Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 37 178
  • 804
  •   1
Отговори
# 150
Kactus—че и аз мисля, че това е или от стрес или страничен ефект от нещо друго. И аз съм с Хашимото, според моя ендокринолог незначително завишени антитела (бяха 186, паднаха на 115). Единствения симптом, който съм имала по-осезаем е стягане в областта на шията, все едно някой ме е сграбчил с нокти. Останалите като умора, отпадналост не мога да ги хвана защото при мен може да се дължат на много неща и имам чувството, че винаги съм си така! Не знам какво да те посъветвам. Прегръдки и се опитай да се успокоиш и виж какво ще ти кажат за тази реакция.

Относно душовете… Такива душове, дето се вика от дете знам, че не се правят!

# 151
  • Замък сред облаците
Благодаря ❤ Ами разбрах, че в хипофункция си е нормално да ми се спи. Гаденето е почти седмица преди Метформина. Иначе гушата ми е подута, а и лицето се още. Със сигурност не е от стрес. Ходила съм на лекар преди време. От лекарства се получава, започна след Еутирокса.

Виж, от алергията си подута, плюс ако задържаш течности от др лекарства. Ако трябва смени на л-тироксин, ако и от него се изриваш като Салсера - търси гръцки лекарства.

А за хипофункцията - ако месеци наред си имала симптоми и сега си ги обясняваш - ок. Но не се появяват магически след като си видяла резултатите от изследването, това казвам.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 09:48 от АА

# 152
  • София
Благодаря ❤ Ами разбрах, че в хипофункция си е нормално да ми се спи. Гаденето е почти седмица преди Метформина. Иначе гушата ми е подута, а и лицето се още. Със сигурност не е от стрес. Ходила съм на лекар преди време. От лекарства се получава, започна след Еутирокса.

Абе и аз имах хиляди теории от какво ми се получава, но се оказа че от стрес, боледуване си бълвам хистамин. То не се успокоява с еднократно приемане на антихистамини, а си трябва месец два, малко кортико. Иначе така имунната система е нон стоп на газ спирачка.

# 153
  • София
Кактусче не мога да помогна с акъл, ама стискам палци бързо да ти мине.

Аз все още чакам.... днес така ме боли в дясно, че направо ми се реве... И малко ми е каша в главата заради смяната на доктор.

# 154
Ех, Кактусче,  много ти съчувствам 🥰
Момичета са ти дали добри съвети, смени го еутирокса и дано нещата се нормализират.
Иначе стреса не го подценявай, това дето ни минава през тялото си оказва влияние.
Стискам палци бързо да се оправиш❤️
ММ преди няколко дни почна отново добавките и на втория ден се изрина по корема.  Много странно същите неща ги у пил преди няколко месеца.  Спряхме всички и като отшуми ще ги почне едно по едно🤔
Тина ,не прави повече нищо на своя глава.

# 155
Кактусче, и аз не знам какво да те посъветвам освен да отидеш на алерголог. За съжаление аз също имам някакви необясними симптоми, месец след стимулацията ми се повишиха еозинофилите, ходих по доктори и никой не можа да разбере от какво. Накрая ме пратиха и на алерголог, който ми каза, че не съм била за него, защото нямам изявена клинична картина за алергия и то наистина беше така. Но това което ми направи впечатление е, че когато казвах на всички специалисти при които ходех, че съм в процес на инвитро, всички казваха ами да то може и от лекарствата да е там каквито ви дават. Да обаче те нито имаха представа какви са стъпките на инвитро, какво представляват и какви са лекарствата и в един момент ми стана ясно, че няма как да навържат нещата, ако наистина е от стимулация. Казваха ми да си питам репродуктивния, да ама аз като я питах нея, тя ми казваше, че това не било в нейна компетенция да си отида на специалист. Та в обобщение само ще кажа, че инвитрото мисля че ни взима много, даже повече отколкото предполагаме, но тъй като все още явно няма достатъчно проучвания ще има само да се чудим какви неща ни се появяват и от какво. А стреса, че отключва още неща виждам, че повечето сме наясно. Дано се открие от какво е при теб и да мине бързо. Heart

Merryhristowa, Честит Празник! Бъди най-вече здрава, обичана и удовлетворена от живота! Wine Glass

# 156
Merryhristowa, честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива! Flowers Tulip

Kactus, дано да се намери причината за тези реакции и скоро всичко да е наред!

