Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 37 129
  • 804
  •   1
Отговори
# 90
Габи, на първо време се опитай да се успокоиш до колкото можеш и да си прецениш за какво си струва да се бориш и да влагаш сили. Според мен тази болница/лекар е несериозна, не знам коя е, но такова отношение аз не бих търпяла. При наличието на толкова много други болници, не си струва човек да хаби нерви за това точно, освен ако не притежават някакви уникални методи. Другото важно ми се струва да хванеш твоя мъж за ушите да те слуша, че като чета за тези 3л бира на ден лошо ми става. След време на цялостното му здраве може да се отрази. Не знам какъв би бил най-правилният подход в този случай, ти го понзваш най-добре, но е хубаво да се помисли за варианти как да го убедиш да промени навиците си. Аз лично в подобни случаи съм подхождала с това да обяснявам какво на мен ще ми коства, как на мен ми се отразява, ако той не спазва това което трябва и някак от обич към мен обикновено склонява.

Тъй като току що видях, че си писала, се допълвам. Именно това му обясни, натърти, че ти постоянно ходиш бодеш се за изследвания, болезнени процедури, коства ти всякакви усилия да се храниш, да следиш и е редно и очакваш и той да положи някакви реципрочни усилия. Покажи му някакви проучвания, които си намерила  за вредата от еди си кое например, разкажи му какво може да последва, ако реши да не спазва режим, или просто убеди лекарите при които ходите да му обяснят сериозността на ситуацията.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 12:04 от S.G.C.

# 91
  • Замък сред облаците
Плюс 1 за мнението на SGC.
И бих добавила - такъв мъж какъв баща си представяш да е….
Сори, ама не гледам на живота през розови очила. Най-важното решение в живота ни е какъв партньор си избираме. Най-важното!

# 92
Тъй като току що видях, че си писала, се допълвам. Именно това му обясни, натърти, че ти постоянно ходиш бодеш се за изследвания, болезнени процедури, коства ти всякакви усилия да се храниш, да следиш и е редно и очакваш и той да положи някакви реципрочни усилия. Покажи му някакви проучвания, които си намерила  за вредата от еди си кое например, разкажи му какво може да последва, ако реши да не спазва режим, или просто убеди лекарите при които ходите да му обяснят сериозността на ситуацията.
Да, разбира се, че му казвам тези неща многократно, да не казвам всеки ден. Никой не ми бил виновен, че сама съм си измисляла какви ли не изследвания да си правя. И да съм си ядяла каквото искам, а не само авокадо и треволяци... Трябвало да започна и аз да пия алкохол по малко вино, за да ми се отпуснали нервите и да съм видела колко бързо ще се получат нещата.
Казах пред докторите, че пие много бира, за да му кажат и те нещо, а те се засмяха, не било проблем ... исках да направим спермограма преди да замразяваме материал за инсеминациите. Все пак да проверим нали какъв е материалът преди да ги правим. Нямало нужда за 1 година нямало да има отклонения в спермограмата щом е била в норма предния път.

# 93
  • София
Габи хубаво си помисли, дали искаш сега когато го няма, да продължаваш процедурите сама. Понякога искаме да стават нещата сега и на момента, майка ми му вика "изнасилваш съдбата". Та тези няколко месеца разделени, може би, ще ви дойдат добре и ще ви дадат яснота как да продължите напред, за хубаво или за лошо. 3л бира, само мога да ти кажа води до едно, пациент с цироза...

# 94
Габи Стискам палци да намериш правилният подход към половинката ти.

Моят приятел също преди доста време пиеше по толкова бира. Не всеки ден, но през почивните дни - да. Тогава му казах, че искам пораснал мъж до себе си, а не не човек, който още се изживява на тийн. Обясних му, че няма да направя компромис с алкохола (за мен бирата не е безалкохолно) и ако не иска да спре, то аз няма да съм част от живота му. Не казвам, че съм постъпила правилно, аз съм малко човек, който постъпва крайно в някои отношения и така  постъпих и тук . Според мен си е малко като зависимост. Справи с този проблем, но не стана от веднъж. Сега рядко пие бира, а още по-рядко е повече от 1. От време на време пием по 1 чаша вино и това е.

