Студенти в Нидерландия - 16

• 67 894
  • 718
  •   1
Отговори
# 225
Ами това е една фирма от Раднево.   Открих я  в интернет . Мога да дам телефон на човека с който в началото се свързах, беше качен на рекламата им в интернет . Не помня как се казва фирмата . Човекът с който говоря се казва Ванко, 0879398152.

# 226
  • София
Отново започваме търсенето на квартира в Амстердам. Ако някой знае за стая , която  се освобождава  , моля пишете ми на лични.Днес разбрахме, че синът ми не може да продължи договора си ,който изтича през лятото . Тихо и възпитано момче.Неволята го научи да си чисти и готви , като първокурсник през тази година.

# 227
Фирмата посредник, която консултира и подготвя документите за кандидатстване каква сума взима?

# 228
  • София
Фирмата посредник, която консултира и подготвя документите за кандидатстване каква сума взима?
Юнифай - нищо. Имат платени курсове за мотивационно писмо и CV, за IELTS и други някакви,  но те не са задължителни.

# 229
  • София
За Юнифай- безплатно, но ако кандидатствате в уни, с което те нямат договор за представителство, е 250лв за първия университет, 150 за втори такъв и отделно ако е нужно портфолио има някакви такси. Най-добре си направете безплатна консултация или поискайте актуална оферта директно. Интеграл, доколкото знам, всяка година имат промоция и предлагат безплатно услугите си за всички унита в NL.
ПС. Аз бих следила изцяло и отблизо процеса на кандидатстване и бих double check- вала всичко, защото посредниците може и да са полезни, но децата са на тон при тях и никога не могат да имат изцяло индивидуален подход, дори и много да искат. Отделно самите унита всяка година променят неща и посредникът може неволно да пропусне някой детайл.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 09:51 от Peruanka

# 230
  • София
Интеграл имаха промоция миналата година за Нидерландия , ако детето се запише в определени срок до началото на април е безплатно. Ние се възползвахме. Към момента сме платили само за превод и легализация на академичните справки, а кандидатстването е към края си.

# 231
Следя от години, но рядко пиша.
Юнифай, получава комисионна от университетите партньори. Слагам част от едно писмо,което получихме:

В случай, че се откажете от вашето място, след като сте потвърдили, т.е. след 15.06.2023 и при вече попълнени данни за заплащане на учебната такса към университета, то тогава дължите неустойка към UNIFY в размер на 100 евро за отписване от университет (важи за програми, в които сте кандидатствали безплатно с UNIFY).

Кандидатства и в БГ, все още не е ясно, какво ще избере. Може и да се наложи да ги платим тези 100 евро.

Детето, ако я приемат надали ще има време да работи първата година. Решили сме, че щом успяхме да изплатим ипотека, ще изплатим още една. На ясно сме, че първата година ще е много трудно.

# 232
Интеграл са безплатни само за университетите, с които имат договор, а това далеч не са всички. За тези, които бяхме подбрали нямаха договор.
Има и други фирми, с индивидуален подход и цени. Ако някой желае, на лични мога да споделя.
Въпрос на личен избор и до колко имате време да следите вие или детето процеса, особено ако е в различни страни и сроковете са критични.

# 233
И ние успяхме да се ползваме отстъпката в Интеграл и не сме плащали, а кандидатствахме за 4 университета.

# 234
С Интеграл сме и ние..до този момент нищо не сме плащали. Аз януари си бях взела отпуск за ходене до унитата в БГ и замолих за среща..жената ни вмъкна между две срещи.Много бързо ни ориентира, избрахме университетите, специалността, преснимахме документите и подписахме договор, че ако се откажем ще заплатим 300 лв.Тя толкоз неща свърши,че мисля,че е справедливо.Имаше изключително личен подход.За трийсет минути разбра какви са желанията предложи четири университета..прегледа документите  изпрати ги и до края на седмицата имахме отговор от Хага, а след още няколко дни и от другите два университета..Предварително си бяхме изкарали и превели   справка за 10  и 11 клас, девойката си направи СV и мотивация - последната не и трябваше.
За съжаление жената с която работехме не е вече там,но имахме среща и с новата и колежка на която ни прехвърли и сега в понеделник детето има среща в Интеграл за съдействие към унито за кандидатстване за общежитие.Тя системата за Хага се отваря тогава.Тогава ще имаме плащане 280 евро към университета,за да може да се възползваме от тази опция. Опитахме се сами да намерим нещо, но изобщо не успяхме да се ориентираме..за някои от групите за намиране на квартири трябва да се заплаща такса , не знаем колко са сигурни.Опитахме се да звъним на брокери от техни агенции с които позната си е купила апартамент..но те не ни вдигат ...може би защото се изписва, че номерът е български.Лошото е че предложенията от унито са по скъпи..но ако не ни стигнат силите, ще се откажем.При срещата питахме дали може да се внесе таксата на гише в унито..казаха ни,че не може. Помагат доста до сега.