# 157
Аз каквато съм хипохондрична, вече да съм се занесла в някое спешно да ме видят - на кръвни изследвания ще се покаже дали е алергия (повишени еозинофили). Не бих могла да седя спокойно така. Дано преминава вече!

За интимните душове… поне на няколко места съм чела, че не се препоръчват за просто така. Ако имам някакви дразнения по-скоро бих опитала с изплакване с триклобактер, и пак само след консултация с лекар.

# 158
Благодаря ви от сърце, мили момичета 🥰❤️💗 Симптомите са от повече време и си ги обяснявам вече след като излязоха резултатите. Ако и тази вечер се изрина, ще си взема Л Тироксин да пробвам, че обривите започнаха след Еутирокса точно. Иначе аз от стрес получавам само червени петна, но те не сърбят и изчезват до 30 мин. Последния път, когато се подух и умирах от сърбеж, беше от развалените Великденски яйца 🤣 Този път бях даже по-зле, но не ми се ходеше в спешното и си легнах. Само на Ериус ще карам поне 1 седмица, няма пак да започвам кортикостероиди, че преди месец ги пих доста време.
Мери, честита да си! Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет, любов и незабравими моменти! ❤️💗🥰🍀

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 13:45 от Kactus

# 159
Кактусче оправяй се бързо, обрива от всичко може да е стрес, лекарствата. Но ако не мине консултация с алерголог няма да е излишно. ☺️

# 160
  • гр. София
Момичета, отрицателен първи трансфер. Толкова съм закоравяла, че даже не мога да се разплача....
Последните дни сякаш имах леко подуто гърло, все едно имам надути лимфни възли. Тат и мат и подобните около щитовидни не съм изследвала скоро. Тсх винаги е около единица. Ще ми се да ме види ендокринолог, ама с ехограф. Ако може да препоръчате някой за София, но моля без Начев, искам някой който наистина да ми обърне внимание. Разбирате ли, не мога просто да стоя и да се самосъжалявам, трябва да търся причина и съм по-решителна от всякога!
Кактус, съжалявам за това което се случва, стискам палци на всички!

# 161
Кактусче освен алергична реакция към стимулациите имали възможност да си развила и уртикария от всичкия стрес и лекарства? Защото имам приятелка, която отключи след бременността и горе долу симптоматиката на това ми заприлича.Дано скоро всичко отшуми и се подобриш 🙏❤

Скрит текст:
Аз минавам да ви почерпя виртуално, че днес пораствам с още една година 😁🎂🥳
[spoiler\]
Честит рожден ден, бъди здрава и благословена🥂🥰🎉🙂

# 162
Като отворихме темата за щитовидната жлеза искам да попитам нещо. Преди година имах страшни болки в гърлото, чак не можех да си движа врата, една седмица смуках различни таблетки, но болката не отшумяваше. Тогава ми стана ясно, че ще е ЩЖ. Пуснах кръвни, тсх беше 0,015, фт3,фт4, тат и мат- нищо не беше в нормите.. Ходих на ендокринолог, изписа ми медрол по схема и след месец тсх беше над 5. Оттогава не мога да го вкарам в норма, само променяме дозата на л-тироксин. Лекарката ли обърка дозировката, че от едната крайност отидох на другата, не мога да си обясня. При някоя от вас случвало ли се е?

# 163
  • София
petufin, аз ходя при една ендрокриноложка, която взе насеризоно думите ми, че гледаме щитовидната за успешно забременяване, не е някаква уау докторка, но обикновенно назначава доста изследвания. Работи в МЦ Доверие срещу КАТ Д-р Ангелина Митева.

Мери, аз съм те пропуснала честита да си!

Отбелязвам се с Ц вече аз. ММ каза, че ще пробва понеделник-вторник да пусна изследването, съответно и аз трябва да пусна АМХ и предполагам ако до 10ти входирам документите имаме шанс за това заседание.

# 164
Мери Честит Рожден Ден! Пожелавам ти всичко да е наред и да получиш най-хубавия подарък през тази година! ☺

Кактус Изобщо не съм наясно с проблемите с ЩЖ и с медикаментите около тях. С алергиите, като цяло, имам огромен опит, като по-малка бях постоянно с обрив и в спешното, заради какво ли не. Оправих се с ирисова диагностика и билки.
 Знам, че при теб е съвсем различно, затова мога не мога да ти помогна със съвет, но се надявам да откриете проблема и да го решите! ❤

Общи условия

Активация на акаунт