Заявих му какво очаквам от човека до мен и съм правила компромиси с някои неща, но за напивания не е нещо, с което искам да направя такъв. В крайна сметка сега е бира, но в даден момент може да стане и по-твърд алкохол.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 12:43 от Пълнолуние

# 95
Габи, от това което прочетох, виждам, че каквото зависи от теб си го направила и наистина полагаш усилия, което значи, че твоята съвест трябва да е чиста и да си спокойна пред себе си, че си направила всичко каквото можеш. От тук нататък, тъй като не ви познавам с твоя мъж, ще го кажа много меко, надявам се да ме разбереш, твоето ми се струва борба с вятърни мелници. И си мисля, че си струва да помислиш хубаво над отношенията ви, защото борбата за дете е само началото, после има борба за отглеждането му, борба за възпитанието му и борба да го направите човек. И всичко това изисква да сте партньори, а не враждуващи страни. Аз отдавна спрях да се боря с хората около мен, които твърдяха, че съм маничка, че си измислям само здравословни проблеми и т.н. С времето на тях им откриха диабет, висок холестерол и кръвно...сега те мен търсят. Относно лекарите за които спомена, че обяснявали на твоя мъж как бирата не била проблем, даже не искам да ги коментирам.

# 96
Благодаря ви много момичета за разбирането и съветите! И най-вече, че сте изчели цялата публикация колкото и да беше дълга. Имах нужда да си излея наистина нещата, понеже тези дни ми бяха доста трудни психически. А никой не ме разбира както каза SGC "Аз отдавна спрях да се боря с хората около мен, които твърдяха, че съм маничка, че си измислям само здравословни проблеми и т.н.". Това е абсолютно същото и при мен.
Може би довечера наистина е време да си поприказваме малко по-сериозно. Той наистина е много добър човек. Наистина много ме обича и прави всичко за мен. Но трябва да стигнем до някакъв вариант. Не може само да се заяждаме и да не си говорим. А и това с бирата не е шега, ние ходихме и на кардиолог, защото имаше проблеми с кръвното, тя му каза, че бирата вдига най-много кръвното и е вредна, но той и нея не слуша. Или ще се изпокараме наистина много, или ще стигнем до компромисен вариант. Благодаря ви отново от сърце! Heart

# 97
Габриела, съжалявам за това, през което минаваш. Нормално е да ти е тежко, ситуацията с лекарите ти наистина е покъртителна, а и с подмятанията на зъболекарката. Много ти се е насъбрало. Щях да кажа, че вероятно затова сте се сдърпали с ТМ и да се пробвайте да не си го изкарвате един на друг, но си признавам, че неговото неглижиране на ситуацията не ми допада, особено да казва, че си втълпяваш и да те изкарва луда. Репродуктивен може би наистина ще помогне със стравянето ти с чувставата, така че ако можеш да отидеш е добра идея.
Пожелавам ви успех, както за изглаждането на проблемите ви като двойка и да се превърнете в истински екип срещу трудностите, които животът ви предлага, така и в скорошното сбъдване на мечтата за детенце! Heart

# 98
Габи , много ти се е насъбрало, моя съвет, не е за психиатър, а за репродуктивен психолог, пиши ми на лични ако искаш да ти дам препоръка за такъв.

+1 за психотерапевт, психиатъра най-много некъв медикамент да ти даде

За твоя мъж пък аз имам коренно различен съвет, положил е усилие с това да пие 1 бира, може никакво усилие да не ти се струва, ма покажи, че те радва - хората масово мразим промените, нека си мрънка.

# 99
Аз съм съгласна с Одри. Направил е някаква крачка, дори и малка. Както ти казах и по-рано при мъжете е по-трудно с тези неща.
И да се допълня, че андрологът, при който ходихме, каза, че цигарите са проблем, алкохолът не бил.. На мен също ми е странно  това изказване от лекар, но след това вече съвсем пък нищо не мога да му кажа за чаша вино или малко уиски Rolling Eyes

# 100
  • София
ММ също ограничава алкохола отккато бебеправим, е понякога не е толкова стриктен, но... в допълнение от казаното от Вики... ММ има приятел дето трезвен не знам дали съм го виждала, но пък за сметка на това има 3 деца от две различни жени и чака 4то....

