За любителите на салати - тема 5

• 78 648
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Нахут, боб и пр. в наши салати не мога да сложа, защото само двама ще ги ядат.
Но днес в тази жега я карахме само на едно ядене - тъмен плътен хляб със салата , немската Wurstsalat с кисели краставички, магданоз, лук , пресен лук, лионер на тънки ивици и всички подправки ... само добавките като настъргана гауда и репичките на тънки шайби оставих в купички отстрани, защото и при тях имам претенциозни с различни претенции.
и останалото за деня плодове.

# 436
Не е салата, по-скоро предястие.
Хапваше ми се нещо свежо и бързо, но не салата, нито крем-супа и забърках това Simple Smile:

Тиквички сварени на пара с овче сирене.

Вкусно е и топло, и студено поднесено. Много леко и ефирно е, и не е като типичната крем супа. Тиквичките не са преварени, усеща и лека хрупкавост на места. Овкусих с чесън, копър, няколко стружки индийско орехче, лимонов сок, зехтин и сирене.

# 437
  • При децата ми
Нахут, боб и пр. в наши салати не мога да сложа, защото само двама ще ги ядат.
Но днес в тази жега я карахме само на едно ядене - тъмен плътен хляб със салата , немската Wurstsalat с кисели краставички, магданоз, лук , пресен лук, лионер на тънки ивици и всички подправки ... само добавките като настъргана гауда и репичките на тънки шайби оставих в купички отстрани, защото и при тях имам претенциозни с различни претенции.
и останалото за деня плодове.

Извън темата е, но би ли казала кой е плътния тъмен хляб, или ти го приготвяш?

# 438
Не приготвям хляб. Този го взех от една пекарна, не питам винаги за съставките. Аз не мога сложни неща да приготвям и хляб не мога, но при нас има много голямо разнообразие на всякакви хлябове и купувам различни. Аз и в София като сме намирам много интересен хляб на много места, но рядко съм попадала на вкус като някои немски. Но това си е съвсем различно и незаменимо преживяване и не ги сравнявам, просто ги харесвам  всичките  Simple Smile

За днес бях заделила бяло пилешко месо за една салата с пилешко, която видях в една книжка за американската кухня. Има 2 вида традиционна и с плодове. Но изядоха пилешкото докато се наглася и затова ще получат обикновенна с доста зеленчуци и балсамико със зехтин. И пак с интересен хляб, този път със зелени маслини, но  и хрупкава коричка.

# 439
  • в сърцата на децата <3
"Зелена" салата - беше планирано друго, но зелето в магазина бе така крехко и сочно, че вместо на яхния, ще бъде салата:

# 440
Сега ми се дояде точно това зеле от снимката. За хляба се подсетих още, че в руския супермаркет при нас има пекарна и те имат някои много силни сорта хляб. Купувам когато мина и върви много със салата от пушена или маринована рибка.

# 441
  • София
Овчарска салата - домати, краставици, кашкавал, шунка, маслини, сирене и варено яйце.

# 442
  • София

Зелена салата, краставици, копър и скариди, овкусена е с лайм, сол и зехтин

# 443
  • Русе
Шопска салата

# 444
В сезона на вкусните слънчеви зеленчуци сме вече!

# 445
  • София
Микс зелени салати, краставици, домати, морков, сурими и черен сусам. С малко лимон и зехтин.

# 446
за днес имаме две с кисело мляко - задушено - печени тиквички в растителна мазнина на тънки шайби , орехи, пресен лук на ситно, джоджен, половин лимете, сол и черен пипер и килело мляко. Другото пресни репички, краставица на ситно и останалите неща като на тиквичките. Този път с който каквито филийки иска да си препече и с парчета овче сирене за който иска. У нас има един който не яде сирене.

# 447
  • Под сянката на разлистените кактуси
Мексиканска салата със скариди за вечеря

Царевицата беше отделно, мексиканска улична царевица елоте

# 448
Вълча салата за вечерен аперитив
Домати,сирене,кашкавал,солен бекон,олио, лимонов сок,чили

И вариант без сирене,с настърган кашкавал и черен пипер

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 11:27 от Krotinia

# 449
  • София
Зелена салата, домати, краставици, царевица и риба тон. И повечко лимон. 😜

tunata, ще споделиш ли какво има върху царевичката? Изглежда много апетитно.

Общи условия

Активация на акаунт