Студенти в Нидерландия - 16

• 66 968
  • 718
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,  момичета! Чета ви от около два месеца, когато разбрахме, че Холандия остана основен вариант за продължаване на образованието ни. Дъщеря ми ще учи computing science(numerus fixus) в Университета в Грьонинген.  Има ли майки, чиито деца ще бъдат първи курс в този университет от есента? Разглеждаме обявите за квартири в града, пускаме запитвания, но досега нямаме отговор. Ако някой вече е минал по този път, може ли да споделите опит, ако отидем на място дали вероятността да си намери квартира е по-голяма? Ще бъда благодарна за всеки съвет и информация.

# 556
  • София
Внимавайте за измами, дъщеря ми в Грьонинген попадна на тази типова измама, даже не бяха променили съдържанието на мейла. https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?f=39&p=436676
Има и постановка, пишат на няколко получателя и единия отговаря, че иска квартирата, за да придадат елемент на спешност и конкуренция:-(

# 557
  • София
За Грьонинген в момента има оферти в The Social hub. Ако бюджетът ви позволява, действайте!  Имате 14 дни да размислите, безплатно. Ако намерите друг вариант през лятото, можете да прехвърлите договора си с хотела на друг студент срещу 350 евро неустойка (но не по-късно от 30 дни преди датата на настаняване).

# 558
  • София
За Грьонинген има и в Xior booking - от началото на август, но цената не знам дали е приемлива за региона.

# 559
Според мен има и във Village Groningen , но не мога да отворя сайта в момента. Следя и още една агенция във Фейсбук, но там предлагат само студиа или цели апартаменти - за един или двама и всеки ден има обяви.

# 560
  • София
Дъщеря ми потвърди за аероспейс в Делфт и освободи 1 място за механикал в Айндховен.
Аз съм още по-неразбрала от Есма, но да попитам правилно ли се ориентирам и задължително ли е за да се кандидатства аероспейс да е избран като профил физика?
При мен Николета се е запънала като магаре на мост, че иска да пише като трети и четвърти география и рисуване, защото видиш ли физика никъде не и трябвала, трябвала и математика, а тя така или иначе и е от първите два профила.

# 561
Aila,
География почти не учат в Нидерландия.
Рисуване, вероятно за архитектура.

Физиката е труден профил. Предметът се води по- труден и от математика. Това е ясно за холандците. За всяка инженерна специалност е плюс.

# 562
Дъщеря ми потвърди за аероспейс в Делфт и освободи 1 място за механикал в Айндховен.
Аз съм още по-неразбрала от Есма, но да попитам правилно ли се ориентирам и задължително ли е за да се кандидатства аероспейс да е избран като профил физика?
При мен Николета се е запънала като магаре на мост, че иска да пише като трети и четвърти география и рисуване, защото видиш ли физика никъде не и трябвала, трябвала и математика, а тя така или иначе и е от първите два профила.
Профил физика е задължителен за всички инженерни специалности( говоря за академичните университети). Иначе директно отхвърлят кандидатурата. Проблемът е, че с тази двуетапна тъпотия отрязаха възможностите на много деца, защото ограничиха профилите до " тоз учител ме кефи, ще му спретна профил за хорариум" и децата нямат избор реален.Моята дъщеря си знаеше, че иска да продължи да учи в инженерна специалност, но никоя гимназия в града не предлага профил физика( тя е в математическа все пак, ама  профил физика и тук няма). Записа избираем предмет физика, за да покрие хорариума, но няма законен начин да се сдобие с официална оценка по този " лично избран профил". За щастие, един университет от желаните се съгласи да се яви на Бозуел Бета физика и да компенсира " липсващата" оценка, но от задължителния хорариум 11 и 12 клас не отстъпват.

# 563
MeryM, и моята девойка е от търсещите квартира в Делфт и околностите (Хага, Ротердам...). Дано бързо успеем с намирането

Bunova, MeryM, в RoomPlaza излизат споделени апартаменти за Делфт, Хага и Ротердам.
Цената е около 550-750 за стая в споделен апартамент, доколкото видях. Апартаментите изглеждат хубави.

Може и да сте намерили вече, но все пак...

# 564
  • София
За щастие, един университет от желаните се съгласи да се яви на Бозуел Бета физика и да компенсира " липсващата" оценка, но от задължителния хорариум 11 и 12 клас не отстъпват.
Благодаря за информацията.
Пожелавам ви успех. Съжалявам, че при вас има трудности при ясна цел да се учи желаният профил.
За моята дъщеря ме е яд, че сама  си затръшва врати, без да има идея какво иска да учи реално. Тя е в Смг и има вариант да избере почти всеки предмет като профил. За физиката е 100 процента сигурно, че ще има профил.

# 565
Alia,
Тръгнах да пиша, после трих с мисълта, че нямам право да се мешам в чужди съдби.
После пак се върнах. Ще напиша каквото знам, пък вие си решавайте.
Голямата ми щерка живее в САЩ и казва, че хедж фондове, финансови институции наемат основно физици, защото считат, че са с най- добра аналитична мисъл.

# 566
  • София
Alia, в СМГ профилът по физика за част от групите се води от много добър преподавател, господин Пеев, не е лесен профил, но мисля, че беше доста полезно за моя син и си заслужава. Иначе, както писах за компютърните науки и в Делфт, и в Айндховен си беше достатъчна математиката, но струва ми се, че профилът физика, стига да не тежи много на ученика, е доста полезен.

# 567
Преди малко ми се обади позната- сръбкиня, която живее в САЩ. Синът и е приет в Лайден и отчаяно търсят квартира…Университета в Уисконсин, който им е план Б е  $75,000/година за 4 години.

# 568
stella_ars,
Лайден е много трудно със студентските квартири. От време оно се търсеше с месеци и то за холандци, а сега не ми се мисли.
Да търси и около Лайден.
От Хага също лесно и бързо се стига до Лайден. От Делфт също.

# 569
  • Cobrs
MeryM, и моята девойка е от търсещите квартира в Делфт и околностите (Хага, Ротердам...). Дано бързо успеем с намирането

Bunova, MeryM, в RoomPlaza излизат споделени апартаменти за Делфт, Хага и Ротердам.
Цената е около 550-750 за стая в споделен апартамент, доколкото видях. Апартаментите изглеждат хубави.

Може и да сте намерили вече, но все пак...

И аз гледах квартирите в Plaza, но се зачудих дали са се регистрираме. Искат копие от лична карта, банкова карта - все лични данни. Това нормална практика ли е?

Общи условия

Активация на акаунт