За любителите на салати - тема 5

• 79 362
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
идейни

и една любима мен салата

# 226
Свежа салата за студено питие

Тиквички с млечен сос

# 227

печен патладжан, печени пиперки, червен лук зехтин, ябълков оцет и балсамова редукция

маринована фета сирене, авокадо, краставица, грахова маруля, сварени яйца, лук, дресинг  хрян, английска горчица и майонеза, ябълков оцет

микс италианска салата, пармезан люспи, панирано пилешко, крутони,  дресинг сос Цезар с добавен хрян и английска горчица

# 228
  • Germany
Ох, много е вкусно в любимата ми тема!
Днешните салатки са червено зеле, моркови, малко праз лук, копър, оцет и зехтин

и вариация на гуакамоле - авокадо, домат, зелена чушка, пресен босилек, лют пипер на люспи, две скилидки чесън, лимонов сок и кората на половин лимон, сол, зехтин - много свежо и приятно, идеален вариант за брускети и чаша пино гри Blush

# 229

Салата с пилешко филе

# 230
  • Germany

Днешната салата за обяд е червен боб, репички, краставици, домат, червен лук, черни маслини, магданоз и зелена чушка. Овкусена е със сол, лимонов сок и зехтин.

# 231
  • in Wonderland
kovatcheva,
интересна, шарена комбинация.

# 232
Салата от домати, зелена салата, зелен лук и репички, хималайска сол и водорасли дулсе,
дресинг от манго и копър

# 233
Импровизирах със сместа от кус кус, киноа и орзо, която съм споменавала. Уж почнах да правя вариант на табуле, но му добавих и булгур и нахут. И червени чушки. И то че взе че стана вкусно!

# 234
А при нас Т се вдигнаха над 20 градуса и ние въртим сега само елементарни леки салати

# 235
E, то и при нас ударихме 30С през Април, умряхме, след което си се върнахме към нормалните за сезона 10-15С, та се налага да се прави сериозно мезе. За довечера мисля картофена със праз и маслини.

# 236
Simple Smile
Ние имаме аспержи , аспержи ... много аспержи, но не ги салатосвам ами направо с малко сол и лимон сварени върховете 1/3 и останалото обелено на супа .
Ако намеря и взема белени целите ги варя. Но мързел голям имам.

# 237

Шопски, с хубави критски домати Wink

# 238

Шарена азиатска салата
лилаво зеле ,зелен лук, морков, краставица, червена чушка, айсберг, едемаме, нар, тиквени семки
дресинг- оризов оцет, мед, тамари соев сос, фъстъчено масло, хрян, лимонов сок

# 239
Тези дни все зелена салата, днес за гартитура на рибка реших да е картофена Simple Smile
Добавих сушени домати, каперси, стрък пресен лук.

Общи условия

Активация на акаунт