За любителите на салати - тема 5

• 79 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Зеленчуци на скара, овкусени със соев сос, олио, оцет, 2 пресовани скилидки чесън, копър и магданоз.

# 316
Cafelate, когато печем месо на скара, задължително правя и тези зеленчуци към тях. Много вкусни!

# 317
  • При децата ми
С какво овкусявате зеленчуците на скара и колко време ги държите в марината?

# 318
# 319
Аз н еги слагам в марината. Слагам във фолио с малко зехтин и сол.За тиквичките и патладжана на филийки може да сложа и малко овче сирене.
Вчера нямах салата. В заведението в което бяхме седнали нямаха салата . Шок. Днес обаче ще имам нов пазар на зеленчуци и ще имам салати Simple Smile

# 320
За зеленчуците на скара използвам- зехтин и зелени подправки. Също така по някога ги мариновам в зехтин, соев сос или някакъв друг подобен, понякога добавям и алкохол няколко капки , варианти безброй

# 321
  • При децата ми
За зеленчуците на скара използвам- зехтин и зелени подправки. Също така по някога ги мариновам в зехтин, соев сос или някакъв друг подобен, понякога добавям и алкохол няколко капки , варианти безброй

Дани, и аз това слагам, но колко ориентировъчно ги държите в марината?

# 322
не повече от 5-10 минути, поне аз така правя

# 323

Сол, оцет, олио или зехтин. И слагам зелени подправки - предимно магданоз. Веднъж го обърках с кориандър и много ни хареса също. Омесвам грилованите зеленчуци с маринатата и така поднасям.

# 324
И аз не виждам смисъл от предварително "мариноване" на зеленчуците, те после както са още топли от скарата поемат много добе каквото им се сложи да ги овкуси. Независимо дали е сол, някакъв вид оцет или лимон, зелени подправки, чесън... горещите зеленчуци дръпват вкусовете много бързо, а сурови колкото и да се киснат в нещо, обикновено не остава много от това овкусяване след скарата и после пак си имат нужда.

# 325
  • München, Deutschland
Вчера ядохме зеленчуково-гъбени  шишчета с тъмна тиквичка, чушка, гъба печурка и червен лук.

Овкусих с олио от гроздови семки, тъмно балсамико, сос Уорчестър и малко горчица (за емулсия). Оставих около час-час и нещо и после пекохме.

Накрая си добавихме заготовка за песто от левурда отгоре (мързя ни да слагаме ядки и пармезан, затова заготовка).

Не снимах, че не ми се видя така интересно, но понеже имаше въпрос за маринатата, се включих.

Днес ще сме на бъргъри. Bowtie

# 326
И аз не овкусявам предварително зеленчуците. Дори се старая да ги нарежа минути преди да ги мятам на скарата, особено по воднистите са ми последни и с тях започвам - тиквички, патладжан ( него набоден с вилица кисна половин час в солена вода, после подсушавам и нарязвам на филийки). Слагам си купичка с мазнина и четка, ако се наложи ги мазвам на скарата.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 14:47 от Cafelate

# 327
  • В Космоса
И ние снощи правихме тиквички и домати на грила, само със зехтин, сол и черен пипер. От известно време съм луднала по печени домати.

# 328
Акаша и аз много обичам. Страотни стават. Днес имахме една салата с Feldsalat , не намирам как е на български и ние никога не сме я имали по-рано у нас. Отстрани багетени тънки филийки , тънки кръгчета с по тъкна шайба козе сирене отгоре. дресинга беше мека горчица с мед. не знам как да опиша. Беше много добре с козето сирене. После се замислих за пропуска отгоре - орехи или тиквени семки .

# 329
Микс от зеленолистни бейби салатки, авокадо и синьо сирене върху шайби розови домати

Общи условия

Активация на акаунт