Като две капки вода - сезон 11 - НЕДЕЛЯ, тема 2 / 05.03. - 19.03. /

• 32 548
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • тук, на мястото си
Миналата година спрях да гледам заради Кр. Радков. Тази година още гледам, макар да го има Гърбов. Дано поне малко се съвземе и спре да прави пародии.
Яна Маринова я харесвам като актриса, но тука е един голям ужас. Не стига, че е пълен музикален инвалид, ами е и пренавита до такава степен, че не се разбира какво говори. Когато обаче и дават тройките не виждам сърдита физиономия, но ми се стори, че Кали прави такава на 3 и 4 точки.

# 706
  • Велико Търново
Не съм на мнение, че гледат да не повтарят, защото има изпълнители, които са неизменна част от всичките 11 сезона досега. И от песните също има доста, които се въртят едни и същи. Но всичко това най-вероятно е свързано с авторски права, така че да се надяваме на чисто нов репертоар е твърде утопично.

Аз мисля , че каста не е лош , но песните са много забиващи. Особено Керана, милата , вчера цяла вечер изкара като чучело.
То това не е заради песента. Напълно необяснимо ми е защо гримьорите бяха заложили на тази визия. Все пак Тил Линдеман въобще не изглежда по този начин в клипа. Гримът на Керана беше жива подигравка.

Нали женската Джаферович я нямало този сезон, може пък тя да се е справяла толкова добре с грима предишните години.
Евгения Джаферович се появи в гримьорския екип, точно когато започна да спада качеството на грима. Определено екипът (или екипите), които се занимаваха с това до към 5-6-ти сезон, се справяха чудесно, но тогава тя не беше част от предаването.
Впрочем, да, много зависи кои гримьори работят и колко могат да го правят, но почти сигурно е, че не става въпрос само за тях и тяхното заплащане. Преди години, когато все още се полагаха доста усилия да се доближат визиите на участниците до тези на оригиналите, бях чела, че за това преобразяване са необходими средно по около 1000 лв на участник всеки лайв. Сега със сигурност тези 1000 лв са станали поне двойно повече. Какво ли си викат - дали ще дадем 2000 или 200 за грим, все ще ни гледат, рейтингът ни си е добре, що пък да не спестим някой лев. И се започват едни приказки, едни хвалебствия... внушава се на зрителя колко чудесни и прекрасни са всички и готово...
В тази тема, откакто качеството на грима спадна драстично, непрекъснато се пише за това. Но кой си го слага на акъл? Никой. Никаква реакция. И нещата от година на година стават все по-зле, за жалост.
sineva1, много добре си определила грима като Ахилесовата пета. Не знам от продукцията кога и дали въобще ще си го признаят.

Много и ме е яд, и ми е мъчно, че на Христо Гърбов се падна Едит Пиаф. Той друго освен пародия не прави, а точно нейният образ въобще не е подходящ за това. Като гледам как хич никакво старание не полага, направо се чудя как ще стане да победи в някой лайв.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 20:37 от DamaPika

# 707
  • ВАРНА
Спешно трябва да освежат подбора от песни.Личи си,че стар човек ги избира.Без Майкъл Джексън-горкия сигурно в гроба се върти,като перка на вентилатор.Аман от дует Ритон и бабата на Петя Буюклиева.Сякаш подбора е според наличните перуки и останалите маски за съответните певци.И да,много често изпълнителите приличат на зомбита с разпадащи се лица.

# 708
  • тук, на мястото си
Ако бутона е нагласен, как Гърбов ще си поиска точно тази песен. Спомням си как Мая Бежанска направи  Non, Je ne regrette rien

# 709
Мен пък ме кефят старите български хитове. За разлика от модерните имат мелодия и ритъм и може да се пеят. А тези, младежките от днешно време, минават покрай мен и нищо не остава.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 21:26 от Черна станция

# 710
  • София
Нагласен е, разбира се, че да става сеир и смешки, по акъла на продуцентите. Вероятно върви пазарлък, примерно ти си избери две-три песни, които ти харесват и можеш да изпееш, другите са от нас!

Старите бг песни и аз харесвам, но още по-старите нафталинени туистове и подобни - не особено. Но може би целят пенсионната аудитория с тях, знам ли...

