Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 36 732
  • 804
  •   1
Отговори
# 75
  • Замък сред облаците
Реджина, вместо да се самосъжаляваш приеми че това са стъпки, приближаващи те към целта. Ясно ми е като го боли човек и се притеснява от диагнози колко (не)рационално разсъждава, аз съм същата.
А това за докторите не е вярно, ти бъди благодарна, че търсят истинския проблем, вместо да те диагностицират с нещо въображаемо и да те “оправят” с мазила или някоя малка операцийка…

# 76
Честита Баба Марта! Много червени черти върху бели ленти пожелавам на всички! (Демек + тестове) 🌷
Моята ЦС мина. Беше си доста гадно, няма какво да лъжа. Но поне мина. Сега леко кървене и дискомфорт, но се търпи. Докторът още вътре ми каза,че са пропуснали тръбите. А после ми дадоха заключение,което не го разбрах. Пише, че "при въвеждане на к.м маточната кухина се представяла с обичайна форма и размери, без дефекти в изпълването, разположена на ляво. Последователно се контрастират двустранно маточни тръби, като в дясно се остава с впечатление с уплътнение с полилобулирани очертания. В края на изследването двустранно в корем се локализират депа от к.м"(предполагам контраст имат предвид). Нямам си идея какво значи, но като ми излезе и ЯМР-то на хипофизата и кръвните изследвания,ще ги пращам наведнъж на доц.Конова.
Аз също съм с ИР, бях на Глюкофаж, после го спрях след консултация с ендо,защото ми ставаше супер лошо. Сега ще видя колко ще ми излезе инсулинът и какво ще изпишат.

Reginasr, ЯМР е най-точно. Неприятно е доста, но ще даде яснота. Успех!

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 17:30 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 77
Хоуп,честити проходими тръби. Мен ме заболя леко като в болезнен цикъл също  и зацапваше за кратко.

# 78
  • Бургас
Момичета, виждам че сте захванали темата за ИР. Приемам глюкофаж от началото на януари заради ИР. Трябваше по схемата на лекаря 1 месец да съм на 1000 вечер, а от втория да съм на 2000 вечер. Само че, точно когато трябваше да увеличавам дозата аз бях точно прясно след трансфер и ме достраша да правя резки промени. Но след като се оказа неуспешен трансферът, сега ще я вдигам вече дозата от днес, че вчера цъфнах и се чувствах отвратително. Иска ми се преди това да пусна глюкоза и инсулин да видя въобще този прием дали ми е повлиял. Според вас дали за по-малко от 2 месеца прием ще има ефект? И също да попитам преди изследването колко време трябва да не се приема метформина? Пауза ли се прави, как? Ако някой е наясно да сподели, или да ходя в другата тема да питам Simple Smile

# 79
Честита нова темичка и Честита Баба Марта! Да я напълните с две черти.
Аз минавам да се отчета. Ходих на преглед след кървенето и вече ниското чхг. Аг каза, че е било биохимична според нея, но не било страшно и нямало нужда от изследвания. Посъветва ме да спрем с опитите за два месеца и след това да почнем. Не успя да ми каже това цикъл ли е било и кога да го очаквам пак. Матката е напълно чиста, всичко изглежда наред.
Не знам дали на своя глава да пусна токсоплазмоза,, уреаплазма и още нещо ми каза. Каза, че ако се повтори пак, тогава чак. Но аз съм с допълнително здравно осигуряване и всъщност, ако ми ги беше предписала, щяха да ми ги платят от фонда. Не ми се иска да минавам отново през това.
Продължавам да ви чета, а живот и здраве след 2 нормални цикъла започваме отново. А през това време вие действайте! 🤞

# 80
  • София
tuti123, радвам се, че все пак не се стигна до усложнения при теб, макар и с БХ. На мен след БХ не са ми казвали да се пазим, даже едната доктокра казваше, че шанса е по-голям даже, но ако ти се чувстваш, че имаш нужда от почивка починете, пък и може би най-малко едни цикъл да ти дойде, за да може после да знаеш от кога да броиш бременност Simple Smile Пожелавам ти успех!

# 81
Честита Баба Марта, момичета!

HOPE, Monita - честито за добрите резултати от ЦС!

Regina, стискам палци скоро да имаш ясна диагноза и дано не е нищо сериозно.

tuti, радвам се, че всичко се е изчистило и се надявам да ни зарадваш скоро пак!

Таничка, когато на мен ми предписага Глюкофаж ме накараха да направя контрола след 6 м и  да имам 5 дни без прием преди изследването. Не знам дали не можеше да се направи и по-рано, защото се оказа, че Глюкофажа не ми действа и го сменихме с друга форма на метформин и може би по-ранна смяна щеше да е по-добре, но пък може да е нужен по-дълъг прием, за да се прецени дали има ефект.

