Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 36 725
  • 804
  •   1
Отговори
# 60
Аз почнах фастинг и се чувствам добре, имам да свалям около 10кг и затова с нетърпение очаквам да направя изследвания и дано всичко е наред. Но пък четох, че не го препоръчват при опити за забременяване или бременни, въпреки че аз се чувствам много добре така, най-вече защото така или иначе не закусвам.

# 61
Честита Баба Марта, момичета кокичета нека щъркелите да ни донесат подаръчета на всички❤❤❤

# 62
  • София
Честита Баба Марта! Да ни донесе здраве и сбъднати пухкави мечти!

Аз с муза за предложение за заглавие: Пролет идва с птички и пчелички, а на мен ми носи две чертички!

# 63
Честита Баба Марта! Бели и червени, весели засмени! Здраве и усмивки на всички!
Нека щъркела да посети всеки дом!😍

# 64
Честита Баба Марта на всички момичета.Нека двете чертички грейнат за всяка една от нас като мартенички на тестаа. Бъдете благословени с това щастие,момичета вие го заслужавате.
възможно ли е овулацията да е днес или довечера,и да нямам болежки ниско долу. Четах,че някой упранжения и коремни преси могат да спомогнат за спуукване на фоликулите. Някоя от вас дали го е прилагалаа и подейства ли?

# 65
Честита Баба Марта и от мен, че сутринта като се включих забравих да ви честитя!
Пожелавам на всички ви посещения от щъркела в най-скоро време! People Baby

Севи, много хора не усещат овулацията си, други я усещат. Така че и да не те боли нищо пак може да си в О или да наближава. И аз съм чувала конкретно за коремните преси, че спомагат за спукването на фоликули, не знам доколко това е вярно, но не пречи да се пробва. Успех с нацелването на яйчицето! Flowers Four Leaf Clover

# 66
Честита Баба Марта
Вместо мартеници, да донесе по един положителн тест на всяка тука
Аз тъкмо минах компютърна томография на поясни прешлени, нз дали са внушавам но в момента на влизането в тоя уред получих адски главоболие
Стискам палци да не е нещо лошо,чудя се ако е ингвинална херния дали да я оперирам, дали вс ще е ок...главата ми ще гръмне от мисли и толкова съм сдухана ,от сутрин плача и се чудя накъде да поема
ММ иска да ме разсее с едни кални бани в Поморие за април месец и се чудя, но и на мен ми писна всичко да се върти около цикъл ову тестове и да пропускам живота си . Изнервила съм се много вече,всичко ми тежи, а сме в началото както се вика
Стана пак дълго ....

# 67
Честита Баба Марта, момичета! Бъдете здрави, усмихнати и изпълнени с топлина в душите и искри в очите! Поздравявам ви с една моя мартеничка от миналата година стои на хладилника ни закачена и отвреме на време като я видя ми донася топлина в душата. Все още се надявам, че ще ми донесе желаното щъркелчо и го пожелавам най-искрено и на вас!

Reginasr, не се настройвай предварително негативно преди изследванията и не го мисли отсега. Ако имате възможност за почивка не се чудете, ами направо отидете. Това за мен е най-добрият начин за разсейване, а и почивка.

Bubble, аз съм с ЖДА по принцип, пия си добавки и моето желязо обикновено е нормално, около 16-20 се върти напоследък обаче феритинът ми е много нисък и хематоложката ми беше казала, че трябва да пия желязо докато не си запълня запасите, т.е. да вдигна феритина. За забремняване няма да има проблем, но при износването може да се налагат вливки, затова може да си провериш и феритина, за да видиш пълната картинка.

# 68
  • София
Честита Баба Марта, пожелавам ви ято щъркели да ни навести много скоро! Heart

Относно инсулина, аз не разбирам защо са му толкова високи референтните стойности, при положени, че над 10, хома индексът скача и се предписва метформин.
Моят инсулин беше 14 и пия глюкофаж XR 500 вечер. Писах наскоро и за добавките, които пия, а и л-тироксин заради Хашимото. Знам, че не трябва да се яде глутен, млечни и бяла захар. Глутенът почти изцяло съм го премахнала от менюто си и много рядко си позволявам филийка пълнозърнест хляб, захарта я замених със сладки с фурми, мед и други подсладители, главно от книгата на Руми Илиева, но млечните ми е много трудно да премахна, защото обичам мляко и сирене.

# 69
Честита баба Марта!!

Референтните на инсулина са за крайни състояния, като диабет и подобни.
Иначе за инсулина няма значение глутена в брашната, а въглехидратите в тях. Картофите и ориза нямат глутен, ма не са ок.
Ако нямате диабет 1 филийка е ок, гарнитура картофи също е ок, но да не са много филийки и примерно при мен помага да не са вечер въглехидратите.
Мед или захар все тая.
При ИР не може и подсладители за разлика от диабета, когато подсладители са ОК.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 15:04 от Одри ♡

# 70
  • София
Глутена, млечните и захарта ги изключих заради Хашимото, не заради ИР.
Иначе инсулинът ми спадна до 9 и хома индексът е ок вече. Но МАТ се оправя само с диета, която трябва да спазвам по-строго.

# 71
  • Замък сред облаците
Не че нещо, но МАТ не се оправят с диета. Веднъж има ли ги винаги ще ги има. Повишават се при инфекция в организма, активно възпаление на жлезата. Диетата ще помогне доколкото ще намали възпалителния процес и той намалее ли или мине в ремисия спада и нивото на МАТ до някъде (примерно диапазон 100-300).

# 72
  • София
Одри това за подсладители при ИР е мит.не се вдига нито инсулин нито кръвна захар от подсладители. Гледала съм и тестове на клипове, няма ефект. По същата логика и като помислиш за сладко трябва да се вдигат.

# 73
Честита Баба Марта! Здраве и плодородие!
Аз днес бях на ЦС....ужасни болки, обаче пък тръбите са проходими, за щастие! Също и на ендокринолог бях, изписа ми Еутирокс, тъй като ТСХ ми е 3.9, също фолиева киселина и вит Д, че и те са с дефицит. Сега чак след 45дни ще видим накъде отиват нещата. А със спермограмата на ММ ( астенотератозооспермия) май направо към инвитро. Е оплаках си се....

# 74
Скенер,после невролог оказа се че съм за неврохирург
Намерихме ,чухме се по телефона
Най вероятноутре предстои ямр
Щото в България докторите обичат да ти взимат парите.
Очаквам овулация слвд ден два...
Надявам се ,още се надявам всичкода свъеши добре...иначе се наревах, ама то на човек му дотяга...

Общи условия

Активация на акаунт