  • София
На мен ще ми е първо лято с трет и мисля да остана само на ретинала на Авен и Dr.Different VITALIFT-A Forte. Не смея с Ретиридес през първото лято, другото ще е по-различно, предполагам.

За мен съм намерила много стабилна слънцезащита, поръчвам я от английската Сефора. Хубавото и е, че няма нужда от подновяване в нормални условия. На плаж или постоянни разходки, ще подновявам Simple Smile
https://www.sephora.co.uk/p/Ultrasun-Face-Anti-Ageing-Sun-Protec … 2CSun%20%26%20Tan

# 118
  • Варна
Аз не спирам ретинАла през лятото. Само го разреждам на 3 пъти седмично.

Принцеса, може ли да споделиш какво ползваш в околоочната зона.

4Д филър серума и тоя за пълна грижа на Колагена ползвам в момента заедно с едно кремище на Бентон Grinning с ферменти. Ползвам си и околоочния на Cerave де чат пат.

# 119
Аз също спирах гранактив ретиноид лятото, но после четох, че кожата е чувствителна само по време на ретинизацията и всъщност ретиноловите продукти помагат да се минимизират уврежданията, причинени от слънцето. Не съм спирала трет миналото лято, само минах на водоустойчива слънцезащита и в градски условия.

Общи условия

Активация на акаунт