Аз мога само да се оплача засега. Съкратиха ММ и сега ще правим разни консултации с адвокати, защото имаме подозрения, че са взели това решение отдавна, но са изчаквали момента, в който ще е най-изгодно за фирмата, съответно той ще е най-ощетен. Освен това той е болен от няколко дни, надявах се, че аз няма да се заразя, но днес и аз се събудих с гърлобол, а днес съм на преглед уж да почваме подготовка за трансфер...
Надявам се след прегледа да се включа с по-добри новини, но поне това, че прегледа ми е точно днес ми носи някакво успокоене. Първия ми преглед при репродуктивния ми лекар беше на 03.03.2020, на 02.03.2021 видяхме две сакчета на мястото си след трансфера и се надявам и сега като старираме по същото време да ни е на късмет.

# 82
Таничка, Тути, съжалявам, че и двете сте минали неуспехи.. Починете си малко и после пак с пълни сили! Heart

Реджина, успех с ЯМР-то, неприятно е, но поне дано им даде ясна представа какъв е проблемът! Flowers Four Leaf Clover

2402, съжалявам за ТМ, пожелавам ви успех с консултацията и нека скоро си намери работа, където повече да го ценят!
Стискам палци и за трансфера и чакаме този месец високо ЧХГ от теб! Nature Star2

# 83
  • София
Момичета, виждам че сте захванали темата за ИР. Приемам глюкофаж от началото на януари заради ИР. Трябваше по схемата на лекаря 1 месец да съм на 1000 вечер, а от втория да съм на 2000 вечер. Само че, точно когато трябваше да увеличавам дозата аз бях точно прясно след трансфер и ме достраша да правя резки промени. Но след като се оказа неуспешен трансферът, сега ще я вдигам вече дозата от днес, че вчера цъфнах и се чувствах отвратително. Иска ми се преди това да пусна глюкоза и инсулин да видя въобще този прием дали ми е повлиял. Според вас дали за по-малко от 2 месеца прием ще има ефект? И също да попитам преди изследването колко време трябва да не се приема метформина? Пауза ли се прави, как? Ако някой е наясно да сподели, или да ходя в другата тема да питам Simple Smile

Tаничка, няма смисъл да пускаш сега изследвания, увеличи плавно дозата, аз не бих ти препоръчала рязко от 1000 на 2000, пробвай на 1500 мг да видиш как се чувстваш и след това ако е нужно на 2000. Иначе мен за ОГТТ ми беше казала ендото да спря само предната вечер.

# 84
Момичета да ви се оплача и аз малко, че няма на кого ... Извинявам се предварително за дългата публикация...
Последните дни и няколко седмици и на мен вече ми идва в повече всичко ... отношенията с мъжа ми са ни много обтегнати и при нас ... постоянно се караме, за абсолютно всичко, казвам му, че е по-добре да не си говорим, но даже и като не си говорим и после за най-малкото се караме. Нервите ми са опънати на свръх предела, а тепърва ни предстоят по-трудните неща... Той сега дава материал за замразяване за инсеминации, понеже ще заминава за месец. Помолих го да се храни малко по-здравословно, той не ме слуша, помолих го да не пие алкохол, понеже пие по 2 3 литра бира на ден, пие сега по 500мл... той уж е спокоен, ама постоянно се караме напоследък, аз постоянно плача за всичко. Добре, че е кученцето ми да ме успокоява... Докторът ни отсъства постоянно ходи в други градове ... уж щеше да ни преглежда, който е на смяна, има една лекарка аз много я бях харесала и бях при нея на преглед, но ѝ обясних, че съм на преглед при нея, защото моят лекар отсъства, тя каза, че ме разбира. После ѝ казах, че ще правя ЦС с моя доктор и тя от тогава се разсърди много... Наскоро пак я помолих за преглед тя ми отказа, понеже не била мой доктор... а моят доктор ми каза като го няма да ходя при негов колега на смяна ... супер  картинка... и как ще правим инсеминации или инвитро много ми е интересно ... в понеделник оставих снимки от прегледи, за да ми ги подготвят за кандидатстване по фонда с луф. Трябваше да ми напишат протоколи или амбулаторни листи, защото от предишни месеци ми даваха само снимки без амбулаторни листи ... Но щом моят лекар отсъства и трябва някой друг да ги подготви и днес да отидем. Е да, ама не. Отивам днес сутринта и си стоят така... С въпросната лекарка няколко пъти се засичаме по коридорите и дори не ме поздравява само ме гледа лошо, сякаш не знам какво съм ѝ направила ... а съм била просто 1 път на преглед при нея и реших да си продължа при моя, при когото ходя от година и половина ... не знам аз ли нещо имам различна представа за нещата ... преди месец трябваше да решим при нея ли да продължим, или при него, но все пак реших да му имам доверие нали ме следи от толкова много време... явно съм сбъркала.  Днес отново се разплаках, защото документите ми не бяха готови. Трябвало да изчакам моя лекар... друг не можело да ми ги напише... а просто трябва да ми напишат един амбулаторен лист с подпис и печат... Да не бях ходила на този прословут преглед при другата лекарка, поне ако не се познавахме сигурно щеше да ми помогне и да ми напише нещата ... Казах, че ще изчакам и ще ги подадем в понеделник, но ми отговориха нямало проблем, обаче заседанието в София било в понеделник на 6ти и било хубаво да ги подадем днес ... иначе ако  изпуснем понеделник, ще трябва да изчакаме още 1 месец и аз се разплаках и плаках в болницата ... просто наистина не издържам вече психически. Близките ме съветват да говоря с психиатър и може би наистина имам нужда ... Сестрите ме видяха, че плача, обясних им, уж едната ми обеща да ми напише някакви протоколи и да пуснат днес ако можело, но тя и в понеделник ми обеща, че ще ми напишат документите... не знам защо постъпи така тази докторка, а я мислех за толкова мила и добра, след прегледа чак ми се насълзиха очите от щастие и надежда, супер много я харесах и говорих за нея, а всъщност ... та така де сестрата ми обеща да ми напише някакви протоколи, но ме предупреди, че с луф и ендометриоза много трудно одобрявали да не съм се надявала ... да сме си действали по плана с инсемицаиите... инсеминации със задържан фоликул супер...
Бях на зъболекар при жена и тя знае за ситуацията, че имаме проблеми при забременяване. Иначе е бременна естествено, обяснява ми колко е ограничително, как нищо не можела да прави, никъде не можела да ходи. Била забременяла супер случайно, даже като разбрала, че е в овулация пила Ескапел, обаче явно и той не ѝ помогнал ... И аз вътрешно докато я слушах как се оплаква, исках да я удуша...