# 101
Габи,здравей
Жалко,че така се случва между вас,но ние с Мм когато бяхме на консултация бяхме и двамата и той слушалв какво каза лекаря, тоест искам да кажа че е хубаво да бъдете и двамата за да види, че не го измисляш ти това ограничение
Другото което е, храненето казваш
Не мисля,че храната е основен фактор, аз например винаги съм се хранила здравословно и разнообразни,чисто месо,яйца ,мляко
Всичко си имаме на село както се вика. Ям плодове зеленчуци,алкохол не пием и двамата,преди спортувах кардио,качване на планини и пак не стават нещата.
Божа работа си е (моя позната пиеха всяка вечер с мъжа й,наегилета, пушене и стана от раз бременна)
Днес бях на неврохирург, стана ясно при мен че задължително трябва Ямр,ренген на тазобедрени стави и коремен хирург заради топчето, което и лекаря Днес не разбра дали наистина е херния,най вероятно с коремния ще обсъди при ямр да се огледа и малък таз
Първо много се шашнах и се разплаках, а лекаря ми каза " Виж,ако искаш да се движиш както преди ,да си активна прояви търпение, лежи, почивай,не прави абсолютно нищо за да си помогнеш. Трябва да се види ако има херния да се оперира,млада си,ще се оправиш.."
Момичета Днес за първи път в живота си истински си пожелах скоро да мога да се движа без болка,просто да се разходя до парк ,гората без да ме боли.  За човек който е свикнал постоянно да е в движение по гори нагоре надолу е мъка да го легнеш на легло. Но ще стискам зъби и дано скоро Всичко да е наред
Стискам палци за всички тук
Нека с настъпването на пролетта дойдат спокойствието и двете чертички

# 102
Да, той като е тук идва с мен на прегледи, което много оценявам. Както казах докторът пред него каза, че бирата не е проблем, така че нямах подкрепа от него... Пак казвам, че той е много добър и винаги се опитва да ме направи щастлива. Наистина сега тези дни около замразяването не пие повече от 500мл, което за него е голям напредък. Ще говорим вечерта наистина малко по-сериозно. И нашите приятели всички пушат цигари, пият алкохол, даже имаме едни познати пушат и трева и те си забременяха без проблем. Аз даже му казах няколко пъти, че и аз почвам да ям всичко, да пия алкохол и всичко, викам така поне може по-лесно да ми се получат нещата. Аз по принцип алкохол не пия, но от преди не е само заради бебеправенето, цигари също не пуша, храня се здравословно. Може да обърна стратегията и да имаме повече късмет.
Благодаря ви момичета наистина за подкрепата и съветите. Доста ми поолекна, сутринта бях много афектирана.

# 103
Reginasr, искрено ти пожелавам много скоро да си добре, да откриете проблема и бързо да се възстановиш.
Gabriela9, понякога под афект не разбираме хората около нас.
Не бих искала да коментирам връзката ти, защото всеки най-добре знае какво е вкъщи, когато вратата се затвори. Само ще кажа, че не воденето на разговори и мълчанието само задълбочават проблемите.
Това, за което исках да пиша е относно въпросната лекарка. Смея да си мисля, че ти си предубедена и търсиш проблема в нея. Още в началото очакваше, че тя може да ти се разсърди и какво ли още не.
Ако е същата лекарка, за която си мисля, гарантирам, че грешиш. Нямам идея кой какво трябва да ти напише, но ти казвам, че това е лекар с голямо сърце и добра душа. Относно документите за фонда, мога да ти кажа, че и на нас ни ги забавиха от същата болница, но проблема не беше в лекаря, който посещавах, а в жената от администрацията, която трябваше нещо да подготви. Наложи се два пъти да звъня, за да ги пусне. Но пак казвам, това не беше заради лекарите там.
Успокой се, помисли логично.
Ако трябва обърни се към специалист, но едно мога да ти кажа, за да се разбираш с хората около теб, първо трябва да намериш вътрешно спокойствие и удовлетворение от себе си.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 17:24 от m-angel

# 104
Аз да се отбележа с отрицателен тест след инсе 🙂 просто силите ми се изчерпват.... как пък всичките изследвания да бъдат наред , спермограмата добра, и защо? Питам се защо, къде какво пречи бе хора..... 2/3 пъти хвана ама завърши с БХ. Искам да ви споделя едно нещо, не ми се вярва ама бившата му на мъжа ми, преди време е казала на него, след време ще ти докажа как няма да ти върви работата и как деца няма да имаш, и майка и на това момиче ме е блокирала в фейсбук😁😁и защо нито се знаем нито нищо, нямали сме проблеми, повярвайте ми работата ни отива с краката надолу, от проблем друг проблем излиза, ние не се караме, постоянно изникват някакви неща, нищо не върви както трябва, където се хванем се разваля. Не искам да вярвам в лоши неща🥵 но ще ходим някой да ни чете кипрянова молитва. Краен случай е инвитро, защото това беше 3тото инсе, първото хвана но както казах беше БХ. 😔 Много исках да ви изненадам с хубава новина ноооо....

Общи условия

Активация на акаунт