# 235
  • Варна
Моето мнение е, че ползването на посредници изобщо не е необходимо. В началото процесът на кандидатстване изглежда сложен и си казваш, че по-добре да си платиш и да свърши някой работата вместо теб. На практика изобщо не е така - всеки университет има подробна информация на сайта си и просто следваш стъпките. А и как ще се справяш занапред, ако едни документи не можеш да попълниш сам?! Имам наблюдения как някои агенции искат ненужни неща от кандидатите - преводи, мотивационни писма и какво ли не, а се оказва, че не са необходими. Освен това цялата кореспонденция с университета минава през посредника, а е най-добре, когато сам имаш директна комуникация /при нас се получи грешка от страна на университета, която агенцията нито щеше да забележи, нито да се занимава с тях да им обяснява, че не са прави, а автоматично щеше да изпълни това, което бяха написали, че искат/. Също така посредниците предлагат предимно университети от които печелят и се опитват да налагат именно тях. Може би единствената полза от тях е първата безплатна консултация 🙂.

# 236
Ние си платихме добре навремето на Интеграл - детето кандидатства само в непартньорски университети. Всички документи си носех на преводач сама - пазара е препълнен и има с прекрасни цени. Единствено се възползвахме през тях да изпратят оригиналите с куриер към университета, тъй като се гонеха някакви минималистични срокове (техните цени бяха по-изгодни). Иначе имам спомен, че детето си следеше цялата кореспонденция с унитата в системата, само получаваше напомняния и напътствия от консултанта.

# 237
Ние си платихме добре навремето на Интеграл - детето кандидатства само в непартньорски университети. Всички документи си носех на преводач сама - пазара е препълнен и има с прекрасни цени. Единствено се възползвахме през тях да изпратят оригиналите с куриер към университета, тъй като се гонеха някакви минималистични срокове (техните цени бяха по-изгодни). Иначе имам спомен, че детето си следеше цялата кореспонденция с унитата в системата, само получаваше напомняния и напътствия от консултанта.
Аз не харесах комерсиалния подход на Юнифай, макар да съм наясно защо е. Половин месец се опитваха настоятелно да разубедят сина ми и да го откажат от двата му избора. Накрая се намесих остро и се кротнаха, но ясно личеше до финала на процеса, че не им стана приятно, че не взехме предвид единствения университет, който те предложиха като подходящ за интересите на сина ми. И за двата университета платихме, защото не бяха партньорски. Не сме ги ползвали за нищо друго. Звънях им два пъти да проверят и верифицират, че се е справил с прилагането на документите на платформата, но не бяха проактивни.

# 238
Синът ми кандидатсва сам, твърдеше че е лесно и трудно нещо може да се обърка.
Двата университета в Нидерландия и единия в Швеция в които кандидатсва никой не ги представляваше, на едно изложение се опитваха да го насочат към други с което и приключихме с тези фирми.Справи се детето, не успя да обърка нищо.
Миналата седмица отидохме на изложението с брат му, че при него има казус, никаква не я свършихме.
Захванах се да чета във форума и мисля, че ще ми е достатъчно:)

# 239
И аз не съм доволна от Интеграл. Казаха ми , че няма никакъв шанс за университетите, които си беше избрала дъщеря ми. Само един от четирите университета я отхвърли. Останалите си я допуснаха до изпит или направо си я приеха.

Общи условия

Активация на акаунт