Много се извинявам момичета за дългата публикация просто тези дни съм много зле психически... Пожелавам успех от сърце на всички! Heart

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 11:18 от Gabriela9

# 85
  • София
Ех мила Габи,преди всичко намери начина ти да се успокоиш и ще видиш как нещата ще се наредят,насъбрало ти се е.
Намери друг лекар в клиниката,който да замества отсъстващия ,посъветвай се с него мой препоръчва той.За да се случат нещата трябва да си спокойна,говори с мъжа ти и се успокойте,а по отношение на здравословното хранене,това трябва да се случва системно и за да даде резултат,трябва поне няколко месеца да се храни здравословно.Мъжте са трудно в това отношение,можеш някакви витамини за мъже да му вземеш ,Омега,Л Аргнин ... поне с добавките май някак по-лесно може да ги накара човек.Но и при тях трябва време.
 А за зъболекарката нямам думи,поне тя като медицинско лице би трябвало по-адекватно да разбере ситуацията ,но ...

# 86
Да, то няма как за 2 дни да се оправят нещата с яденето, но поне за алкохола... аз постоянно му дудна... на мен също изобщо не ми е приятно ... била съм се притеснявала излишно, само съм чела глупости, бил млад нищо му нямало... Не знам аз ли се психясвам излишно ... постоянно си повтарям, че ще съм спокойна и няма да се ядосвам и постоянно се ядосвам... може би наистина имам проблем. Все си мисля, че нещо няма да е наред...
Той ми каза, че може да е за добро и това, че ще изчакаме още един месец да не ни разочарова, че може би така е трябвало да стане и да си действаме по плана с инсеминациите.
Извинявам се отново за жалването, просто днес малко ми дойдоха в повече емоциите...

# 87
  • Замък сред облаците
Мхм… 3л бира на ден знаеш ли как действа на спермата… Па да разправя после че нищо му нямало.

# 88
  • София
Габи , много ти се е насъбрало, моя съвет, не е за психиатър, а за репродуктивен психолог, пиши ми на лични ако искаш да ти дам препоръка за такъв.

# 89
Мхм… 3л бира на ден знаеш ли как действа на спермата… Па да разправя после че нищо му нямало.
Опитвам се да говоря, но никой не ме слуша, всеки път се караме... и той си пие... поне по 2 л на ден... Бирата не било алкохол, нищо нямало, а реално му обясних, че даже бирата е по-вредна и от другите за спермата. И вече голяма драма, че 5 дена пие само по 500мл. Изкарва се жертва, а аз от една година спрях всичко, което обичам, ям авокадо, нар, спанак и т.н. здравословни неща. За февруари месец за 25 дни си ги смятах, че 8 пъти (8 дни различни) са ми взимали кръв за различни неща. Това са 8 бодения, отделно 4 5 прегледа при 3ма различни доктора, ЦС и какво ли още не. Да не говорим за изследванията и прегледите през последните 6 месеца. И накрая той е жертва, че не може да пие бира ... аз сама съм си ги правила тези неща никой не бил ме карам да се ограничавам и лишавам. Сама съм си втълпявала проблеми, които съм ги нямала, и съм луда...

Общи условия

Активация на акаунт