# 711
Като говорим за грим,преди редовно коментираха как с часове ги гримират или лепят маски на пластове.Дълго и трудоемко и за гримьора и за участника.Сега наистина е джаста-праста.И като каже някой подлизурко:''Поздравления за гримьорите''.Open Mouth Много ми хареса снощи като донесоха една бутилка вино,как Галка си поиска още една,защото са двама.Ами така де.Толкова ли не могат да занесат две бутилки шефовете?Не са допускали,че може да спечели дуета?Може и да се счупи преди награждаването на спечелилият.Все трябва да има резерва.

# 712
И за мен гримът и песните са основният проблем.
Нали интересното е да те направят двойник на някой известен изпълнител, не просто ти да си пееш с твойто лице и фигура. Така се губи основният смисъл на предаването. В този ред на мисли, гримьорите са точно толкова важни, колкото и имитаторите.
 И за капак като се паднат някакви безобразни парчета. Expressionless
Никога не съм се замисляла, толкова ли са скъпи тези авторски права? Те всъщност купуват една песен за определен период от време или всеки път когато се изпълни дадена песен, плащат правото на всяко едно завъртане...

Silverstone, сега ако почнат да показват процеса на гримиране ще е по 5 минутки на човек - бам една перука, ей ти малко спирала, айде като нов си!
То е цяло събитие като успеят да докарат някой да прилича на първообраза. Скъп спомен за цял сезон. Champagne

# 713
  • Велико Търново
За всяко изпълнение се плаща авторско право, мисля. Но въобще нямам идея как е по закон. Може би има изпълнители, чиито авторски права са с изтекла давност вече, може да има "подарени" песни, може да има и такива, за които правата са откупени за известно време. Те си знаят кое как е.

# 714
Дотук този сезон само образът на Монсерат Кабайе ми допадна като грим. Тук-таме има попадения, но мижава работа сравнено с по-старите издания. Предишните гримьори никога нямаше да оставят нескопосания бюст на Ралица като Катя от Ритон... 🙈 То по-добре да не бяха слагали нищо, вместо да стърчи така.
Преди години за всеки втори образ правиха маска, изобщо голямо старание беше. Запомнила съм, че участниците се оплакваха, че дишат трудно под целия този материал, та може би заради това са спрели да го използват. Любими ми бяха сезоните с гост-звездите, когато гримът беше толкова добър, че зрителите трябваше да отгатват кой се крие под грима.

# 715
Нагласен е, разбира се, че да става сеир и смешки, по акъла на продуцентите. Вероятно върви пазарлък, примерно ти си избери две-три песни, които ти харесват и можеш да изпееш, другите са от нас!

Старите бг песни и аз харесвам, но още по-старите нафталинени туистове и подобни - не особено. Но може би целят пенсионната аудитория с тях, знам ли...
Естествено,  че е нагласен. И то не миналата седмица.

# 716
Винаги съм смятала, че Хр. Гърбов и Яна Маринова са надценени и сега се убедих че е точно така. Не стават за нищо.

# 717
Яна Маринова честно казано никога не ми е била чак толкова симпатична и тук направо си я побутват !!

# 718
Проблема на това предаване,(а и на всички развлекателни такива в нашия ефир е,)че от продукцията искат да ловят маймуни с трици. Липсва блясък, помпозност, настроение и.. бюджет. Липсва приповдигнатото настроение, па макар и фалшиво. Просто не го умеят, а и не се стараят. Всичко им е през куп за грош. Не е проблема в до болка втръсналите лица, а че тия лица правят всичко възможно да втръснат до болка на зрителите. Еднообразни, скучни, лигави, щом си видял едно от тях, значи си видял всичко от тях. И липсата на живец и старание, на принципа и това ще мине. Всичката ни е такваз за жалост. А, и подбора на участници, докато не спрат да подбутват тоя и оня по техни си мотиви и не започнат да избират хора с хъс, желание и възможности за изява, все тъй ще е.

Пп Никога не съм харесвала Яна Маринова. Не мисля, че е добра актриса, даже не мисля, че е посредствена такава.
Имаше едно сериалче "Преспав", не беше кой знае какво, даже беше под средното ниво за такъв тип ситкоми, но когато вкараха Янка качеството му рязко се влоши. Беше като муха в кисело мляко, така изпъкваше некадърността и.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 14:02 от Джаста Праста

# 719
  • София
Малко сутрешен хейт: и аз не харесвам Яна Маринова, не само като актриса, но и като човек. И с изявите ѝ в шоуто мога спокойно да продължа да не я харесвам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт