Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 36 694
  • 804
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Благодаря много за красивата темичка! Грабя с пълни шепи от магическия прашец и дано чудото да стане по-скоро.
Аз днес цъфнах след като от събота съм спряла прием на всички лекарства (освен преднизолона, че той се спира по схема). Трябваше по това време да удвоявам дозата на метфирмина (ендото така беше сал схема), но се чудя дали да го правя. Реално колко време след неуспешно инвитро ще бъдат меродавни каквито и да са изследвания на организма, че в момента сигурно още всичко е разбутано.
А за имунологичните какво ще кажете, кой препоръчвате за консултация?

# 46
  • Замък сред облаците
2 страници назад Simple Smile
за имунология, препоръчвам първо да минете среща с имунолог ( доц Михайлова е доста добра) и да си пуснете изследванията в клиниката по имунология в Александровска ( тук няколко сме пускали там)

# 47
Запис и от мен 🍀❤ Благодаря rave , за прекрасната темичка отново.Пожелавам тази темичка да се запълни с много две чертички🙏🏻💫
Данитта , желая ти лека и безпроблемна бременност! Взимам пълни шепи и аз прашец , няма значение какво е то. 🙂

# 48
Запис и от мен и ако е възъможно даа се запиша и аз.На кратко да се представя и да разкажа за нас и нашата борба за бебче.Аз съм Севинч,на галено Севи,на 28г съм,мъжът ми наа 37, оопитвахве се с тестове за овулация вече една година,е не стана.Потърсих мнение от репродуктивен специалист,тъй като сме от Асеновград,най-близкото място беше в Пловдив,клиника Ню лайф  и попаднах на доктор Милен Карагеоргиев. Страхотен млад лекар със чудесно отношение.Направихме миналия месец Януари цветна снимка и разширена спермограма и при двете всичко беше наред и според доктора няма причина да не се случи чудото.  Този месец лекаря мии изписа и пих от 5 до 9 ден 2 по 1 таблетка Кломифен цитрат ,на 12 ден не видяя доминантен фоликул,6 дни по-късно днес на 18 ден,бях отново на фоликулометрия и имаше 2 хубави  фоликула,единия 17 мм и нещо ,другия 18 мм и нещо. Имаше и един трети по-малък ,но него не го измери. Изпрати ме прии сестрите да ми поставят Хориомон . Та сега ни каза от тази вечер да действаме поне до Събота,че овулацията настъпва до 24-48 ч след инжекцията и като минат от Четвъртък 12 дни,да си пусна кръвен на 14.03. Много дълго стана,та това е накратноо за нас,довечера запрятаме ръкави, и се надявам в следващите дни да стане нашето чакано чудо. Благодаря за прочита,и ви желая от сърце успех и само втори чертички да Ви донесе баба Марта! Sparkling Heart

Ех, че хубаво! Хайде дано да е на късмет!
Ние опитваме също от година и малко, но за първи път чувам за тези лекарства и инжекция.
Хващаме доминантен фоликул всеки месец от почти половин година, но 🤷♀

# 49
Благодаря ви много. Ще виидим какво ще се случи..

# 50
  • София
Севи ,стискам палци !

Момичета,вие какво витамини пиете,има ли някой ,който да спазва някакъв специален хранителен режим?
Аз имам за сваляне килца и се боря с тях,колкото успея-толкова,но става бавно,защото гледам и да не си стресирам организма.
Не помня дали ви се похвалих HPV теста ми е отрицателен за всички високорискови чпв вируси ,поне за това ще съм спокойна !

# 51
  • София
Бъбъл мъча аз нещо като кето, че и аз имам за сваляне. Отделно пия Овабуст и пръскам Вит Д, и от време на време Омега. Ама ще трябва да пусна скоро време Вит Д и фолат и Б12 , че май пак съм ги предобрила, опъпчих се цялата.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 22:16 от Мацето

# 52
Маце да не си на високи дози вит. B12. Аз се опъпчвам от него, особено от спрея на Better You. Сега съм на хапчета и съм ок.

Иначе аз пия: вит. B комплекс (с метилирани форми), вит Д, вит Е, R-ALA, Ubiquinol, 7Keto Dhea, Trans resveratrol, PQQ (сега съм без него, че няма внос), Цинк и селен.

И аз имам да свалям, но последните месеци не съм се ограничавала с храната. Последните дни съм се зачела за сока от селъри и последните дни го пия всяка сутрин. Поръчвала съм и една добавка с антиоксиданти. От вчера съм започнала да ограничавам вредни неща и дано имам успех.

# 53
  • София
Нищо с Вит Б не приемам, освен Овабуст, където има фолат само. Ама есента пръсках Б комплекс и от тогава е зле, но сега по бюста са едни дребни навсякъде са...

# 54
Севи, ще чакаме да ни се похвалиш скоро!

И аз сега гледам да направя някакъв микс от хранителни режими, по принцип трябва да съм на без глутен, млечни и без сладко, заради Хашимото и уж да изкарвам по-добри яйцеклетки. Но реално съм захарозависима и единсвтеното което в момента ми е комфортно да правя е лека форма на фастинг (14 часа/скоро открих, че го обожавам и се чувствам страхотно по време на него) като следобед гледам да хапвам само плодове, зеленчуци и ядки, вечер салатка + основно и да видим колко дни ще издържа така. Единствено прочетох, че в периода от началото на цикъла до овулация не трябва да се правят по-дълги от 15 часа периоди на гладуване. Аз всъщност имам някаква непотвърдена теория за фастинга и яйцеклетките. Чудех се дали след 17 час на фастинг, когато както учените твърдят се случва автофагия, процес на самоизяждане на увредените клетки, не се случва и някаква регенерация на яйцеклетките или по-скоро на клетките които ги формират. За съжаление не попаднах никъде на научни изследвания доказващи подобна теза, но ще ми е интересно, ако някоя от вас също е мислила върху тази тема да сподели. Иначе много искам да успея да спра сладкото, но е просто някаква голяма мъка, засега само успявам да го намаля.

По отношение на добавките сега приемам желязо, витамин Д, Омега3, NAC, Coq10, фолиева киселина и магнезий. Миналата седмица изследвах вит. Б12 и видях, че е 780 и се чудя защо съм с яко пъпки напоследък, добре че казахте, това не го знаех. Друго което ми прави впечатление е, че някои от вас приемат DHEA. Аз преди време си бях правила изследване за DHEA (мислех че имам проблем с надбъбречните жлези) и беше над референтните стойности и даже се бях уплашила, че нещо не ми е наред. Честно казано тогава ендокринолога не коментира нищо конкретно за него, но сега покрай вас се чудя дали е добре че е високо а и не съм сигурна дали добавката и това което аз съм изследвала е едно и също.

# 55
Аз до миналия месец пиех само неофолик и центрум, за имунитет. От няколко седмици започнах вит.Ц, вит.Д, вит.Е и омега 3. Изследвала съм само вит.Д и бях в дефицит. Трябва да изследвам и другите ама все го отлагам.. Иначе за храненето не спазвам режим, дори си хапвам доста тесто и сладко. Лятото наблягам повече на зеленчуците, но през зимата изобщо не са ми вкусни. Единствено спазвам това да се храня в едни и същи часове 3 пъти на ден, като вечерята е винаги в 19ч.
Изобщо не съм за пример, знам, че храната влияе много за здравия организъм и в частност на репр.функция и ще трябва да вложа старание да се храня по-здравословно.

Севи Дано това да е твоят месец! 😊

# 56
  • Замък сред облаците
Всяка жена се ражда с няколкостотин хиляди яйцеклетки. Не почва тепърва да ги произвежда като мъжа сперматозоидите. Вече от начина на живот зависи дали узряват с добро или лошо качество.

Б12 подхранва някои бактерии по кожата; оттам и опъпчването, ако го приемате във високи дози.

# 57
Аз съм на неофолик, метилирано Б12, вигантол, Мио и дехиро-инозитол и Омега 3 и достинекс. От почти два месеца съм на режим и съм свалила 7кг и 10см от талията. Бавно става, но се надявам да помогне. Предния път като забременях(макар и до приключи с мисед) бях свалила 8кг с кето(въпреки че чувам,че и то не е много полезно) и тогава се получи. Не знам дали се дължеше на килограмите или на това,че приемах и масло от бял равнец или комбинацията. Сега мисля да почна да си правя чай от равнеца. Купих си и една билкова смес на Билковита за забременяване, ама ме хвана страх да я пия да не ми се разбъркат хормоните,че все пак са билки  и така ми стои.  
Днес в 08:00 съм на ЦС, цяла вечер се въртях в хотела и ми е притеснено.

# 58
При мен откакто преди година ми откриха ИР се опитвам да спазвам кето режим (не особено успешно), преди 5 месеца почнах да тренирам по 3 пъти седмично, пия и метфогамма от година. Резултатът за годината е свалени 10 кг и 17 см от талията. Инсулинът въпреки това преди 6 месеца (7 кг и 9 см до тогава бях свалила) ми беше по-висок от началния. Предстои ми контрола след 2 седмици и много се притеснявам да ни би пак резултатът да е лош.

# 59
  • София
Честита Баба Марта,бъдете здрави и да сбъднете мечтите си!

По отношение на килограмите ,имам да сваля около 10 поне,но гледам със ограничаване на вредните храни и калориите.Тренирам с Руми Илиева ,имам изготвен и хранителен режим от нея,но като цяло ми е супер трудно да го спазвам,но гледам да хапваме бобови,овесени ядки,плодове и зеленчуци -сурови.Сега като времето е хубаво гледаме уикендите да си правим дъъълги разходки и така ...
Добавки пия Б комплекс метилирана и Д на Better you,чудя се на желязо при тези резултати дали имам нужда.
Ще почвам и пробиотик с Инулин и Омеги

Общи условия

Активация на акаунт